Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o meču Zvezda - Olimpija Milano: Crveno-beli jesu favorit, ali ovaj meč ima posebnu težinu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Timovi sa istim skorom na tabeli se bore za očekivani rast na tabeli

  • 1
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde će dočekati ekipu Olimpije Milano u punoj Štark Areni u meču 10. kola Evrolige.

Očekivanja su pred utakmicu velika, a cela utakmica ima poseban značaj nakon nemilih događaja i izjave koju je Etore Mesina dao za italijanske medije.

Posebnu želju da nastupi imaće, bez ikakve sumnje, Šabaz Nejpir, koji ulaže sve napore da zaigra ovaj meč. Taj "sukob" njega i Mesine će dati daleko veću pažnju ovom meču od strane javnosti.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč počinje u 20:30 časova po našem vremenu, a prenos je obezbedila televizija Sport Klub na svom prvom kanalu.

Ko sudi?

Glavni sudija ovog susreta biće Turčin Emin Mogulkoč, koji je do sada više puta sudio Zvezdi, a crno-beli su pod njegovom pištaljkom zabeležili negativan skor.

Pomoćni sudija će biti Grk Ioanis Fufis, dok će drugi pomoćnik biti Litvanac Saulijus Racis.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Zvezda je do sada uspela da ostvari tri pobede u devet mečeva, a sve tri pobede su upisane na domaćem terenu. Poslednjih nekoliko utakmica igraju daleko bolju i organizovaniju košarku, a idejno su postavljeni na pravo mesto.

Sa druge strane se nalazi tim koji nikada nije ležao Zvezdi, kako po stilu košarke, tako po momentumu kada su dolazili na megdan. Sada su jako nisko plasirani za njihova očekivanja i standarde, pa su u devet mečeva ostvarili isti broj pobeda kao i Crvena zvezda.

Deluje da je Zvezdina trenutno u nešto boljoj formi, ali problemi sa povredama neće biti olakšavajuća okolnost. U ekipi Sferopulosa meč će sigurno zbog povreda propustiti Lazić i Hanga, dok sa druge strane neće sigurno igrati Beron, a povratak Pengosa se ne očekuje usled nesuglasice sa trenerom Mesinom.

Šta kažu kladionice?

Ukoliko izaberete da se kladite u "MozzartBet" kladionicama, pa svoj novac uložite na potencijalnu pobedu domaćeg tima, kvota iznosi 1.77 i tako je favorizovan tim.

Ukoliko novac uložite na gostujući Milano kvota iznosi 2.55, što je i logično uzevši u obzir probleme u kojima se tim nalazi. Nerešen rezultat, odnosno produžetak daje kvotu 15

Reč trenera

Janis Sferopulos

- Naš domaći teren je kao tvrđava, uvek želimo podršku tvrđave da nam budu kao šesti igrač. Posle četiri utakmice u sedam dana, sada smo imali malo vremena da odmorimo, da primenimo neke nove stvari. Još uvek dodajemo neke stvari u napadu i odbrani, veoma je bilo bitno da iskoristimo ovo vreme da se što bolje spremimo - izjavio je Sferopulos.

Etore Mesina

- Zvezda Meridianbet je vrlo fizički tim, šutira veliki broj trojki tokom utakmice, forsirajući tempo. Defanzivna tranzicija i skokovi će više nego ikada biti odlučujući faktor, verovatno više i od procenta šuta –rekao je Mesina.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos pred Armani: Idemo na pobedu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA