≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Efes - Partizan: Ko sudi, ko je favorit i ko muči veću muku sa povredama

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dva tim imaju identičan skor na tabeli

  • 1
džejms naneli Foto: MN Press

Košarkaši Partizana gostuju ovog petka od 18.30 u Istanbulu ekipi Efesa u meču 10. kola Evrolige.

Crno-beli će u ovaj meč ući sa skorom 4-5, koliko ima i turski predstavnik. Stoga, jasno je koliko bi pobeda srpskom timu značila za nastavak sezone. Partizan bi pobedom konačno uspeo da dođe do "neutralnog" skora i mnogo mirnijeg nastavka sezone.

Očekuje se da će Željko Obradović dobro razmrdati ekipu posle šokantnog poraza od Cedevita Olimpije u Ljubljani, pa je sigurno da nas večeras očekuje, i te kako, zanimljiv meč.

Košarka Evroliga KK  Partizan Fenerbahče Foto: Mileta Mirčetić

Šta kažu kladionice

Kvota na Efes je počela da raste i ona sada iznosi 1,65, što će reći da turski tim ima oko 60% šanse da slavi na meču sutra u Istanbulu, dok sa druge strane, kvota na Partizan iznosi 2,35 i nosi 40% verovatnoće za trijumf crno-belih.

Reč Trenera

Pre samog meča, Obradović je izneo svoja očekivanja pred put u Istanbul.

- Veoma važna utakmica protiv veoma dobrog tima. Negde, neke informacije ukazuju da imaju neke probleme kakve i mi imamo, ali to ćemo tek znati kada krene utakmica. Kako god, ekipa ima mnogo kvaliteta i napadački i odbrambeno, projektovana je za najviše ciljeve. Poznajem trenera zato što je bio moj pomoćnik u Fenerbahčeu sedam godina. Moramo da igramo mnogo bolju odbranu kako bismo imali veću šansu da pobedimo.

Aleksa Avramović neće igrati, a stanje povrede nije poznato još uvek. Neće biti ni Pantera ni Trifunovića.

- U toku dana bi trebalo da dobijemo informaciju defintiivno šta je sa njim. Imao je tu povredu zbog koje je pre kraja utakmice morao da ode u bolnicu. Sigurno da neće da putuje sa nama u Istanbul, za dalje ćemo videti. Panter je još uvek je daleko od toga da se vrati.

Video: Avramoviću razbijen nos, bek crno-belih morao da ode do svlačionice: Peh za Partizan u Ljubljani

Za Obradovića je svaka akcija bitna kada se toliki broj mečeva izgubi na jednu loptu.

- Situacija je uvek ista, nema vremena da se previše pati ili raduje, ponavljam već nekoliko puta. Svakom timu prilazimo maksimalno ozbiljno i pokušavamo da se spremimo na najbolji mogući način. Naravno da je uvek važno da gledaš sebe i da izvučeš pouke iz onoga što si radio na prethodnoj utakmici. To radimo i nećemo odustajati od toga, to je valjda najvažnije od svega, da veruješ sebi. Male stvari, da ako si par utakmica izgubio na način da odlučuje jedna lopta, jedan posed, onda je jasno da svaki skok , izgbuljena lopta, zagrađivanje, dobra ili loša odluka dovodi do toga da si uspešan ili neuspešan. Na kraju krajeva takav je naš život, jedna lopta odlučuje maltene uvek o svemu.

I u taboru Efesa glavna tema kojom se trener bavio pred meč sa crno-belima bile su povrede. Naime, prethodnih dana mediji su pisali da će Larkin preskočiti meč protiv Partizana zbog povrede prsta, ali je Džan to demantovao i saopštio je da će plejmejker biti na terenu protiv "crno-belih".

- Nije tajna da imamo probleme sa povredama u poslednje vreme. Naši povređeni igrači Tibor Plajs i Elajdža Brajant neće moći da igraju protiv Partizana, ali će Šejn Larkin uprkos povredi sa kojom ima probleme biti sutra u timu - rekao je Džan.

KK Anadolu Efes Šejn Larkin Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ko sudi

Kada je re o sudijama, odlučeno je da na ovom susretu dele pravdu Španac, Francuz i Crnogorac. Tako, Migel Anhel Perez, Josep Bisang i Igor Drgojević čie sudijsku trojku u Istanbulu.

Povređeni igrači

Partizan bi mogao da ima malo više problema na bekovskim pozicijama, pošto neće moći da računa na Kevina Pantera, Uroša Trifunovića i Aleksu Avramovića, mada ni na drugoj strani situacija nije toliko blistava.

U Efesu je bilo najava da je povređen Šejn Larkin i on je trebalo da ode na operaciju. Ali će on nastupiti na ovom meču prema tvrdnjama trenera Erdema Čana.

Uz njega, na terenu neće biti Elajdže Brajanta i Tibora Plajsa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA