≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo kako izgleda tabela Evrolige posle 13. kola: Partizan u Top 8, Zvezda "potonula" na dno porazima u Španiji

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogo dobrih utakmica odigrano je u ovom kolu

  • 10
KK Partizan KK Crvena zvezda Evroliga Foto-kolaž: Marko Jovanović, Nikola Tomić, Javier Borrego / Shutterstock Editorial / Profimedia, Mileta Mirčetić, euroleaguebasketball.net

Evroliga je za ovu nedelju navijačima priredila, i te kako, zanimljivo duplo kolo. Partizan se najbolje snašao i u žestokom ritmu savladao je Olimpiju iz Milana 82:69, pre toga, pao je Monako. Zvezda je poražena od Valensije, a onda je na teškom gostovanju protiv Baskonije odigrala novi meč u kojem je u nekoliko navrata jurila, i stizala, prednost protivnika, ali je, posle drame, poražena. 

Tako, posle završenog 13. kola, ono što najviše zanima navijače u Srbiji jesu mesta na kojima se nalaze  Crvena zvezda i Partizan. Sa jedne strane, crno-beli su se učvrstili u gornjem delu tabele i sada imaju skor 7 pobeda i 6 poraza. Ovaj skor je crno-belima omogućio 6. mesto, tačnije deobu od 6. do 10. mesta sa Makabijem koji, posle poraza od Virtusa ima isti skor, baš kao i Olimpijakos koji je bio ubedljiv protiv Bajerna na svom terenu, kao i sa Efesom i Valensijom.

Pre mečeva odigranih u petak, Partizan je bio na deobi 7. mesta sa Anadolu Efesom, koji ima identičan skor i koji je u 13. kolu bio bolji od Albe u Berlinu. Izabranici Željka Obradovića su mogli  da nakon utakmica u petak  dođu i na deobu četvrtog mesta. Ono što je bilo potrebno jesu porazi Monaka, Baskonije i Makabija, jer bi tada svi imali skor od 7:6. Ipak, Monako je posle drame slavio protiv Žalgirisa na gostovanju 83:79, a Baskonija je savladala Zvezdu.

Kada je reč o Crvenoj zvezdi, izabranici Janisa Sferopulosa su ovo duplo kolo započeli porazom na gostovanju Valensiji. Kao i mnogo puta ove sezone, crveno-beli su dozvolili rivalu da dođe do prednosti, a onda zaigrali odlično, vratili se u meč, u nekoliko navrata, ali

U duel protiv izabranika Duška Ivanovića srpski tim je ušao sa skorom 4 pobede i 8 poraza na 14. mestu. Slično kao i sa Valensijom, Zvezda je igrala dobro, konstantno je jurila prednost rivala koji je odlično šutirao i pogađao iz svih pozicija. Na kraju, usledio je poraz posle drame 87:85.

Tako, Zvezda sada ima 4 pobede i 9 poraza i trenutno je na deobi 15. i 16. mesta sa aekipom Armanija koja, posle poraza od Partizana, ima identičan skor.

Crveno-beli u narednom periodu igraju tri meča u Beogradu, i to, protiv Albe, a onda i protiv Real Madrida i Makabija u Pioniru.

Evroliga, 13.kolo:

Četvrtak:

Alba Berlin - Efes 89:97

Panatinaikos - Real Madrid 78:90

Partizan - Olimpija Milano 82:69

Petak:

Žalgiris - Monako 79:82

Olimpijakos - Bajern Minhen 77:69

Barselona - Fenerbahče 89:81

Baskonija - Crvena zvezda 87:85

Virtus - Makabi 100:90

Asvel - Valensija 55:78

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA