Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri bitna meča za večite u Evroligi: Šta odgovara Zvezdi i Partizanu da povećaju šanse za Top 10?

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomno će se pratiti mečevi 25. kola koji su zakazani za četvrtak

  • 9
Željko Obradović i Janis Sferopulos i protivnici Foto: MN Press/Marko Metlaš, Printskrin: Euroleague.net

Crvena zvezda i Partizan nalaze se u borbi za Top 10 u Evroligi, a trenutno crno-beli drže 10. mesto koje je poslednje koje donosi plej-in, ali sa istim skorom kao i Baskonija koja je poziciju ispod.

Blizu je i Crvena zvezda, koja je na 12. mestu sa skorom 10:14, ali sa dve pobede manje od Partizana, Baskonije i Valensije, koje imaju 12:12.

Sada već ulazimo i u deo sezone, gde će se pomno pratiti svaka utakmica koja ima veze sa plasmanom Zvezde i Partizana u potencijalni plej-in, i to kada večiti uopšte ne igraju.

Takva situacija je već sada u četvrtak, kada će biti odigrane tri utakmice koje će biti posebno interesantne navijačima Zvezde i Partizana.

To su utakmice Alba - Valensija, Baskonija - Makabi i Bajern - Olimpijakos.

Sa druge strane, meč Real Madrida i Asvela nema rezultatski značaj kada su večiti u pitanju.

Večitima bi odgovaralo da Valensija izgubi na gostovanju Albi u Berlinu, kao i da Baskonija izgubi na svom terenu od Makabija.

Kada je meč Bajerna i Olimpijakosa u pitanju, tu je dilema da li više odgovara da Olimpijakos pobedi ili da to bude Bajern. Olimpijakos ima skor 13:11, što je jedna pobeda više od Partizana, a tri od Zvezde. Sa druge strane, Bajern ima skor 10:14, identičan kao Zvezda.

Očekivano je da Olimpijakos ipak zadrži mesto u Top 10, dok bi Bajern pobedom mogao dodatno da se uključi u trku za Top 10, pa je logičnije ipak da večitima više odgovara trijumf Olimpijakosa.

Zvezda i Partizan će svoje mečeve imati u petak. Zvezda u 20.00 dočekuje Barselonu u Areni, dok Partizan gostuje Virtusu u Bolonji od 20.30.

(Telegraf.rs)

Video: Osoblje mota kablove, a Grobari "grme" u praznoj hali u Monaku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    1. februar 2024 | 14:10

    Zvezda SIGURNO dobija barsu,partizan je u DUBOKOJ dubiozi i gubi SIGURNO🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

  • EL tabela

    1. februar 2024 | 14:34

    Ne odgovara večitima više pobeda Olimpijakosa, ali kako ovo piše simpatizer Zvezde, onda je tako. Olimpijakos dolazi Partizanu i bilo kakvom pobedom Partizana bolji je međusobno od Olimpijakosa, a Bajern svakako u Beogradu iduće nedelje moraju pobediti da bi ostali u igri za plasman u 10 ekipa.

  • Rej

    1. februar 2024 | 14:05

    Bitno da valjda ni vazduh ne uzimate a da vam je prvoimenovani tim Zvezda! Kao brinete za oba tima foliranti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA