≫ 

Vreme čitanja: oko 11 min.

Utakmica sezone Nedovića! Zapalio mrežicu Valensije, Zvezda slavila sa čak +18 za desetu pobedu u Evroligi

Vreme čitanja: oko 11 min.

Pratite tekstualni prenos na Telegraf Sportu

  • 64
Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda KK Valensija Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su još jednu dobru utakmicu pred domaćim navijačima, pošto su u okviru 24. kola Evrolige bez mnogo muke i vrlo ubedljivo savldali špansku Valensiju, koja predstavlja jednog od konkurenata za plasman među 10 najboljih na tabeli - 82:64.

Gledali smo jednu jako tvrdu utakmicu, u kojoj su obe ekipe imale nešto veći broj izgubljenih lopti i igrale u sporijem ritmu. Napadi su neretko trajali i pune 24 sekunde, tako da ne čudi što smo na ovom meču videli i nešto manji broj poena, posebno tokom prve deonice koja je donela svega 23.

Bilo je to taktičko nadmudrivanje Mumbrua i Sferopulosa, a pritisak je bio na košarkašima Zvezde, koji su znali da ih pobeda jedina ostavlja u ozbiljnijoj trci za plasman među prvih deset mesta na tabeli, a Španci su bili jedan od konkurenata.

Glavni faktor na ovom meču za Zvezdu bio je raspoloženi Nemanja Nedović, koji je pogađao skoro sve, a vrlo precizan je večeras bio na šutu za tri poena, tako da je kada god bi Valensija pripretila da se vrati na manji minus on pronalazio rešenje da ih odbije.

Utakmicu sezone odigrao je Nemanja Nedović, koji je ubacio čak 27 poena uz dva skoka i jednu asistenciju, dok je Majk Tobi dodao 11 poena i to su bila jedina dva dvocifrena košarkaša u redovima Zvezde. Kod Valensije se istakao Džons sa 11 poena, dok su po jedan manje ubacili Inglis i Rivers.

Prva četvrtina bila je izuzetno tvrda. Na njenoj polovini videli smo samo devet poena uz prednost Zvezde, ali je do samog kraja Valensija uspela da se probudi pre svega zahvaljujući Džonsu i Inglisu i da povede sa jednim poenom razlike. Samo 23 ubačena poena videli smo tokom ove deonice.

U drugoj se probudio Nemanja Nedović. Krenuo je da pogađa gotovo sve što mu je došlo u ruke, a Zvezda je ovu deonicu otvorila sjajnom serijom od 12:0, kojom su stigli i do dvocifrenog plusa, koji su potom uglavnom i održavali tokom tog, ali i narednog perioda. Na veliki odmor domaćin je otišao sa +9, mada je ta razlika mogla da bude i sa dve cifre da je Nedović zakucao na kraju poluvremena.

Iako je Valensija u jednom trenutku uspela da se približi na manji zaostatak, Nedović je ponovo uzvratio sa dve vezane trojke. Razlika je ponovo otišla na dvocifrenu i Zvezda je pokušavala da se održi na tom nivou sve do samog kraja, a pred odlučujućih deset minuta uz jednu važnu trojku Tobija u poslednjem minutu treće četvrtine, ona je iznosila +12.

Ni poslednja četvrtina nije donela boljitak u igri Valensije, dok je Zvezda zadržala svoj nivo iz prethodnog dela utakmice i vrlo lako je privela posao kraju za desetu pobedu.

Sledeći meč Zvezda igra već u petak kada u Beograd dolazi Barselona u okviru 25. kola Evrolige. Sa druge strane, Valensija će se sastati sa Albom u Berlinu.

Tok meča mogli ste da ispratite putem Telegraf Sporta.

UŽIVO Zvezda - Valensija 82:64 (11:12, 28:18, 22:19, 21:13)

IV ČETVRTINA

10. minut (82:64) - Trojka Nedovića, potom je Robertson realizovao dva penala. Koš Rokasa. Davidovac poentira... To je sada već +21 za Zvezdu. Pradilja šutira penale, pogodio je oba, ovo drugo se važi kao dva poena, jer je neko pipao loptu na skoku i to je to.

8. minut (75:59) - Džons je pogodio, a onda dugačak napad Zvezde koji se ipak ne završava pogotkom. Rivers pravi prekršaj u napadu i Zvezda je sve bliža desetom trijumfu u Evroligi. Potom izgubljena lopta Zvezde, Džons je neprecizan, skok Davidovca i faul Džonsa. Biće penali za Davidovca. Jedno je pogodio. Robertson bez trojke, hvata loptu Jago. Brazilac ubrzava i imaće dva bacanja. Pogodio je oba.

6. minut (70:57) - Pogađa Džavonte Smart! Novi promašaj Valensije, a Rokas je promašio trojku iz ćoška. Ipak teče vreme, hvata skok Davidovac. Dugačak napad Zvezde, mnogo ofanzivnih skokova. Jago je krenuo u prodor, Davidovac je fauliran. TV tajmaut. Rokas je pogodio za dva poena i još je fauliran, ali nije realizovao bacanje.

4. minut (68:57) - Evo koša za Valensiju sada preko Inglisa, ali onda Smart izvlači težak šut i pogodak. Odželej daje još jedan težak šut iz okreta. Pogađa Smart, važiće se ovo uz faul, kaže Petek! Imaće i dodatno bacanje. Pogodio je i taj penal. Jago je sada napravio prekršaj, a Harper je dobio dva slobodna bacanja. Realizovao je oba. Davidovac je sada ljut zbog jedne sudijske odluke, ali biće na kraju mrtva lopta.

2. minut (63:51) - Džons bez trojke preko Smarta na početku ove deonice. Tobi ovoga puta nije pogodio trojku, a onda sledi faul Nedovića. Opet nema trojke Džonsa, lopta je za Zvezdu. Kakav pas Tea za Tobija, opet pogađa Amerikanac. Inglis pogađa za dva. Nema pogotka Smarta za tri poena, Džons je fauliran potom od strane Nedovića.

III ČETVRTINA

10. minut (61:49) - Nema koša Valensije, a Zvezda ide u još jedan duži napad. Tobi je fauliran, biće to poslednji mali prekršaj. Odželej pravi faul za bacanja i Giedraitis pogađa oba penala. Odželej je sada fauliran od Rokasa za dva bacanja. Pogodio je oba penala Semi. Dva vezana promašaja Zvezde, ali Harper pravi grešku. Fenomenalno igra Tobi večeras, eto i trojke za +15 za Zvezdu. Semi daje trojku na drugoj strani, Smart nije pogodio za kraj.

8. minut (56:44) - Pradilja je promašio i treće vezano bacanje. Ali četvrto je ubacio. Teodosić je promašio trojku. Harper nije dotakao ni obruč narednim šutom, tako da će to biti posed za Zvezdu, jer su istekle 24 sekunde. Tobi je lepo iskoristio pas Teodosića. Pengos je lako položio loptu u koš u nastavku. Smart bez trojke, iako je bio sam.

6. minut (54:41) - Trojka Nemanje Nedovića, još jedna! Odželej dobija bacanja, pogodio je oba, a onda opet, Nedović za tri! Promašaj Valensije, skok Nedovića, onda je fauliran. Idemo na TV tajmaut. Rampa Odželeja posle pauze. Novi napad Valensije i ofanzivni skok... Odželej je kratak, a Pradilja je uhvatio novi skok i imaće bacanja. Promašio je oba, ali će ubrzo potom imati nova dva.

4. minut (48:39) - Nedović bez koša, na drugoj strani nema poena ni za Inglisa, a Davidovac poentira uz kontakt, ali bez faula, kažu sudije. Bolomboj krade loptu pod košem. Fauliran je Bolomboj pod košem. Sada je Nedović dobio dva penala i pogodio ih je. Odbranila se Zvezda, nije iskoristila sledeći napad i faul pravi Davidovac. Jedan faul je ubacio Rivers.

2. minut (44:38) - Nedović je poentirao za dva poena, dok posle toga Inglis dobija dva bacanja zbog faula Lazića. Pogodio je ponovo oba. Mitrović je izgubio loptu, pošto je napravio grešku u koracima. Rivers pogađa za 2+1, Nedović je uzvratio trojkom. Davidovac je sada napravio faul. Lotermozer poništava koš Robertsona, već mu daje dva slobodna bacanja. Novi čelindž koristi Aleks Mumbru, prvi mu je bio neuspešan. Uspešan je čelindž, sada će Robertson imati dodatno bacanje i realizovati ga.

II ČETVRTINA

10. minut (39:30) - Mini-serija od dva vezana koša Valensije, zbog čega mora da reaguje trener Sferopulos minutom odmora. Sam je bio kao duh Davidovac i promašio je trojku, sa druge strane brz faul Gilespija za bacanja Inglisa. Ponovo je pogodio oba. On je sada napravio faul nad Nedovićem za dva bacanja. I Nemanja je precizan. Robertsonu je sada "iscureo" šut za tri poena iz koša. Nedović ovoga puta nije pogodio u zbrci pod košem, dok je Džons sa druge strane precizniji. Nedović uz mnogo kontakta pogađa šut. Opet Rivers pogađa dvojku, tako da Sferopulos traži poslednji minut odmora za ovo poluvreme. Nedović je izblokiran za kraj i to je to.

8. minut (35:22) - Mitrović je fauliran, Nedović je promašio sa poludistance. Mumbru je sada besan na Lotermozera, jer je ovaj posle čelindža odlučio da ostane faul na zemlji umesto šanse za 3+1 za Valensiju. Tehnička greška za Mumbrua, koji besni na Peteka. Nedović realizuje i bacanje za tehničku grešku. Inglis se provukao i izborio je dva slobodna bacanja. Pogodio je oba, ali odmah stiže kazna u vidu trojke Nemanje Nedovića, već je na sedam za sada na ovom meču. Pogađa bivši košarkaš Cibone, Rivers, dvojku. Potom dugačak posed Zvezde i izgubljena lopta.

6. minut (31:18) - Hanga je sada napravio grešku, ali na drugoj strani Zvezda igra dobru odbranu. Nedović kažnjava to još jednom trojkom i to je već +15 za Zvezdu. Sam je bio Klaver, promašio je trojku, ostavio ga je sam Davidovac, koji izlazi napolje i menja ga Mitrović. Odželej je ponovo promašio trojku. Biće priznati sada poeni Robertsona, jer je dirao obruč Tobi.

4. minut (28:16) - Prekršaj u napadu Andersona. Trener Mumbru protestuje kod Emina Mogulkoča, da bi potom Anderson napravio još jedan faul. Hanga pogađa trojku sa 45 stepeni! Prva dvocifrena prednost Zvezde na ovom meču. Davidovac je izblokirao Harpera na šutu za tri poena, ali preostaju još samo dve sekunde za napad Valensije. Hanga pravi prekršaj u poslednjoj desetinci nad Harperom. Oba je pogodio. Teodosić opet pogađa za tri, bio je sam. Dugački napadi Valensije, ali opet rezultuju košem, ovoga puta Harper poentira za dva. Tobi je ostao sam, to je novi koš i to je novi tajmaut Aleksa Mumbrua. Inglis sada pravi prekršaj, tako da Valensiji za sada baš ništa ne ide.

2. minut (20:12) - Tobi je ovoga puta neprecizan. Teodosić je video Hangu, tako da Zvezda to ispravlja i ponovo vodi na ovoj utakmici. Pengos je bio sam kao duh na šutu za tri poena, ali je promašio. Teodosić daje lep pas za Tobija, koji zakucava. Ide potom nova kontra i Hanga dolazi do novog koša, tako da sada Aleks Mumbru već mora da reaguje tajmautu. Jako dugačak napad Valensije, ne rezultuje ničim, dok Teo pogađa važnu trojku.

I ČETVRTINA

10. minut (11:12) - Harper je bez poena ovoga puta, ali potom gubi loptu Zvezda, da bi lako Anderson poentirao iz kontre. Smart je bio neprecizan, tako da Lazić mora da pravi novi faul, ovo je četvrti timski. Nije pogodio jako težak šut sada Pradilja, ali ni Davidovac nije bio precizan na drugoj strani. Trošili su vreme igrači Valensije. Pengos takođe bez trojke, nema pogotka ni u nakadnom pokušaju Odželeja, tako da su dva tima dala zbirno samo 23 poena u prvoj deonici.

8. minut (11:10) - Džons uzvraća sa poludistance, dok Bolomboj ovoga puta nije precizan pod košem. Džavonte Smart je napravio prekršaj, ali to je tek drugi timski za Zvezdu. Džared Harper je sada lako prošao do kraja, a Bolomboj je još jednom uspeo da izgubi loptu posle lošeg pasa Mitrovića. Lazić pravi novi prekršaj. Sam kao duh je ostao Džons i pogodio trojku za prvu prednost Valensije, ali uzvraća Lazić dvojkom.

6. minut (9:3) - Džons je ostao sam na oko osam metara, što on kažnjava i postiže trojku. Rokas je sada loše šutirao, ali je uhvatio skok Mitrović, koji je za sada posvuda, pa ispravlja promašaj i donosi nova dva poena za Zvezdu. Nema trojke Valensije, a Jago napada Džonsa, ali je promašio. Faul Mitrovića i idemo na TV tajmaut. Ni posle tajmauta Valensija nije precizna, a Jago pogađa sa više od osam metara u poslednjem trenutku za tri!

4. minut (4:0) - Sam je bio Rokas na šutu za tri poena, ali je ovoga puta promašio sa nekih 45 stepeni. Valensija ne koristi ni naredni svoj napad, jer je Džons izgubio loptu, ali mu se ekspresno revanširao Mitrović. Puerto promašuje sa distance. Faul pravi Rivers. Evo sada dobre akcije Mitrovića za Giedraitisa i novih poena za Zvezdu. Lopez-Arostegi je blokiran od strane Mitrovića, tako da će napad biti za Zvezdu. Bolomboj je sada napravio grešku u koracima.

2. minut (2:0) - Prvi minut protiče bez poena. Puerto je promašio za dva poena, posle čega je i Inglis uradio isto. Mitrović hvata defanzivni skok, dok Puerto krade loptu, pa je gubi. Nakon svega, Mitrović postiže prve poene na ovoj utakmici. Rivers je neprecizan, on je nedavno igrao za Cibonu.

STARTNE POSTAVE

Zvezda: Mitrović, Lazić, Bolomboj, Giedraitis, Dos Santos

Valensija: Puerto, Rivers, Lopez-Arostegi, Džons, Inglis

KOMENTAR PRE MEČA

Košarkaši Crvene zvezde u ovaj meč ulaze posle pobede nad Partizanom u večitom derbiju u ABA ligi odigranom u nedelju u "Štark Areni" (88:86), dok sa druge strane Valensija nije baš tako dobro prošla protiv Unikahe (63:83) u ACB ligi.

Uz to, Valensija je na ovom meču ostala bez jednog od svojih najvažnijih igrača, Brendona Dejvisa, koji neće nastupiti na meču protiv Zvezde, dok je sa druge strane Kris Džons pod znakom pitanja.

Što se Zvezde tiče, Miloš Teodosić će nastupiti na ovom susretu uprkos manjoj povredi koju je doživeo protiv Partizana, dok zasigurno van terena ostaje Nikola Topić, koji se i dalje oporavlja.

U prvom delu sezone u meču odigranom u "La Fonteti", pobedu je odneo tim Valensije rezultatom 85:81, tako da će crveno-belima značiti ukoliko trijumf bude sa pet ili više poena razlike u slučaju eventualnog poravnanja na tabeli ova dva tima.

Ko će pobediti na meču između Zvezde i Valensije?

Glasajte

Meč će suditi Robert Lotermozer iz Nemačke zajedno sa Eminom Mogulkočom iz Turske i Sašom Petekom iz Slovenije.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Jović otkrio šta je problem Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    30. januar 2024 | 20:27

    Već neko vreme navijanje je jako tanko.Osim tog uvodnog, posle toga kao da posle toga navijači grickaju semenke i gledaju utakmicu.Pratim Zvezdu 40 godina, ali ovi novi klinci i neke nove vođe očigledno nemaju pojma.

  • Rasomon

    30. januar 2024 | 20:57

    Ko dovede ovog Gilespija i cemu on sluzi? Tobi je doktor za njega i nepravedno sjedi na klupi u Evroligi, osim u ovoj utakmici u kojoj mu se dala sansa i odmah je opravdao.

  • enky

    30. januar 2024 | 21:05

    SAMO NAPRED ZVEZDO 🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA