Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlade Đurović pronašao razloge poraza Zvezde od Baskonije: "Nesreća za njih, jer su morali ovo da dobiju"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tim Janisa Sferopulosa juče je poražen od španskog tima

  • 10
Vlade Đurović Printskrin: Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su kasno sinoć u dramatičnoj završnici od ekipe Baskonije u "Štark Areni" (90:91) čime su dodatno umanjili svoje šanse da se nađu među prvih 10 timova i bore za plasman u Top 8 fazu Evrolige.

Crveno-beli odigrali su odlično prvo poluvreme, ali su tokom drugog naglo pali, a posebno tokom treće četvrtine kada je Baskonija stekla, ispostaviće se, presudnu razliku.

Sve to pokušao je na papir da stavi iskusni trener i stručnjak Vlade Đurović, koji je na TV Arena Sport istakao da je postojao više od jednog razloga zbog kojeg je crveno-beli tim na kraju poražen.

- Zvezda je izgubila iz više razloga. Nisu igrali Teodosić, Nedović i Topić. Ne znam ekipu, ali ni Real bez Ljulja, Tavaresa i ostalih ne bi bio Real. Smart jeste to malo nadoknadio, ali nije dovoljno. Nikada nisam video bolju koreografiju i atmosferu na jednoj utakmici - pričao je Đurović bez prestanka.

Zatim je nastavio da objašnjava situaciju.

- Ta atmosfera je motivisala i "zapalila" Hauarda. Ne znam da li će ikada opet odigrati ovako. Šutirao je 7/10 za tri poena, dve trojke je dao pod faulom, pogodio je i te penale, to nije normalno. Nesreća za Zvezdu koja je ovo morala da dobije. Video sam i osetio da se on toliko "napalio" zbog toga, tu atmosferu ne može da doživi u Americi gde grickaju semenke i jedu sladoled i gledaju se na video bimu.

Nije srećan činjenicom da je Mitrović uspeo da promaši oba slobodna bacanja u odsudnom momentu.

- Drugi razlog poraza su Mitrovićeva dva slobodna bacanja. Bilo je tri razlike, da je dva ubacio, bila bi to druga utakmica, a promašio je oba. Da je ubacio jedno, bio bi produžetak - podvukao je Đurović.

(Telegraf.rs)

Video: "Naš trenerski posao je fascinantan, ali i surov": Duško Ivanović nakon pobede protiv Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    19. januar 2024 | 19:08

    Ljudi,ovakve analize od vrhunskog trenera moraju se poštovati 😂😂😂

  • Nes

    19. januar 2024 | 18:33

    Da baba ima trolu bila bi trolejbus.

  • Humaka pfc_pfc

    19. januar 2024 | 19:48

    Nikad nisam video bilju atmosferu ahahahahahahahahaha pa nisi kad na Partizanove utakmice ne smes ni da udjes.. A atmosfera je na pocetku zvezda le zvezda le, i onda se cuje kop kako vrti jednu pesmu i zavija 40 min, a svi ostali gledaju kao da su dosli u pozorište.. Baskonija se odlepi, cuje se skripa patika, tek malo u finisu kad pridjose na jedan posed pocese i ovi sto su im delili sezonske ulaznice da tapsu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA