Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizanu za meč sa Makabijem dodeljen kontroverzni sudija kog je Čović prozvao da promeni profesiju

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Matej Boltauzer je delegiran kao glavni arbitar meča u Areni

  • 17
Matej Boltauzer, Zek Ledej, KK Partizan, KK Crvena zvezda Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarkaši Partizana u petak će u Areni ugostiti Makabi u 21. kolu Evrolige, a čelnici elitnog takmičenja su odredili i arbitre za ovaj meč.

Kao glavni sudija je delegiran Slovenac Matej Boltauzer, dok će mu pomagati Poljak Jakub Zamojski i Estonac Rain Perandi.

Partizan je trenutno na skoru 10:10 i na 10. mestu, dok je Makabi na 6. poziciji uz skor 12 pobeda i 8 poraza posle 20 odigranih mečeva.

Zanimljivo je da je Zvezdi na poslednjem meču sudio arbitar iz ABA lige Damir Javor, posle čega su se mnogi navijači crveno-belih žalili da ih je oštetio, a zanimljivo je da Zvezda kada Javor sudi ne zna za pobedu u Evroligi.

Sada Partizan ima takvu situaciju da mu sudi arbitar iza ABA lige, a kako će Slovenac deliti pravdu videćemo u petak od 20.30.

Boltauzer je takođe posle nekih mečeva gde je delio pravdu naišao na udar iz Zvezde, a javno ga je prozivao i prvi čovek kluba Nebojša Čović.

Jedino što moram da napomenem, možda nije trenutak, ali valja to jasno reći, košarkaške utakmice se ne igraju zbog sudija. Cedevita je zasluženo pobedila u trećoj utakmici, aliuz stalne provokacije sudije Boltauzera, koji se postavlja iznad svih. Mislim da taj čovek i oni koji ga delegiraju o tome treba da razmišljaju. To iritira igrače, trenere, uprave, to ugrožava postojanje regionalne lige. Čovek verovatno ima i neko drugo zanimanje i trebalo bi da se bavi tim nekim drugim zanimanjem - rekao je svojevremeno Čović.

(Telegraf.rs)

Video: Doužer iznenadio i rekao da je uživao u atmosferi u Areni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Al vam naslov

    11. januar 2024 | 13:17

    Ko je rekao da promeni profesiju? Onaj što mu smeta Glikman, Bodiroga, Savić, Javor, Mijailović, Bokan, retogradni merkur....

  • Zar je bitno

    11. januar 2024 | 13:46

    Znaci Partizan dobija veceras....

  • Aca Niš

    11. januar 2024 | 13:41

    Čović rekao 😂😂😂! Ko je Čović da on nešto kaže ? Lopina jedna !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA