≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bezidejna Zvezda teško poražena od Panatinaikosa: Crveno-belima "gori pod nogama" pred duplo kolo EL

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crveno-beli gubili čitavu utakmicu, nijednog trenutka nisu ugrozili trijumf domaćina

  • 78
Panatinaikos-Zvezda Foto: Printscreen/ Sport Klub

Crvena zvezda i dalje ne zna za pobedu u Evroligi van Beograda ove sezone, pošto su u 17. kolu najelitnijeg takmičenja poraženi i od Panatinaikosa rezultatom 82:65 (20:17, 18:14, 23:19, 21:15)!

Jedini brejk na strani crveno-beli su ostvarili u Pioniru, gde su u prethodnom kolu "gostovali" Makabiju, duel u Atini je bio idealna prilika da se eventualnim trijumfom primaknu plej-ofu. Nisu uspeli i sada imaju skor 6:17, odnosno zauzimaju 15. mesto na tabeli.

Nije Zvezda bila ni blizu pobede, da se razumemo. Sem početnog vođstva od 7:4, crveno-beli nijednog trenutka nisu ugrozili PAO koji je konstantno bio u vođstvu i u serijama se odlepljivao. Verovatno ključnu je napravio u finišu prvog dela, kada su otišli na +7, a tu razliku su potom u trećoj deonici nadogradili do dvocifrene prednosti.

Bolomboj je jedini igrač Zvezde koji je imao energiju u trećoj četvrtini, pogađao je i posle ofanzivnih skokova, igrao sjajnu odbranu, ali generalno bezidejna igra crveno-belih omogućila je rivalu da u poslednju deonicu uđe sa dvocifrenim zaostatkom. Promašivali su crveno-beli i neke otvorene šuteve, te i ne čudi što je razlika bila ozbiljna. Uz to, šutirali su samo 16 odsto za tri poena.

Ako žele da se priključe ekipama koje pretenduju za plej-of, Zvedza će sledeće sedmice morati da dobije oba meča u duplom kolu. Prvi je u Istanbulu, protiv Fenerbahčea, zatim čekaju Partizan. Samo, sa ovakvom igrom neće imati neke šanse i bukvalno im "gori pod nogama."

Džoel Bolomboj i Nemanja Nedović su imali po 15 poena u redovima Zvezde, Jago Mateus je ubacio 12 koliko je imao i Luka Mitrović. Ipak, krilni centar crveno-belih je sredinom treće deonice izašao napolje zbog povrede i nije se vraćao u igru. Hanga je imao šest, Davidovac i Tobi po dva, dok se Miloš Teodosić nije upisao u strelce.

S druge strane, Mitoglu je takođe ubacio 15 poena, Grant je dodao 14, Lesor je imao 13, a Grigonis i Slukas po devet.

Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Dobro je Zvezda otvorila utakmicu, pre svega zahvaljujući sjajnoj odbrani. Imali su 7:4 posle četrii minuta, da bi onda dozvilili domaćinu da povede sa 8:7 i do kraja poluvremena održava tu prednost.

Lesor je u tim trenucima bio odličan, mogla je razlika da bude i veća od +5 (18:13) da bivši igrač Partizana nijepromašio dva bacanja, doduše ne odjednom.

Mitrović je sa osam poena bio najbolji u prvoj deonici kada je u pitanju Zvezda, zakucao je za 18:15 posle dodavanja Jaga, s tim da je PAO nakon 10 minuta imao vođstvo od 20:17. Imali su i crveno-beli napad za potencijalno poravnjanje, ali je Nedović loše dodao loptu.

Ipak, Nedović je vezao pet poena u drugoj deonici i Zvezda je došla do 27:25. Isti igrač je bio precizan i posle kontranapada (29:27), s tim da je PAO u tim trenucima napravio seriju kojom je pobegao. Slukas je pogodio trojku, zatium i jedna težak šut u finišu druge deonice i Zeleni su imali 38:31 na pauzi.

Treća četvrtina je očajno počela po Zvezdu. Slukas i Grigonis su pogodili trojke, PAO je u tim trenucima poveo sa 44:33, da bi se crveno-beli nekako vratili serijom 6:0. Bolomboj je zakucao, Lesor je dirao obruč - a nije smeo.

KK Crvena Zvezda - KK Alba Foto: MN Press/Marko Metlaš

PAO je na polovini treće deonice imao 50:42, slabo je Zvezda u tim trenucima igrala odbranu i olako je puštala rivala da šutira. Mitrović je potom smanjio na 50:44 i izašao je napolje zbog problema sa kolenom, jer je dobio udarac u skoku.

Domaćin je ponovo otišao na dvocifrenu prednost u 27. minutu (55:44) da bi Bolomboj bio taj koji je, uz pomoć Hange, držao crveno-bele koliko-toliko u igri. Ipak, Hanga je pogrešio u poslednjem minutu prilikom kontranapadu i Panatinaikos je na kraju treće četvrtine imao 61:50.

Bilo je to domaćinu dovoljno da ostvari svoj 10. trijumf (uz sedam poraza). Imali su dvocifrenu prednost sve do 35. minuta, Jago je potom pogodio trojku (67:59), ali je vrlo brzo ponovo bilo +12 nakon poena Lesora (73:61). Na tri minuta do kraja, Zvezda nije imala šanse i doživela je težak poraz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    28. decembar 2023 | 20:58

    Ljudi ja ocima gledati nmg nijednog igraca a zvezdas sam..Toliko iritantna i cirkus ekipa

  • NekoKo

    28. decembar 2023 | 21:14

    Zvezda je jako mekana ekipa i definicija luzerskog mentaliteta. Nula karakter. Izgleda da i Nedović hoće u Armani.? Stamota na šta liče pojedinci. A ovi majstori na čelu sa majstorom Čovom garantovano prodaju Bolomboja na kraju sezone. Kako god, posle poraza u derbiju nadam se rakciji navijača. Ovo je više mučno gledati i slušati teške demagogije iz sezone u sezonu.

  • Dare

    28. decembar 2023 | 22:10

    Na koji fazon imamo 6 pobeda nikom nije jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA