≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda igra protiv Barselone i protiv istorije: Crveno-beli 6 godina nisu slavili, a u Španiji traže i prvenac

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nešto što se i neće baš dopasti...

  • 6
KK Zvezda i Barselona Foto-kolaž: Nikola Tomić, Flashscore.com

Košarkaši Crvene zvezde se nalaze u uzletu, uspeli su da dođu do važne pobede u Evroligi protiv Bajerna, potom su slavili i protiv Budućnosti, dok ih sada protiv Barselone očekuje izuzetno težak meč u okviru 7. kola Evrolige, koji bi mogao da preokrene celu sezonu.

Zvezda će s početkom od 20 časova i 30 minuta igrati protiv Barselone u "Palau Blaugrani", gde i još ne zna kakav je osećaj pobediti, kako je to okusiti slast pobede, makar kada je reč o Kataloniji..

Statistika nije na strani Zvezde, zbog čega četu Janisa Sferopulosa može da raduje to što čuvena izrekla kaže da je ona poput "bikinija", te da zapravo iako pokazuje mnogo toga, ne pokazuje ništa.

Naime, Zvezda i Barselona će u Palau Blaugrani odigrati svoj 17. međusobni duel, a, rezultati prethodnih se neće nimalo svideti crveno-belima.

U prethodnih 16 mečeva, ekipa Barselone je slavila čak 14 puta, dok je Zvezda upisala samo dva trijumfa.

Rezultati Foto: flashscore.com

Da stvar bude mnogo gora, Zvezda nikada nije slavila na gostujućem terenu, već su jedine dve pobede došle 2016. i 2017. godine u Beogradu, dok u poslednjih devet duela, Barselona ima čak devet pobeda.

Kada je reč o toj 2016. godini, tada je Zvezda na svom terenu slavila sa 76:65, a predvodili su je Marko Gudurić sa 21 poenom, Marko Simnović je dodao 13, dok je Milko Bjelica imao 12.

Isti rezultat su crveno-beli ponovili i godinu dana kasnije, Milko Bjelica je tada ubacio 23 poena, Tejlor Ročesti 22, a tada je u timu bio i Matijas Lesor koji je imao 13 datih koševa.

To je bio i poslednji put da Zvezda slavi protiv Barselone, iako su bili blizu u nekoliko navrata, ali... Sudbina se kroji u trenucima, te je tako Nikola Mirotić prethodne sezone postigao i onu spornu trojku, kojom je odveo svoj tim u produžetke gde su na kraju slavili.

Ko zna, možda je ovo upravo veče kada će Zvezda srušiti prokletstvo i slaviti u Španiji protiv Barselone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale gospodar vremana

    10. novembar 2023 | 12:29

    U svojoj duuuugoooj istoriji od cak 12 godina....

  • Ratar

    10. novembar 2023 | 11:16

    Hvala Sale za onu trojku. Ovi bi sve dali za tu titulu, navijaju za klub bez istorije bez legendi... Ajmo Barsa

  • Lakirana cipelica

    10. novembar 2023 | 13:30

    Bilo bi dobro da veceras zvezda slavi. To je u interesu nase kosarke. A i pobedom ce se prikljuciti gore velikima realu, barsi, partizanu, olimpijakosu, makabiju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA