Vreme čitanja: oko 1 min.

Sferopulos o ponudama Efesa i Baskonije: "Kad je stigao poziv Zvezde, znao sam da moram tamo da idem"

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grk se dotakao svog posla

  • 4
Janis Sferopulos, KK Crvena zvezda Foto: MN Press / Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde su ove sezone promenili jednog trenera, pošto je Duško Ivanović napustio klub posle samo tri utakmice u Evroligi, dok je na njegovo mesto došao Grk, Janis Sferopulos, koji je napravio pauzu u poslu neko vreme.

Sferopulos je pauzirao, a ovog leta je bio odlučan u tome da pronađe svoj novi klub, a imao je i nekoliko ponuda. Neke od njih su došle od Efesa i Baskonije, što je on otkrio i u intervjuu za "IsraelHayom", pred meč sa Makabijem, koji je takođe trenirao i to veoma uspešno.

- Posle odlaska iz Makabija sam najviše želeo da se odmorim, razbistrim glavu, budem sa porodicom i napunim baterije. Postojale su neke ponude, ali nisam želeo da ih prihvatam. Kada je stigao poziv iz Zvezde shvatio sam da je pravi trenutak da se vratim i sada sam srećan što sam trener u tako velikom klubu.

- Bilo je ponuda Efesa i Baskonije, ali mislim da nije trenutak da pričam o tome šta se tačno dogodilo. Nekada se stvari dešavaju sa razlogom, ali sada mi je najvažnije da sam zadovoljan u Beogradu i radim sve za uspeh tima - ističe Sferopulos.

Nije imao baš slavan otkaz u Makabiju, jer su vlasnici kluba došli na kućnu adresu da ga obaveste o tome.

- Bio je to težak trenutak, ali imam puno poštovanja prema njima i svemu što su radili za mene kada smo se borili za Makabi.

Na kraju, dotakao se i činjenice da igra protiv bivšeg kluba.

- Poseban trenutak za mene, pogotovo zbog svih godina u Makabiju. Ipak, sada sam u Zvezdi i daću sve u tih 40 minuta kako bih pobedio.

(Telegraf.rs)

Video: Trener crveno-belih pred duel sa Efesom: Ozbiljan su tim, moramo biti oprezni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    21. decembar 2023 | 11:40

    Ivanović je za ovoga trenerčina ,zvezda je napravila katastrofalnu grešku sa promenom trenera i neće se skoro oporaviti.

  • joca s koca

    21. decembar 2023 | 11:39

    a ti pomislio da je to neka ekipa hahahahhahaha haha tim za sprdnju i ponizavanje...hahahhahahha joj joj uvjek veselo sa albancima

  • Vid

    21. decembar 2023 | 11:55

    Kamo sreće da nisi... Jel si harizme bez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA