Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlade Đurović o šansama Zvezde za Top 8: "Uhvatili poslednji voz, da su izgubili, ne bi mogli da se uključe"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskusni trener pričao je o tome šta je potrebno crveno-belima za bolji plasman u Evroligi

  • 13
Vlade Đurović Printskrin: Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi iz Tel Aviva (94:98) u 16. kolu Evrolige i tako stigli do ukupno šestog trijumfa ove sezone u elitnom takmičenju.

Ipak, i pored pobede, crveno-belima plej-in zona beži tri pobede ispred, tako da klub sa Malog Kalemegdana mora da nastavi u kontinuitetu da vezuje pobede kako bi sustigao pomenute timove.

Iskusni stručnjak, Vlade Đurović smatra da je pobedom protiv Makabija uhvaćen poslednji voz u borbi za neki viši cilj ove sezone u Evroligi. Sve to komentarisao je u analizi na TV Arena Sport.

- Zvezda je uhvatila zadnji voz, da je izgubila - ne bi mogla da postigne da se uključi. Sada stižu dva najteža gostovanja - PAO i Fenerbahče. Verujte, bolje bi bilo da su igrali sa Baskonijom, Barselonom ili Efesom, nego ove dve ekipe - rekao je Đurović.

Nadovezao se na to da je Teodosić bio sjajan, a da ga je posebno iznenadio Tobi sa Giedraitisom.

- Teodosić je odigrao najbolju utakmicu u poslednje dve-tri godine, ovo je bilo profesorski. Ubacivao je, kreirao... Opet, to na kraju ne bi bilo dovoljno da Giedraitis nije odigrao kako je odigrao. Za to je doveden. Ne može od 10 utakmica da odigra dve dobro, pa da kažemo da je dobar igrač. Mora bar šest dobrih i ostale solidno. Pridružio mu se i Tobi, a iako se razmišljalo da će Gilespi da zameni Tobija - to je sad pitanje. Tobi ima dobar šut, nije neki snagator, ali ga je teško braniti.

Međutim, kako sada treba odigrati na sledećim mečevima?

- Zvezda sad mora da dobije na gostovanju bar jedan meč - i trebaju joj neuporedivo bolji Nedović i Mitrović. Bez njih, nema šanse. Zvezdi su sada već odmakli rivali i mora da se napravi brejk da se ide gore.

(Telegraf.rs)

Video: Kad div od preko 2 metra pokazuje gipkost: Bobi Marjanović odgovorio Noletu na čelidž

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    23. decembar 2023 | 09:37

    A koliko vozova ima u tvojoj prici? Mislim da vec treci spominjes od Oktobra...

  • Kako da ne

    23. decembar 2023 | 09:56

    I Pao I Fener drhte od ovih,dovoljno je da se Zvezda samo pojavi I gotovo. Idi cuvaj unucad, igraj sah, radi sta ti volja, samo se ne petljaj u kosarku.

  • Manjača

    23. decembar 2023 | 10:21

    Alo strucnjak Zvezdana ili Fmp2 nece uci u prvih 8 eurolige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA