Vreme čitanja: oko 2 min.

Lovernj emotivno o Partizanu: "Poceko psuje na srpskom, promenio bih samo onaj šut Nolana Smita..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Francuz sa mnogo emocija pričao o svom bivšem klubu, navijačima, Srbiji

  • 11

Francuski reprezentativac i košarkaš Asvela, Žofri Lovernj, iuzetno emotivno je doživeo povratak u Beograd pred navijače Partizana, pred kojima je igrao nekoliko sezona i bio kapiten ovog tima.

Lovernj je u periodu kada je igrao u Partizanu nosio dres sa brojem sedam, bio je prvi strani kapiten, a sada je takođe kapiten stranac, koji takođe nosi dres sa brojem sedam - Kevin Panter.

- Zanimljivo je da obojica nosimo isti dres, obojica smo stranci kapiteni, a nosimo isti dres - kratko je prokomentarisao, a zatim se osvrnuo na emocije zbog igranja protiv Partizana.

- Osećam se čudno, da budem iskren, zbog toga što igram protiv Partizana i vratio sam se posle toliko godina pred ove navijače. Bilo je mnogo emocija, ali to je život košarkaša - rekao je Lovernj, kome su novinari poručili da se videlo koliko ga Grobari vole.

- Volim ih i ja takođe. Partizan ima posebno mesto u mom srcu i mojoj karijeri, imam mnogo ljubavi i poštovanja za ovaj klub, ovu zemlju i ovaj grad. Lepo je vratiti se, iako nije lako - iz srca je rekao, a zatim uporedio Partizan u kom je on igrao i ovaj sada.

- Drugačije je defintiivno, igraju sjajno. Želim im da budu uspešni i da osvoje Evroligu, defintiivno su uspešniji nego kada sam ja bio ovde - poručio je Francuz, koji je istakao i da nije imao vremena da vidi mnogo u Beogradu.

- Ne, došli smo u 13 časova, imali brzo ručak, kratak san i utakmicu i vraćamo se odmah. Ovo je drugi put da dolazim ovde ove sezone i oba puta je bilo isto, nema vremena da vidite nikoga - rekao je Lovernj, a zatim otkrio i da trener Asvela Đanmarko Poceko psuje na srpskom kada ih trenira i vodi utakmice.

- Trener psuje na srpskom, to je zanimljivo. Zaista uživamo kada igramo u Srbiji i kada smo okruženi Srbima, to je sjajno za nas - još jednom je poručio koliko voli klub i zemlju, a zatim dobio pitanje šta bi promenio iz perioda kada je bio u dresu Partizana.

- Osim onog šuta Nolana Smita - ništa drugo zaključio je Lovernj.

Podsetimo, upravo taj šut sa pola terena u polufinalu ABA lige koštao je Partizan igranja u Evroligi, a nakon toga crno-beli osam godina nisu igrali u elitnom takmičenju i bilo je teško klubu da se od toga oporavi.

(Telegraf.rs)

Video: Boris Dalo o Partizanu, Grobarima, poruci Saše Pavlovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA