≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mirotić pričao o navijačima, deci, ambicijama crveno-belih: "Ovde nije lako igrati, posebno protiv Zvezde..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ja sam bio dete, ja sam nekada gledao i očekivao nekoga i hteo sa nekim da se slikam i mislim da taj jedan deo pažnje mlađoj deci je mnogo bitan, njima zaista znači"

  • 4

Fantastično drugo poluvreme Olimpije iz Milana u Beogradu i šuterska rapsodija Maodo Loa i Ševona Šildsa prouzrokovali su novi poraz Crvene zvezde, ovog puta u "Štark Areni". Većim delom meča bilo je neizvesno, ali je na kraju na semaforu pisalo poprilično neprijatnih 71:93.

Nije Nikola Mirotić bio među boljim igračima u svom timu pošto je upisao 8 poena, međutim ovoga puta je bilo ljudi iza njega koji su pokrili potrebne poene.

Posle meča je nekadašnji igrač Barselone istakao da je drugo poluvremen presudilo.

- Mnogo bitna pobeda za nas  s obzirom da smo u nekom trenutku došli sa dosta pritiska, nismo počeli sezonu kako treba, osetili smo veliku želju da pobedimo i mislim da smo odigrali jedan kvalitetan meč, posebno drugo poluvreme. U prvom poluvremenu smo bili možda čak i nervozni, nismo se čak ni uklopili ni kako treba. Predivan osećaj je biti u Beogradu i sa publikom Crvene zvezde, srećan se vrćam kući.

Doprinos svih igrača, posebno Loa on vidi kao ključnu činjenicu.

- Mislim da smo imali sjajnu energiju i da je posebno u drugom poluvremenu, kada smo počeli da igramo dobru odbranu i kada je bilo plus šest, tu smo preokrenuli i odigrali smo baš onako intenzivno i nismo pali mentalno. Čim smo se priključili i uhvatili plus tu smo osetili trenutak da možemo da prelomimo utakmicu i zaista pored sjajne odbrane koja je Zvezda imala u nekom trenutku davali smo mnogo teške šuteve i večeras se naš plej proslavio. Ne pamtim kada je odigrao jednu ovakvu utakmicu, što je za nas jako bitno jer videli ste i sami neka dešavanja u našem klubu. Potrebno nam je da svi nekako doprinesu i mislim da su danas to uradili i igrači sa klupe i to je neki put kojim moramo da igramo.

Mirotić se nadovezao i na ovacije koje je dobio sa tribina, koje prema njegovim rečima njemu uvek znače.

- Mnogo mi znači, da budem iskren, nisam neki tip koji očekuje ljudsku slavu, ali je uvek lep osećaj kada te neko podrži, kada ti neko pokaže ljubav. Uvek sam zahvalan na svemu tome i kažem nije lako ovde igrati, posebno protiv Crvene zvezde, uvek su tu emocije. Videli ste moje prvo poluvreme, mislim da to treba da se zaboravi. Ja sam se negde probudio u drugom i zaista je ovo jedno divno veče i želim Crvenoj zvezdi da nastavi da se bori. Bio je trenutak kada je ekipa gubila sa dvadeset i publika ih je podržala i mislim da je to nešto što treba da motiviše igrače da se bore dalje jer imaju zaista kvaltiet i siguran sam da će igrati bolje.

Posebno ga raduje prisustvo mnogo dece, sa kojima se on pre i posle meča strpljivo fotografisao.

- Deca, ja sam neko ko voli da pruži pažnju decu. Ovde uvek ima puno dece, posebno na izlasku oko tunela i zaista je divan osećaj. Ja sam bio dete, ja sam nekada gledao i očekivao nekoga i hteo sa nekim da se slikam i mislim da taj jedan deo pažnje mlađoj deci je mnogo bitan, njima zaista znači. Večeras je bilo onako lepo i spektakularno veče, puno ljudi. Hteo sam i izdvojio vreme i njima da se posvetim.

Mirotić je uporedio i trenutno stanje u Zvezdi sa Milanom uz reči da veruje da će se crveno-beli boriti uz podršku navijača.

- Velika su očekivanja bila od početka i stvorio se neki mnogo veći pritisak koji možda nije bio potreban da se stvori. Kada rezultati ne prate sva očekivanja stvara se još veća galama i pritisak. I mi smo negde u sličnoj situaciji, imamo samo jednu pobedu više od Zvezde i ogromna su bila očekivanja i kod nas i svi su mislili da ćemo mnogo bolje početi, nova pojačanja, nije sve tako lako. Mislim da ako treba da se desi neki loš trenutak i pad mnogo je bolje da se desi na početku jer kasnije, februar mesec to je neki ključni trenutak gde se svi bore za plej-of . Ovde još uvek ima vremena, siguran sam da Zvezda ima jako kvalitetne i iskusne igrače i sa ovom publikom siguran sam da će se boriti i da će se boriti za plej-of.

(Telegraf.rs)

Video: Mirotić stao da pozira sa navijačima Zvezde u Areni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    25. novembar 2023 | 01:58

    Grobari ce te docekati kako dolikuje...

  • XXL

    25. novembar 2023 | 01:18

    Ništa, zabraniti mu da igra protiv Zvezde za bilo koji Klub...

  • Oli

    25. novembar 2023 | 11:49

    Nije njemu bila frka da igra protiv fmp bice mu tek frka da igra protiv tima kome je dao rec znamo kako je Madar igrao tako ce i on proci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA