Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka Mitrović pronašao jasnu problematiku Zvezdinih poraza na gostovanjima: "Stvarno je tako jednostavno"

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Odbrana, ništa drugo", naglasio je prvotimac crveno-belih

  • 7
Media day KK Crvena Zvezda Foto: Nikola Anđić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Valensiji u okviru 12. kola Evrolige (81:85), što je bio ukupno osmi neuspeh u ovom takmičenju ove sezone uz četiri pobede.

Posle meča za Sport Klub razgovarao je Luka Mitrović, koji je istakao da je odbrana glavni razlog poraza njegovog tima u Španiji.

- Pa, 56 poena u prvom poluvremenu. Na gostujućem terenu, pričao sam i prošlu utakmicu kada smo primili protiv Efesa previše na domaćem, a pogotovo na gostujućem, mislim da je mnogo i da je potrebno uložiti mnogo truda da bismo se vratili sa takvog minusa. Mi smo uspeli, ali ta potrošena energija i umor su tu, malo verovatno zafali snage i sreće na kraju. Ne smeju da se otvaraju ovako utakmice, mora da se pronađe razlog za to, postalo je simptomatično.

Dodaje da mora da se očekuje da tim pruži malo više energije na gostovanjima, ako planira da upiše neki trijumf.

- Kao što sam rekao, odbrana, ništa drugo, stvarno je tako jednostavno. Ne treba očekivati 40 minuta dobre odbrane, ali 20 minuta je malo. Meč u gostima se dobija energijom i agresivnošću. Valensija nije u dobrom momentu i mi smo joj dopustili 56 poena za poluvreme. Otvorenim šutevima su vratili samopouzdanje i onda je jako teško igrati.

Neki timovi su se već odvojili na tabeli od crveno-belih, a Luka kaže da nije lako ne obraćati pažnju na sve to.

- Nije prijatno svakako i teško je ne osvrtati se na tabelu, ali to je nešto što moramo da uradimo, da igramo svaki meč počevši od ovog prekosutra od starta agresivnije, ne mogu da kažem sa većom željom, jer svako od nas želi, ali to treba preneti na teren i da pokušamo da se ne osvrćemo na tabelu. Dve pobede dele petog i 15. na tabeli, tako da se situacija može okrenuti, ali nešto da se promeni u našim redovima.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan Grobari Jug 1945.

    7. decembar 2023 | 11:27

    -Luka Mitrovic retko gotivan lik u fmp2 decko na mestu i kulturan, gotivan je i Branko Lazic ali Luka je Luka sa velikim slovima.

  • dzoni13

    7. decembar 2023 | 10:52

    Doveli ste nas u takvu situaciju da nam se ne gleda evroliga…nigde strasti, volje , zelje… dozvolite da gubite 16 na poluvremenu i onda pocnete da igrate… strasno

  • Peki

    7. decembar 2023 | 07:41

    Vazno je da si opet dozvolio da ti Teodosic drzi predavanja sinoc za vreme utakmice jer mu nisi odradio blok kako je on zamislio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA