≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako bi izgledao Top 8 Evrolige da se takmičenje završi danas? Evo da li bi u kosturu za plej-in bio Partizan

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biće interesantno do samog kraja, a preostalo je još pet rundi

  • 6
KK Armani - KK Partizan Foto: MN Press

Pet ključnih rundi Evrolige je pred nama, posle kojih ćemo saznati koji će to timovi direktno uspeti da obezbede plasman u Top 8 fazu, a koji će preko plej-ina tražiti poslednje dve karte za razigravanje. Centar pažnje kod nas je na Partizanu koji je na "klackalici" kada je deseto mesto u pitanju.

Gledajući raspored, sve je u rukama crno-belih, jer će do kraja od svih konkurenata imati najviše utakmica na domaćem terenu - čak četiri, ali treba ipak podvući da rivali neće biti nimalo laki. Partizan će zaigrati sa Baskonijom, Real Madridom, Olimpijakosom, potom Albom u gostima i na kraju sa ekipom Valensije.

Upravo je Valensija zajedno sa Bajernom poravnata sa Partizanom na tom desetom mestu sa skorom od 13 pobeda i 16 poraza do sada, a odmah iza nalaze se Anadolu Efes i Olimpija Milano sa jednom pobedom manje.

Zanimljivo je videti koje bismo parove gledali u plej-ofu ukoliko bi se Evroliga završila ovog trenutka. I dok bi Real sa vrha suvereno čekao osmog nosioca, i dalje je nejasno ko bi se direktno plasirao dalje, odnosno ko bi završio među prvih šest, a ko bi između sedmog i desetog mesta.

KK Partizan Cedevita Foto: Mileta Mirčetić

Parove plej-ina činili bi sledeći timovi:

Virtus Bolonja - Baskonija

Makabi Tel Aviv - Bajern Minhen

Ekipa Partizana bi u ovom stanju stvari završila kao 11. na tabeli, jer u direktnim okršajima sa Bajernom i Valensijom ima samo jednu pobedu, a Bavarci su sakupili čak tri, dok Španci nemaju nijednu za sada.

Sa druge strane, to bi značilo da parove plej-ofa u ovom momentu čine:

Real Madrid - poraženi iz meča Virtus - Baskonija / pobednik meča Makabi Tel Aviv - Bajern Minhen

Barselona - pobednik meča Virtus - Baskonija

Monako - Panatinaikos

Fenerbahče - Olimpijakos

Razlog je taj što trenutno u trouglu Panatinaikosa, Olimpijakosa i Fenerbahčea najbolji skor ima Fener, potom Olimpijakos i na kraju Panatinaikos.

Sve u svemu, ovo može da se izmeni u poslednjih pet kola, ali već se nazire da nas čeka spektakularan kraj sezone u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Video: PODCAST Svaka čast svima #2: Koga je Piksi zvao među Orlove i šta Novak još nije uzeo Rafi i Feđi?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    16. mart 2024 | 11:07

    A u kom kosturu bi bio fmp?

  • Sinisa Omic

    16. mart 2024 | 13:55

    Pa gde je Zvezdaa eej ljudii??Gde jeee?Pa ooet nista od od top 8???Pa nemoguce,zastooo??Ijaooo...oa dajte ljudii nemojte takoo..ahahahahahhahahahahahajajajhahaha..nikad bre nikaddddd nece oniiiiii......aaaaaaaaa

  • joE

    16. mart 2024 | 13:05

    Pa cemu tabela onda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA