≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Panatinaikos – Partizan: Kako će Željko nadoknaditi ključni izostanak, šta kažu kladionice

Vreme čitanja: oko 3 min.

Susret je na programu od 20:15

  • 6
PAO Partizan KK MN Press / Nebojša Paraušić

Košarkaši Partizana u petak zatvaraju 22. kolo Evrolige duelom protiv Panatinaikosom, koji je jedan od najinteresantnijih u ovoj rundi. Crno-beli će igrati bez ključnog košarkaša, međutim protiv pomenutog rivala u poslednje vreme beleže dobre rezultate.

Bili su zabrinuti navijači posle serije slabijih rezultata zaključene u Istanbulu, ali je okršaj sa Makabijem vratio nadu i veru u ovaj sastav. PAO je sa druge strane posle lošeg starta trenutno jedan od najboljih timova u takmičenju, pa je samim tim i favorit protiv crno-belih.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč Panatinaikos - Partizan se igra u "OAKA Areni" sa početkom u 20:15. Direktan prenos duela obezbedio je TV Sport klub na svom prvom kanalu, a mi smo za vas spremili tekstualni prenos.

Ko sudi?

Evroliga je odredila tri arbitra za utakmicu, među njima i dobro poznatog turskog sudiju Emina Mogulkoča, koji je nekoliko puta delio pravdu crno-belima.

Košarka Evroliga KK Partizan Panatinaikos Foto: Mileta Mirčetić

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Meč 21. runde protiv Makabija bio je pravo otrežnjenje i osveženje za navijače Partizana. Iz minusa od 24 poena ekipa se vratila, u trećoj deonici sustigla protivnika i na kraju slavila za skor 11-10 i uoči ovog kola deveto mesto.

Prethodno je ekipa iz Humske upisala samo slavlje nad Asvelom u pet utakmica, pa značaj slavlja protiv Izraelaca ne mora dodatno da se pojašnjava. Treba dodati da je i u ABA ligi pronađen pravi ritam posle Zadra i sa tri pobede u seriji (poslednja protiv Cibone u ponedeljak 87:74) tim je sačuvao šanse za prvom pozicijom.

Atinjani u dva takmičenja imaju samo jedan neuspeh u poslednjih trinaest okršaja. Sedam pobeda upisano je od toga u Evroligi, uz jedini poraz od Baskonije tokom navedenog niza trećeg januara.

"OAKA Arena" nije videla slavlje rivala od sedmog decembra i Real Madrida, pa je Panatinaikos sa pravom na četvroj poziciji sa učinkom 13-8.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Po povratku Evroligu Partizan nije izgubio od "zelenih". Tri meča odigrana su od novembra 2022. godine i svaki put su tesne trijumfe uspevali da izbore igrači Željka Obradovića.

U aktuelnoj sezoni to je učinjeno povratkom u poslednjoj četvrtini i nakon produžetka 92:87 uz čak 23 poena Pi Džej Doužera. Treba napomenuti da je na tom susretu eksplodirao Kendrik Nan sa 19 poena, i od tada je uglavnom u dobroj formi.

U Beogradu je prošle sezone bilo 83:81, dok je pretposlednjem mesecu 2022. u "OAKA Areni" crno-beli sastav slavio sa 91:89, tada uz 29 poena Kevina Pantera, i sa dabl-dabl učincima Matijasa Lesora i Zeka Ledeja.

Prethodno je u XXI veku PAO bio uspešniji u bilansu (8-4) tako da je ukupan skor u poslednjih dvadeset godina 8-7.

Košarka Evroliga KK Partizan Panatinaikos Foto: Mileta Mirčetić

Kakvo je zdravstveno stanje?

Aleksa Avramović se uskoro vraća u kombinaciju za sastav, ali on nije otputovao sa ekipom u Atinu već je ostao u Beogradu kako bi se što bolje spremio za naredne izazove.

Ono što je veći problem sa ekipu je temperatura koju je dobio Kevin Panter koja je i njega ostavila u Srbiji, što je izostanak koji će tešk obiti nadoknadiv, ali treba očekivati veći broj minuta za Džejlina Smita. Na sajtu Evrolige i Džejms Naneli se pojavio kao neizvestan, ali uz verovatnoću od 90% da će ipak nastupiti.

Slična je situacija sa trojcem Matijas Lesor, Kostas Adetokumbo, Lefteris Mancukas na suprotnoj strani, ali makar francuskog centra treba očekivati u timu. Sigurno nećemo gledati Luku Vildozu i Aleksandra Balcerovskog.

Šta kažu kladionice?

Veliki favorit prema bukmejkerima je domaćin, na kojeg je kvota bez produžetaka 1.28, dok se slavlje Partizana vrednuje sa čak 4.10.

Reč trenera:

Željko Obradović:

- Tim koji je u izvanrednoj formi, igraju za ista veoma dobro, znam oda će biti fenomenalna atmosfera. Posle mnogo vremena Panatinaikos se nalazi u vrhu što se tiče plasmana u evropskoj ligi . Takav su tim napravili da imaju najveće ambicije, sve to smo pričali pred našu prvu utakmicu ovde. Tim koji zaslužuje respekt, ali i mi imamo naše šanse i možemo da odigramo dobru utakmicu.

- Matijas Lesor živi od spoljnih igrača Panatinaikosa. On je igrač koji postavlja najbolje blokade u evropskoj ligi i otvara se posle njih, ali ima uz sebe te vrhunske spoljne igrače koji mu pomažu da da lak koš i da upravo da radi ono što je radio kod nas.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović informacijom o Avramoviću rastužio Grobare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule 123

    19. januar 2024 | 15:17

    sinoc sam igrao dvicu u brogradu i pogodio . veceras igram dvicu i opet cu pogoditi..ko zna zna...

  • Igor Obrenovac

    19. januar 2024 | 14:27

    Kako Panter igra u poslednje vreme njegov izostanak i neće biti hendikep za Partizan, veći hendikep je izostanak Avramovića. E sad glavno pitanje. Šta se dogadja sa Panterom? Sećamo se da je bio povredjen oko mesec dana i vratio se iz povrede u solidnoj formi. A, sad odjednom kao da nije nikad igrao košarku. Tu je i neka čudna izjava Obradovića kako je trebao da ode, pa je nekako zadržan. Meni to sve liči na nezadovoljnog igrača koji ima ponudu drugog kluba. Bolje i bez njega nego da igra kako trenutno igra. Ledej takodje nije onaj stari. Kaminski i Dožer nikako da počnu da igraju "evropsku košarku". Nadam se samo da nije formiran neki klan unutar ekipe koji minira trenera. Od momenta kada smo pobedili Žalgiris i Valensiju u gostima i kada je delovalo da je to ona forma od prošle sezone, sve je krenulo nizbrdo.

  • Lakirana cipelica

    19. januar 2024 | 17:22

    Željko može da se dere samo jer ništa drugo i nezna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA