≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Obradovića posle pobede nad Armanijem pitali "otkud toliko oscilacija u igri", odgovorio je žestoko!

D. U.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener crno-belih zahvalio je igračima na borbi i navijačima na podršci

  • 5

Trener Partizana Željko Obradović održao je konferenciju za medije posle pobede Partizana nad Armanijem u 13. kolu Evrolige, kojom su dodatno učvrstili poziciju u gornjem delu tabele.

On je tom prilikom istakao da je verovao u ekipu, čak i kada je Armani imao +15 i zahvalio je igračima na borbi, a navijačima na podršci.

- Verovali smo na svakom tajmautu i nastavili smo da igramo, to je ono što je najvažnije, da veruješ i da se boriš do kraja, uz podršku ovakvu u Areni koju uvek ističem i ne mogu da nađem reči da se zahvalim svakome ko je bio u hali. Ponovo apostrofirati Kevina koji je imao fenomenalne brojke, Džejmsu koji je odigrao neverovatno pametno, ali bih se ja okrenuo Jaramazu, Anđušić je neverovatno pomogao, Smajli i Bruno koji su bili opterećeni faulovima, gde nije lako igrati uz četiri faula. Velika pobeda, još jednom čestitke igračima i hvala navijačima. Ostaje nešto što je važno i mnogo mi je teško, Aleksina povreda, to je prelom noge. Toliko nesrećnih stvari koje se njemu dogodilo, to je neverovatno - rekao je Obradović u svom prvom obraćanju.

Usledilo je pitanje koje se nije previše dopalo Obradoviću, a glasilo je "Otkud toliko velike oscilacije u igri?"

- Evroliga, duplo kolo, 48 sati. Možemo da pričamo danima o taktici, na kraju je sve energija i želja i nemoguće je da se igra 40 minuta na istom nivou, ni Real koji dominira, mada imaju šta imaju, pa im je lakše. Ja sam verovao i na poluvremenu sam rekao, Maodo Lo i Ševon Šilds su najbolji igrači, postavili smo tako igru. Oni su na poluvremenu dali pola poena Armanija. Akcenat odbrane je morao da se prenese na njih i u drugom poluvremenu, Šilds je posle sve promašio. Nikakve zamerke nemam prema mom timu, hvala im im ovo je primer kako treba da se bore, imali smo tri utakmice u Areni, vreme je da se borimo i da dobijamo utakmice na strani, ako želimo kontinuitet u Evroligi, sada imamo tri gostovanja, prvo Žalgiris, gde je uvek teško, potom duplo kolo u Španiji sa Realom i Valensijom.

Da li ova pobeda i niz mogu da budu motivacija za nastavak serije.

- Prošle godine smo posle 13 kola imali 4:9, sada imamo 7:6, bolje je, ali kada pogledaš ispred sebe još 4 kola, pa onda druga runda, treba da igraš konstantno da se trudiš, jer je stanje takvo da osim Reala i Barselone samo jedna pobeda nas deli. Svaki poen odlučuje, koš količnik u međusobnih utakmicama može da bude presudan, zato se i igraju te zadnje odbrane, ako razmišljaš o tome, dva poena neka mogu da odluče da budeš bolje plasiran i da budeš u Top 10. Tri pobede zaredom su važne, ali nema opuštanja i slavlja, ali je činjenica da su igrači umorni. Imaju u petak slobodan dan, posle imamo u ponedeljak utakmicu sa Studenskim centrom gde ćemo pokušati da pobedimo.

Na kraju je Obradović dobio pitanje i o lošim rezultatima Armanija, koji je i pored toga produžio ugovor sa Etoreom Mesinom.

- Etore Mesina je moj veliki prijatel, ima moje veliko poštovanje, ovi rezultati nisu realni, oni su nesrećno izgubili utakmicu u Minhenu. On je toliko iskusan trener da zna šta treba da radi, veliki džentlmen, zajedno smo pre nekoliko godina napravili udruženje trenera Evrolige, da se to što se dobijaju otkazi, da svi imaju neke obaveze kada daju otkaze, mi o tome ne možemo da odlučujemo, ali ne možeš da se dogovaraš sa nekim, osim ako se pre toga ne dogovoriš sa nekim oko raskida. To što je on potpisao novi ugovor u ovom momentu pokazuje koliko igrači veruju u tebe. Neko veruje, neko ne, ovo je primer velikog poštovanja jer je Etore ime kakvo jeste i želim mu sve najbolje - zaključio je Obradović.

(Telegraf.rs)

Video: Pontika namešta ruku pred meč sa Milanom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    7. decembar 2023 | 23:13

    Svaka cast Zeljku Obradovicu i igracima. Avramovicu brz oporavak

  • Neko

    8. decembar 2023 | 07:07

    Obradoglu...

  • Dule

    8. decembar 2023 | 08:46

    Ovoliko pisete o Franjevcima, a na danasnji dan je srpska svetinja Crvena Zvezda postala sampion Sveta u Tokiju 1991god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA