Vreme čitanja: oko 1 min.

Žalgiris gubio na poluvremenu sa 11 razlike, pa ubacio 102 poena pred dolazak Partizana u Kaunas u Evroligi

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

NBA utakmica u LKL-u, viđeno je čak 200 poena

  • 2
KK Žalgiris Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Žalgirisa slavili su u 13. kolu LKL-a protiv Nevežisa na domaćem terenu, iako su gubili na poluvremenu sa čak 11 poena razlike, a sve pred dolazak Partizana u Kaunas u narednom kolu Evrolige - 102:98.

Gledali smo zaista efikasan meč, na kojem bi pozavideli i NBA timovi, pošto je ubačeno 200 poena za 40 minuta košarke. Svaka četvrtina pojedinačno "videla" je 45 ili više ubačenih poena dva tima.

U prvom poluvremenu Žalgiris zaista nije ličio na sebe i Nevežis je senzacionalno uspeo da postigne 57 poena na poslovično teškom gostovanju u Kaunasu, ali nije imao snage da nastavi u identičnom ritmu u nastavku meča.

Već početkom treće deonice, tim iz Kaunasa je istopio razliku, a potom je i sam stigao do +11 pred završnih 10 minuta, pošto je ovaj period dobio sa nestvarnih 37:15.

Nevežis se do kraja borio da unese dramu, stigao je na 100:98, ali nije bilo vremena da gost dodatno zapreti i da eventualno napravi iznenađenje.

Čak šest igrača Žalgirisa bilo je dvocifreno na ovoj utakmici - Šmits je dao 17 poena, Dimša jedan manje, Evans i Giedraitis po 14, Samner 11, a Birutis 10. Kod gostiju su dominirala tri igrača - Voterman sa čak 31 poenom, Meknil sa 29, odnosno Jurgens sa 20.

Žalgiris će dočekati Partizan sa deobe prvog mesta u domaćem prvenstvu sa ekipama Volvsa i Ritasa, pošto sva tri tima imaju skor 11-2. U duplom kolu Evrolige minule sedmice, litvanski klub je zabeležio dva poraza - od Albe na gostovanju i od Monaka kod kuće.

(Telegraf.rs)

Video: Kaboklo: Osećam se kao da igram za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    10. decembar 2023 | 21:03

    Ove godine su dosta puta pali u kaunasu. Nadamo se da ce i u cetvrtak. Partizan sampion

  • Dule grobar

    10. decembar 2023 | 23:53

    Jesu dali 102 poena i to je za pohvalu i brigu. Ali, primili su 98 poena, sto znaci - porozna odbrana. Ima nade - mozemo mi to dobiti, ako odigramo odbranu. Voleo bih da Zoc proba semu sa Kaminskim na cetvorki i Kaboklom na petici - makar pet minuta. Mislim da niko ne bi nasao odbranu za to - jos Dozer, Panter, Naneli....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA