Vreme čitanja: oko 1 min.

KK Crvena zvezda čuva sećanje na Jagodu: Na današnji dan je ubijen Marko Ivković u Turskoj pred meč Evrolige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lep gest crveno-belih

  • 5
Navijači Crvene zvezde, Delije, Marko Ivković Jagoda Foto: Marko Jovanović

Osim što je 21. novembar poznat u narodu kao dan kada se u Srbiji praznuje Sveti Arhangel, slava poznata i kao "Aranđelovdan", ovaj dan je "poznat" i po jednoj mnogo goroj stvari. Radi se o godišnjici ubistva Marka Ivkovića Jagode, koji je tragično nastradao u Turskoj.

Marko Ivković je bio navijač Crvene zvezde, koja je 21. novembra, 2014. godine igrala u Turskoj protiv Galatasaraja meč Evrolige, pred koji je tragično nastradao ovaj mladić.

Tokom tog dana, te davne 2014. godine, Marko Ivković je sa grupom navijača napadnut u Istanbulu ispred dvorane "Abdi Ipekči", gde je krenuo na utakmicu, a mučki ga je nožem ubo jedan Turčim.

Kasnije je otkriveno i da se radi o Kadriju Aktašu, koji je prvobitno osuđen na 25 godina, da bi potom kazna bila smanjena na 15.

Marko ivković Jagoda, Delije, koreografija Printskrin: Youtube/FCRedStarBelgrade

Zbog toga, oglasila se i Crvena zvezda, koja je svojim saopštenjem želela da sačuva uspomenu na svog navijača koji je tragično izgubio život u Turskoj. Saopštenje kluba prenosimo u celosti.

- Danas u utorak, 21. novembra 2023. godine navršava se 9 godina od tragične smrti navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića “Jagode”. Tog 21.11.2014. godine Marko Ivković napadnut je sa grupom navijača crveno-belih u Istanbulu ispred dvorane “Abdi Ipekči” gde je krenuo da bodri svoju Crvenu zvezdu u utakmici Evrolige protiv Galatasaraja.

- Mučki napad zavšio se tragično a jedan od navijača tog turskog kluba naneo je nožem smrtonosne povrede Marku. Ubica je otkriven, njegovo ime se zna Kadri Aktaš, a zna se i da mu je 2022.godine smanjena kazna sa 25 na 15 godina zatvora sramnim obrazloženjem… u moru pitanja, ostaje i danas ono glavno – zašto je to uradio? Na neka možda nikada nećemo dobiti odgovor, ali je na KK Crvena zvezda da i na ovaj način čuva sećanje na Marka Ivkovića.

(Telegraf.rs)

Video: Delije vređaju Ergina Atamana i skandiraju Marku Ivkoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejo

    21. novembar 2023 | 16:23

    Kad se setimo kako su pojedini navijaci Partizana fakticki slavili Turcina sto ubi mladog Srbina.Tuga.

  • terens vilbi

    21. novembar 2023 | 15:38

    "Mučki" napad, a momci isli sa motkama u tudji grad na tucu....

  • Boris

    21. novembar 2023 | 15:15

    Ostavili ga dečki?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA