≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Zvezda najlošijom partijom u sezoni poražena u Minhenu: Bajern odneo snove crveno-belih o TOP 8 Evrolige!

Vreme čitanja: oko 9 min.

Čini se kao da je sve gotovo za ekipu sa Malog Kalemegdana

Bajern, Zvezda, Evroliga Foto: Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i novi poraz u ovoj seozni Evrolige, ovoga puta je od njih bila bolja ekipa Bajerna u Minhenu sa 74:66, čime su praktično i otpisali crveno-bele iz borbe za drugi stupanj ovog najjačeg takmičenja u evropskoj košarci.

Ima za čim da žali ekipa Janisa Sferopulosa, koja je u Minhen otputovala bez Miloša Teodosića, što će se ispostaviti i kao najveći hendikep ove ekipe, s obzirom na to da je kreacija u napadu tokom ogromnog dela vremena bila izuzetno loša, i to najblaže moguće rečeno.

Jednostavno, Zvezda je odlično počela meč, raspucano, krenuli su crveno-beli da sipaju poene iz svih pozicija, Jago je podelio četiri asistencije u tih 19 poena, a onda je sve nekako stalo, kao da je neko oduzeo talenat igračima Zvezde, poput onoga u filmu "Spejs Džem" (Space Jam).

Koliko je loše sve izgledalo, kaže i činjenica da je Zvezda tokom 10 minuta u drugoj četvrtini dala tek osam poena, što je među najlošijim četvrtinama ovog kluba u ovoj sezoni. U tih 10 minuta, ništa nije išlo, Jago je pokušavao, Nedović nije mogao da probije, a nekako je samo Džavonte Smart delovao iole raspoloženo za igru, dok su Serž Ibaka i Devin Buker mučili centre.

Ta agonija se nastavila i uvećem delu treće četvrtine, kada je Bajern vezao poene, u odbrani nisu ni morali da igraju nešto utegnutije, pošto je Zvezda sama po sebi bila izuzetno loša u napadu. Janis Sferopulos je pokušavao da pronađe idealnu petorku, ali, nije mogao, jednostavno, nije imao raspoloženog igrača koji bi uradio nešto.

U jednom momentu tokom treće deonice je Bajern otišao i 10 poena prednosti, ali tada Zvezda kreće sa serijom poena.

Pogađali su crveno-beli, u jednom momentu smanjili i na dva poena zaostatka, ali, tada opet sledi loša serija. Isak Bonga je u dva napada vezao dve trojke i tako je zapečatio sudbinu crveno-belih, kojima više ni čudo ne može da pomogne da se plasiraju u drugu fazu Evrolige.

Najefikasniji u redovima Bajerna bio je Devin Buker sa 22 poena, dok je 12 dodao Serž Ibaka. Kod Zvezde je najbolji bio Smart sa 13 poena, Džoel Bolomboj je dodao 12, a Luka Mitrović devet poena.

Bajern, Zvezda, Evroliga Foto: Profimedia

Bajern - Zvezda 72:66 (20:19, 12:8, 21:19, 21:20)

TOK MEČA UŽIVO:

IV Četvrtina

00:00 (74:66) - Promašio je Buker za tri, sada Smart uzima loptu, ali odlučuje da ipak stane. Hanga ide pored Bukera i maši. Devin Buker pogađa sa poludstance, hteo je Nedović onda na polaganje, ali je bio neprecizan.

03:57 (65:57) - Jako težak šut Vajlera Veba i pogađa i on. Hteo je Jago za tri onda, ali je promašio, veliki promašaj. Pravi sada Brazilac faul na Isaku Bongi. Mora Bonga napolje jer je izvrnu zglob. Težak šut, promašaj, Tobi odličan na skoku. Promašio je Davidovac flouter.

05:31 (62:57) - Pobegao je Nedović, ali ga je stigao Bonga i udario mu rampu. Ostao je Obst na trojci sam i šutirao je, ali je promašio sve. Bolmaro pravi faul na drugoj strani. Prošao je Smart i poentirao iz prodora za Zvezdu. Ostao je sam Isak Bonga i opet pogodio trojku iz kornera. Odmah vraća Dejan Davidovac!

06:56 (59:52) - Hanga je probao za tri, promašio je, ali je Davidovac došao do skoka. Potom Hanga dobija faul i ide na liniju penala. Pogodio je jedno od dva. Gifaj se namestio i promašio sve. Tobi je ostao sam, opet je hteo za tri, ali je ovoga puta promašio. Bonga je ostao sam i pogodio je trojku.

08:11 (56:51) - Ostao je sam Majk Tobi i pogodio je trojku. Lazić igra brutalnu odbranu, Vajler Beb maši trojku i ide Zvezda u napad. Prolazi Nemanja Nedović i poentira, vratila se Zvezda! Promašio je Obst trojku, ali hvata Bajern skok i kažnjava to Bolmaro svojom trojkom.

III Četvrtina

00:00 (53:46) - Ide na liniju penala i Nemanja Nedović. Pogodio je oba. Auh kakav alej up za Bukera koji jako zakucava na drugoj strani. Hanga je prošao, šutirao je, a Bolomboj hvata promašaj i pogađa. Maši Buker sada bacanje, nakon što je prethodno i zakucao. Drugi put je precizniji. Nedović je probao za tri, ali je bio kratka. Uhvatio je Lazić skok, napao je onda Hanga i pogodio je ludu trojku. Maši Vajler Beb.

02:40 (48:39) - Poentira Serž Ibaka sada. Lepo Mitrović fintira Ibaku i pogađa. Prokockana prilika Bolomboja, a sada će Buker na liniju penala. Pogađa Buker prvo, a onda i drugo bacanje. Mitrović je poentirao, a sada Giedraitis izbija loptu na drugoj strani. Odlazi lopta u aut i biće za Zvezdu. Ipak je Zvezda protraćila napad, a nakon faula Mitrovića je Buker otišao na liniju penala i pogodio je oba.

KK Crvena zvezda - KK Bajern, Luka Mitrović i Serž Ibaka Foto: Tanjug / AP

04:44 (42:35) - Jako teška pozicija Mitrovića, šutirao je i dobio je faul. Siguran je Mitrović prvi put. Evo zkaucavanja Bolomboja i smanjuje Zvezda sada malo razliku. Odbranu odličnu igra Hanga, Bolmaro maši, a onda i Argentinac pravi faul na Adamu Hangi. Pogađa Nemanja Nedović svoju prvu trojku na ovom meču, a ujedno i prvi koš. Pogodio je Lučić potom oba slobodna bacanja. Želeo je Nedović opet za tri, ali ovoga puta je promašio.

06:44 (40:29) - Smart je ostao sam ,ali je promašio trojku sada i on, loše napada Zvezda na ovom meču i to je evidentno. Odlična odbrana Rokasa na Ibaki. Bolomboj je dobio loptu pod košem, a onda je loptu izbacio u aut. Prošao je sada Karsen Edvards, ali je promašio, dok Zvezda smiruje svoj napad. Želeli su Jago i Mitrović da kombinuju, ali Jago baca loptu u noge srpskog centra i ovaj je gubi. Ibaka je ostao sam i pogodio je.

08:28 (38:29) - Buker proba za tri i pogađa na otvaranju drugog poluvremena. Giedraitis je prošao na sebi svojstven način i pogodio je visoki flouter. Pogađa i Vladimir Lučić za tri poena i to preko ruke. Smart je potom krenuo, našao je Bolomboja u uglu, ali ovaj nije pogodio trojku i sada Jago pravi faul nad Lučićem.

II Četvrtina

00:00 (32:27) - Gubi loptu Lazarević, Karsen Edvards krade i uvećava prednost Bajerna. Jago baca sada alejup za Bolomboja i ovaj spušta loptu u koš. Kradew loptu Smart, ali Davidovac usporava igru na drugoj strani. Bolomboj ide u mis-meč sa Bolmarom i Argentinac pravi faul. Jako teška pozicija Džoela Bolomboja i promašio je iz nje. Odličan Davidovac u odbrani. Želeo je Smart na drugoj strani da pogodi trojku, ali je i on promašio.

02:41 (30:25) - Odlična odbrana Zvezde i greška Bajerna. Prolazi Jago, ali maši. Hteo je opet Jago, ali je opet promašio. Šutira Obst još jednom za tri, ali je promašio ponovo, na sreću Zvezde. Odličan potez Smarta, krosoverom je izbacio čuvara i pogodio je sa poludistance. Ostao je onda Smart spor, Bolmaro poentira.

Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda Bajern Minhen Foto: Mileta Mirčetić

04:23 (28:23) - Maši sada Branković, nije uspeo da veže pet poena za svoj tim. Jago je dodao Gilespiju, a ovaj je pokušao sa poludistance i promaši je, što je za njega i očekivano. Opet Branković maši. Lazić je ostao sam u ćošku, ali je opet promašio, ali bio je blizu. Ipak, ostala je ona obruču.

06:04 (28:23) - Pogodio je Jago oba bacanja. Odlična odbrana Lazića na Gifaju i ovaj maši sa posta! Odmah je Nedović želeo za tri poena, ali je bio kratak. Bonga je igrao protiv Nedovića, promašio je, Branković nije to prikucao. akciji na drugoj strani pokušava Jago, ali maši otvorenu trojku. Danko Branković postiže za tri poena.

07:34 (25:21) - Kakva trojka Andreasa Obsta ponovo... Preko Gilespija je pogodio za tri poena, njegova treća. Pokušao je Nedović flouter, ali je promašio, lopta je potom došla do Branka Lazića, on je probao za tri, ali je sve promašio. Buker je potom promašio za tri, hvata ovo Gilespi. Jago je promašio, onda je došao do skoka i Gilespi je pogodio. Lepa akcija, Branković hvata alejup i zakucava.

I Četvrtina

00:00 (20:19) - Igra dobru odbranu Hanga, Buker je morao za tri, ali je i on promašio. Nedović je šutirao za tri takođe posle slabijeg napada i promašio je i on. Izuzetno težak šut je uzeo Devin Buker je opet pogodio. Odmah pokušava Tobi da uzvrati, ali, on je promašio svoj šut sa poludistance. Jako težak šut pogađa Andreas Obst za tri poena. Promašio je Tobi.

Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda Bajern Minhen Foto: Mileta Mirčetić

01:55 (15:19) - Ostaje još jednom sam Obst, ali je promašio trojku otvorenu. Greši i Zvezda, ali Luka Mitrović onda igra dobru odbranu na Obstu koji je promašio polaganje. Morao je da proba sada Mitrović za tri poena, ali je promašio trojku. Ostvario je Buker poziciju i postigao je poene pored Mitrovića. Nedović je krenuo u prodor, proklizao je, Hanga je morao da proba i promašio je, ali Obst ponovo maši, međutim, Ibaka dolazi do novog skoka.

03:32 (13:19) - Karsen Edvards je iz Bajerna želeo za tri poena, ali je napravio veliki promašaj. Jago uzima loptu i vuče kontru, ali na njemu prave faul. Promašio je Smart trojku, ali odmah to ispravlja Jago svojom prvom trojkom! Ostaje sam Obst i pogađa na drugoj strani. Jago je isforsirao i promašio je. Odlična akcija Bajerna, ali Bolomboj lupa rampu Ibaki, posle čega Jago pravi naivnu grešku.

04:56 (10:16) - Lučić šutira iz teške pozicije, ali i on maši. Jago je krenuo ka drugoj strani, ali je zaustavljen, kreira onda mirniji napad, izbacuje za Bolomboja koji je sam u ćošku i pogodio je trojku. Rokas Giedraitis je sada posle lepog napada pokušao sa poludistance, ali je promašio, a kažnjava to Bajern novim poenima. Bolomboj prikucava.

06:53 (6:11) - Ideee trojka Džavontea Smarta, izzuetno težak šut. Buker je igrao protiv Mitrovića, omašio je sve, a odmah u kontri Luka Mitrović poentira na asistenciju Jaga! Loš napad Bajerna, trči Giedratis i poentira i on! Lučić je našao Ibaku i ovaj poentira ponovo, njegov šesti poen. Promašio je Giedraitis trojku.

08:32 (4:4) - Prvi napad za Zvezdu na ovom meču. Krenuo je Jago Mateuš odmah na koš, blokiran je, ali popravlja to Luka Mitrović. Dobra odbrana Smarta, izbija loptu Edvardsu, ali ona ide u aut. Buker nije poentirao, ali Serž Ibaka skače i poentira. Naskočio je Džavonte Smart sa poludstance i pogodio je. Prošao je Ibaka sada i poentirao je.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 27. kola Evrolige igraju meč protiv Bajerna u Minhenu, gde su i pre samog početka okarakterisani kao autsajderi u ovom duelu baš zbog toga što su oslabljeni stigli u Nemačku i igraju protiv ekipe koja u poslednje vreme igra odlično.

Evroliga polako ulazi u svoju završnicu, što znači da će klubovi grabiti i rukama i nogama kako bi se ugurali na neko od prvih 10 mesta koje vodi u narednu fazu. Upravo među njima se nalaze i Crvena zvezda i Bajern, kojima je svaka iduća utakmica jako bitna, kako bi makar sačuvali kakve - takve šanse za prolaz.

Zvezda se nalazi na 16. mestu sa skorom od 10 pobeda i 16 poraza, dok je Bajern nešto bolji sa 11 pobeda i 15 poraza, što znači da će eventualnom pobedom crveno-beli obići Bajern na tabeli i nastavili svoju trku ka TOP 10.

Međutim, treba priznati i da je Zvezda još daleko od tog mesta, jer im nedostaje još dve pobede pored toga, a treba uzeti u obzir i to da nakon ovog meča ostaje još sedam utakmica.

Ali, sve je moguće.

Zvezda još ne zna da li može da računa na Miloša Teodosića, dok su Trej Tompkins i Nikola Topić još van sastava. Takođe, ima sreće i Zvezda, pošto Silvan Fransisko neće igrati u Bajernu.

(Telegraf.rs)

Video: Odgovor Nikole Jovića na pitanje da li bi došao u Zvezdu: Pomenuo je i Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    1. mart 2024 | 19:51

    baceni milioni a medju 3 najgore ekipe...jel iko kriv za to...

  • taifun

    1. mart 2024 | 20:10

    Posle ovog meča navijači fmpa neka uzmu onaj Kup Koraća i neka ga stave na glavu pa kao one žene u Africi sa izvora kad se vraćaju neka trče oko čove u železniku jer večeras Luča gasi državni projekat

  • taifun

    1. mart 2024 | 19:58

    Luča, bez pardona trpaj državnu miljenicu. Večeras gašenje i matematičkih šansi za njima najveći uspeh od osnivanja a to je nokaut faza EL. Koliko su samo mali Bože Bože😁😁😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA