≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Zvezdi presudile trojke i Lesor: Crveno-beli porazom od Panatinaikosa ostali bez matematičke šanse za plej-in

S. I.

Vreme čitanja: oko 9 min.

Najbolji meč sezone za Davidovca nije nagrađen

  • 98
KK Zvezda – KK Panatinaikos Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Panatinaikosa ugasili su i poslednju nadu Crvene zvezde o plej-in rundi Evrolige pošto su u duelu 30. kola u "Štark Areni" slavili rezultatom 89:76. Matematičke nade crveno-beli više nemaju, pa će u poslednja četiri kola igrati za prestiž.

Sa druge strane, Atinjani su slavljem sebe pribiližili direktnom plasmanu u plej-of i održali se u samom vrhu sebe na najvišim pozicijama, pa su posle poraza od Monaka izjednačeni sa "kneževima" na mestu tri i četiri sa skorom 19-11.

Meč je počeo ohrabrujuće po domaćina, pošto je u rotaciji bio Miloš Teodosić, koji je u jednom momentu prvog kvartala i ušao na teren. Pre toga je domaća publika videla dva lica, posebno gostujućeg sastava. Na samom startu je delovalo da je protivnik zasutavljen u reketu, imali su minimalan plus crveno-beli, ali...

Prvu trojku PAO je ubacio preko Dinosa Mitoglua nakon četiri i po minuta igre, a zatim su krenuli da "rešetaju". Sa lakoćom su do kraja četvrtine pogađali sa svih pozicije, i sakupili neverovatnih sedam pogodaka sa distance iz devet pokušaja!

KK Zvezda – KK Panatinaikos Foto: Mileta Mirčetić

Četvorka domaćina ubacila je dvanaest poena, i Kendrik Nan je bio na sjajnom skoru, pa je na isteku desetog minuta bilo 29:20 za goste.

Početkom druge četvrtine razlika je otišla i na četrnaest poena, pre nego što je Sferopulos na parket poslao igrače koji su neočekivano dobili bitnu ulogu. Dalibor Ilić je parom zakucavanja zaustavio rast minusa, a zatim je i Dejan Davidovac krenuo sa svojom serijom. Dvet poena ubacio je u ovom delu okršaja.

Pa, ipak, to nije bilo dovoljno kako bi se razlika značajnije ukrotila, Panatinaikos je bio dobar u poslednja dva minuta u fazi napada, pa su čak i dobili ovu deonicu i imali 51:41 pred pauzu.

U nastavku meča na samom startu smo videli daleko bolju odbranu na obe strane. Nije PAO pronalazio pravo rešenje, međutim to nije materijalizovano na suprotnom kraju terena. Trojka Nana i serija kucanja Lesora prekinuli su čak i dobar defasnzivni ritam domaćina i razlika je ubrzo opet bila dvocifrena (68:56).

Francuz je bio najzaslužniji za uvećanje plusa u trećoj deonici i sa malo nade je Zvezda ušla u završni deo meča, koji je započet košem i faulom Davidovca, koji je odigrao definitivno meč sezone. Pa, ipak Kostas Slukas je izgleda bio neprelazna prepreka za ekipu tokom ovog kvartala, pošto je upravo on svojim potezima sprečio povratak.

Bilo je blizu kada je Nemanja Nedović spustio na samom kraju spustio na minus osam, ali je svojom greškom razrešio pitanje pobednika.

Matijas Lesor je bio najefikasniji igrač meča sa 19 poena, 6 skokova, 4 asistencije i 3 urkadene lopte uz 8 iznuđenih faulova za indeks 30! Kostas Slukas je imao jedan indeksni poen manje uz 17 poena i 10 asistencija, a poenterski dvocifreni su bili Dinos Mitoglu sa 17, Kendrik Nan sa 15 i Džerijan Grent sa 12 poena.

Presudna statistička kategorija bile su trojke, pošto je gost ubacio čak 12 iz 21 pokušaja.

U poraženom sastavu Dejan Davidovac je ubacio 19, kao i Nemanja Nedović uz 7 asistencija, dokje Džoel Bolomboj ubacio 11 uz 8 skokova. Zvezda ima skor 10-20 posle ovog susreta.

(Telegraf.rs)

Zvezda - Panatinaikos 76:89 (20:29, 21:22, 15:19, 20:19)

Uživo:

IV četvrtina

10. minut: Poeni Slukasa stavili su tačku na ovaj meč. Lesor je sa linije penala zatvorio okršaj jednim pogotkom.

9. minut: Uzvratio je poenima i Nedović. PAO ne koristi svoj napad, pa Nedović opet stiže do koša. Olako prodata lopta istog igrača posle dobre odbrane i tajm-auta, Slukas u ofsajdu polaže za plus deset. Novi minut odmora.

8. minut: Teodosić je bio blizu polaganja, ali je Lesor stigao da mu lupi rampu. Francuz danas uglavnom dobro gađa penale, pa je tako i sada dao dva nakon prekršaja nad njim. Mitogluov promašaj je ubrzo kaznio kucanjem Ilić. Nan je poentirao nakon još jednog pregleda snimka.

7. minut: Bolomboj skače u napadu posle promašaja, ali će ipak biti mrtva lopta, na kraju i dolazi do iste i poentira. Lesor gubi loptu.

6. minut: Posle TV tajm-auta Mitoglu je uvećao plus na trinaest, ali je Nedović pogodio trojku posle togA. Lesor se zatim upisao u deonici.

5. minut: Novi čelendž ovog puta donosi loptu Zvezdi, a Grent je zatim još jednom trojkom prekinuo niz domaćina.

4. minut: Trojka Nedovića za deset poena zaostatka. Predugo se gledalo da li je nesportski faul napravljen nad Nedovićem nakon lakta Nana. Nije ga bilo, potom je Davidovac razliku spustio na osam.

3. minut: Slukas u stilu Panatinaikosa na isteku napada postiže trojku i odbija potencijalni nalet Zvezde. Ilić koristi jedno bacanje, a Bolomboj ipak obezbeđuje novi napad i vadi rivala iz bonusa. Dugo je trajao čelendž, tražio je Sferopulos nesportski faul, nije ga dobio. Bez poena ostao je Nedović nakon toga prilikom polaganja. Lesor je promašio oba penala.

2. minut: Gilespi pravi faul u napadu nakon neuspešnog čelendža za Atamana. Bolomboj uspeva da "zalepi" Nana za tablu, i konačno je iskorišćena dobra odbrana. Davidovac sa dva plus jedan učinkom.

1. minut: Bez poena Hanga, Gilespi i mađarski igrač su upravo skokovima obezbedili još dva napada, ali crveno-beli nisu za minut ubacili koš. Jeftina greška rivala prilikom izvođenja auta.

III četvrtina

10. minut: Grent na ovom susretu pogađa samo teške šuteve, dvojka sa poludistance, a PAO prvo poluvreme zatvara napadom bez upućenog šuta. Zvezda je stigla da ubaci dvojku nakon sialzne putanje, Davidovac je strelac.

9. minut: Još jednom dobrom odbrana PAO-a, Lesor je zatim zaustavljen na kucanju i Giedraitis daje poene iz kontre.

8. minut: Francuski centar je ubacio jedno bacanje, potom i lupio rampu Gilespiju. Opet ja zatim gađao i bacanja i ovog puta pogodio oba. Lesor potom i ukucava uz faul i daje penal!

7. minut: Nan je pogodio oba penala nakon faula na šutu, Nedović uzvratio dvojkom. Oduzeta lopta i prikucavanje Ilića za nadu! Minsu deset i minut odmora Ataman.

6. minut: Nedović i Teodosić sarađuju za poene Nemanje. Strpljivo gosti dolaze do pozicije za kucanje Lesora. Bolomboj nije pogodio i situacije iz koje je morao.

5. minut: Blickrig Panatinaikosa, trojka Nana, potom i zaklucavanje Lesora. Tajm Sferopulosa. Teo nije pogodio sa distance nakon toga, Bolomboj odradio posao u odbrani.

4. minut: Grigonis prinuđen da izbaci užasan šut i još jednom gosti ne dobacuju do koša. Grigonis je faulirao rivala, Zvezda ipak nije upisala poene. Napad ne radi.

3. minut: Hanga je promašio dva od dva penala, zatim je Grent iz teške pozicije ubacio dvojku. Smart je ubacio svojim prvim košem na meču.

2. minut: Dobra je Zvezda u defanzivi, deluju motivisanije u nastavku. Hangi izlazi iz obruča šut sa poluodstojanja. Usledio je i "er-bol" Nana.

1. minut: Nije realizovao mis-meč Slukas protiv Bolomboja, ali zato je Davidovac trojkom potencijalno najavio bolje poluvreme.

II četvrtina

10. minut: Grigonis, pogađajte, daje trojku. Davidovac sa penala nastavlja svoj sjajan kvartal, dva od dva. Ataman je na tajm-autu organizovao poslednji napad, Slukas koristi sa bacanja faul Lazarevića.

9. minut: Ali zato je oduzeo loptu rivalu, Bolomboj zakucava za minut odmora Atamana. Opet je Davidovac bio fenomenalan pozadi, ali na isteku napada nije pogodio.

8. minut: Davidovac na sedam poena posle bitnog pogotka van linije 6,75 metara. Slukas nije pogodio otvoren šut zatim, Lesor u borbi za skok napravio faul. Nije vezao Ddavidovac i drugu trojku.

7. minut: Kada je teško tu je trojka, Nan je sada strelac. Zatim je iznudio i prekršaj u napadu, načinio ga je Ilić. Usledila je komična situacija, Balcerovski je ukucao u obruč, a Ataman se iznervirao i izveo ga iz igre.

6. minut: Dalibor se nagradio i zakucavanjem nakon dodavanja Nedovića. Tajm-aut je smirio defanzivu Zvezde, koji u napadu to koriste. Ilić opet zakucava za jednocifren minus.

5. minut: Na isti način kao maločas poene ubacuje Davidovac, ali preko njega PAO dolazi i do koša. Slukas je strelac, tajm Sferopulos. Nedović vrlo loše izbacuje trojku, Lesora je odbranio potom Ilić.

4. minut: Duga dvojka Džerijana Grenta, sjajni su Grcima procenti šuta. Prolazi i Davidovac levim poluhorogom. Lesor asistira Nanu za poene.

3. minut: Huančo je iznudio treću ličnu grešku Mitrovića, koji potom izlazi iz igre. Pogodio je jedno bacanje Španac. Bolomobj je lepo ispivotirao i stigao do važnog koša za dva.

2. minut: Nedović je upisao domaćina na semaforu u drugom kvartalu, potom Lesor stiže do lakih poena. Napdački tim pronašao je domaćin, šesti poen Mitrovića.

1. minut: Grent pogađa pod faulom, a daje i slobodno bacanje. Slukas je oduzeo loptu, asistirao Lesoru za sjajno zakucavanje!

I četvrtina

10. minut: Vezuju šest poena domaći, Mitrović na polaganju. Slukas ubacuje uz zvuk sirene trojku. Zatim nakon dobre odbrane i Nan daje za istek kvartala, neverovatni su gosti!

9. minut: Teodosić ide na liniju za slobodna  bacanja, gosti su u bonusu. Pogađa oba. Mitoglu je konačno promašio trojku, Grigonis Tea poslao na penale, on je opet stoprocentan.

8. minut: Slukas trojkom terea Sferopulosa na tajm-aut! Teodosić se vratio na parket posle više od mesec dana. Konačno trojku postiže i Zvezda, Nedović! Nan ipak uzvraća, nestvarna peta trojka.

7. minut: Trojka Grigonisa, koji ove sezone retko kada maši. Bolomboj zatim prikucava na asistenciju Smarta. Raspucao se Mitoglu, dvanaest poena novom trojkom sebi donosi!

6. minut: Težak šut na isteku napada nije pogodio Grigonis, bez koša ostaju i Geidraitis i Hanga, iako je Tobi obezbedio drugi pokušaj. Dva promašaja i na suprotnom kraju terena, međutim ponovo nema koša ni Giedraitisa.

5. minut: Novi promašaj Zvezde kažnjava već svojim devetim poenom Mitoglu, ovog puta trojka. Mitrović dolazi ipak do lakog koša na obruču i prekida seriju neiskorišććenih napada.

4. minut: U kontri je Litvanac prikucao sjajno! Stigao je odgovor u vidu lakog koša, a nakon dobre odbrane Grci preko Mitoglua dolaze i do preokreta.

3. minut: Grigonis lagano ubacuje otvoren šut sa poludistacne. Drugi faul Grenta, problem za PAO. Ulazi Slukas. Hanga je nažalost gazio aut liniju i lopta je "prodata". Mitrović lupa rampu Lesoru!

2. minut: Giedraitis je promašio iz teške pozicije, nakon čega je kontru faulom zasutavio Hanga. Mitoglu uz puno sreće dolazi do poseda koji je ispao Lesoru i daje prve poene. Trojka Bolomboja, koji nije možda najbolji šuter, ali je sada bio sjajan.

1. minut: Faul u napadu napravio je Luka Mitrović na samom početku meča. Uspeli su domaći igrači potom odmah da oduzmu loptu, a Hanga je prilikom pokušaja zakucavanja fauliran za bacanja. Prvo je pogodio, zatim i drugo. Bolomboj je odigrao potom sjajnu odbranu na Lesoru.

Lesor je pakleno dočekan od strane domaćih pristalica.

Mladi navijači su imali poruku za Teodosića, koji se vratio u sastav.

Sastavi za današnji meč:

Crvena zvezda: Teodosić, Smart, Nedović, Hanga, Lazarević, Giedraitis, Davidovac, Mitrović, Ilić, Tobi, Bolomboj, Gilespi

Panatinaikos: Slukas, Moraitis, Nan, Grent, Kalaicakis, Papapetru, Grigonis, Mancukas, Mitoglu, Ernangomez, Lesor, Balcerovski

Pre meča:

Crveno-beli su trenutno tek na šesnaestom mestu na tabeli sa učinkom 10-19, i već sada znaju da će u bilo kom slučaju i ishodu drugih mečeva u ovoj rundi samo svojim slavljem imati i dalje neke šanse za plej-in. Čak i u tom slučaju one će biti jako tanke, ali će makar postojati, što je bitno kao motivacija u nekim narednim dvobojima.

PAO sa druge strane i dalje strepi za direktan prolaz u plje-of i trenutno je u odličnoj poziciji s obzirom na skor 18-11 i poziciju četiri na tabeli.

Igrački kadar obe ekipe nije kompletan, a to se posebno odnosi na crveno-bele gde neće biti Jaga Mateuša, Nikole Topića, Branka Lazića... Sa drugr strane van rotacije su povređeni Luka Vildoza i Kostas Adetokumba.

(Telegraf.rs)

Video: Teodosić izašao sa parketa sa ćerkicom i dobio ovacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SALAHUDDiN AYYUBi

    20. mart 2024 | 19:46

    Nada za top 28 🤣🤣

  • Dejan

    20. mart 2024 | 21:06

    Ni Pionir ne bi napunili…Toliko o ljubavi i prodatim kartama…Ocekujemo saopstenje ujutru…

  • Milan

    20. mart 2024 | 21:26

    Al im je puna arena 🤣🤣ubi ih Lesor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA