≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Pešić pohvalio Večite pred derbi: "Biće još pobeda, vidim Partizan i Zvezdu među osam najboljih"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trofejni stručnjak sa velikom pažnjom prati mečeve Evrolige i srpske košarkaše u svim klubovima

  • 0
Svetislav Pešić, KK Partizan, KK Crvena zvezda i Evroliga Foto-kolaž: Nikola Tomić, Wikimedia

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Partizan u Štark Areni u meču 19. kola Evrolige. Ovaj susret u centru je pažnje naivijča i Srbiji, a njega će pomno pratiti i selektor Srbije Svetislav Pešić. 

Trofejni stručnjak dao je opširan intervju za Telegraf koji ćete imati priliku da čitate narednih dana, a između ostalog, analizirao je i srpske klubove o kojima je imao reči hvale.

- Što se tiče ABA lige, jasno je da je Zvezda napravila jedan korak napred. Partizan je sebi dozvolio da izgubi neke utakmice. Kada stvaraš ekipu, dešava se i neki poraz. Međutim, Partizan ima kontinuitet sa trenerom. Ovo je treća godina. Zvezda ima dobre igrače, u ovom trenutku se završava taj proces formiranja tima. Imaju, što je važno, kontinuitet u vođenju kluba. Crvena zvezda je sa Radonjićem imala taj kontinuitet trenera, ali ga je malo izgubila promenom poslednjih sezona. Nije moj posao kako bi i jedni i drugi trebalo da urade. Biće tu još nekih uspona, po meni padova ne. Zvezda će se vratiti u Evroligu sa nekim pobedama. Sada su napravili važne pobede protiv Makabija i Fenerbahčea, to mnogo znači. To nisu samo kandidati za plej-of, nego i za Fajnal for. To ekipi može da da zamajac. Partizan je, prema planu, dobro što se tiče rezultata i ja oba tima vidim među osam najboljih. 

Selektor Pešić ističe da nas očekuje dobar i neizvestan duel.

- Derbi je derbi. Zvezda ulazi sa dve vrlo važne pobede, koje podižu moral.  Partizan je u dobrom ritmu. Mnogo ja važno kada se pobedi pred takav meč. Biće neizvesno. I ja sa velikim interesovanjem čekam utakmicu, kao i svi drugi. Samo, ja više gledam "ponašanje" igrača na takvoj jednoj značajnoj utakmici i koji je njihov doprinos u ličnoj igri i pobedi i igri celog tima. 

*Veliki intervju selektora Svetislava Pešića čitećete za Božić na portalu Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA