Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ako Srbija ne bude imala 2 predstavnika...":Igor Rakočević govorio o budućnosti Zvezde i Partizana u Evroligi

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni košarkaš nema dilemu

  • 17
igor rakočević Foto: MN Press

Nedavno je Paulijus Motiejunas govorio o budućim promenama u Evroligi, a njegove reči zabrinule su sve ljubitelje košarke u Srbiji i regionu.

Naime, prema njegovim rečima, sva je prilika da naša zemlja od naredne sezone neće imati dva predstavnika u najelitnijem košarkaškom takmičenju.

I pored činjenice da Crvena zvezda i Partizan po svim parametrima pripadaju evroligaškom društvu, te da su njihove utakmice među najposećenijim, izgleda da to nije dovoljno i da se u obzir uzimaju neke druge stvari.

Ovakvu odluku čelnih ljudi Evrolige prokomentarisao je i Igor Rakočević. Legendarni plejmejker se oglasio na svom zvaničnom "X" nalogu i istakao da je ovakvo ponašanje u najmanju ruku nefer.

- Ako Srbija ne bude imala 2 predstavnika u Evroligi sledece godine, onda kriterijumi kao sto su tradicija, kvalitet kosarke, razvoj mladih Evroligaskih igraca, brojnost publike, najvatrenije atmosfere na utakmicama, promocija Evrolige, davanje mnogih izvanrednih igraca Evropi, - nisu kriterijumi koji se uvazavaju pri toj odluci. Da Zvezda i Partizan posle svega sto su dali Evropi, uz ovoliko interesovanje i najbrojnije publike ne igraju Evroligu sledece godine je u najmanju ruku nefer.

Ako je novac najbitniji, da je klub iz bogatije drzave i da ima veci budzet, onda to vise nije sport u izvornom smislu, i tu kosarka i publika najvise gube. Ako neki novi klubovi treba da udju u Evroligu, bolje bi bilo da prosire, umesto da izbacuju jednu od 2 najpopularnije ekipe - naveo je Rakočević.

(Telegraf.rs)

Video: Trening košarkaša Partizana uoči utakmice protiv Makabija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    14. januar 2024 | 16:57

    Ne znam zašto bi Zvezda imala stalno mesto u Evroligi?

  • нибрС

    14. januar 2024 | 18:35

    По чему је он легендаран ? Таман толико колико и Човић... Понижавате стварне и праве легенде...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA