≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Zvezda – Virtus: Teoretske šanse za prolaz više ne postoje, igra se za prestiž i za navijače

S. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crveno-beli igraju jedan od preostala četiri meča

  • 2
KK Zvezda - KK Virtus Foto: MN Press, virtus.it, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezda duplu nedelju u Evroligi završavaju duelom sa Virtusom iz Bolonje. Biće to prvi okršaj crveno-belih nakon što su izgubili bilo kakve matematičke šanse da se domognu plasmana u plej-in fazu.

Trener Janis Sferopulos je svakako istakao da tim čine profesionalci i da se do kraja mora igrati maksimalno ozbiljno, u krajnju ruku zbog duela u završnici ABA lige, makar kao vid pripreme za istu.

Na drugoj strani je tim koji je relativno brzo uspeo da prokocka visoku poziciju na tabeli, ali je i dalje u kombinaciji za direktan odlazak u plej-of.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč Crvena zvezda - Virtus Bolonja se igra u "Štark Areni" sa početkom u 19:00. Direktan prenos okršaja možete pogledati na TV Sport klub 1, a tekstualni da ispratite na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Glavni arbitar biće Emin Mogulkoč iz Turske, dok će mu pomagati Karlos Kortes i Šaulijus Racis iz Španije i Litvanije.

KK Crvena zvezda - KK Virtus Bolonja Foto: MN Press

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Crveno-beli se odavno nisu nalazili u lošijoj formi kada je u pitanju Evroliga. Čak šest poraza u nizu upisali su i nemaju niti jednu pobedu još od kraja januara kada je pala Valensija u Beogradu 82:64.

Redom su iz Arene kao pobednici izlazili Žalgiris, Makabi i Panatinaikos, dok su na domaćem parketu slavili Barselona, Žalgiris i Bajern.

Pomenuti duel sa Atinjanima pre dva dana značio je i kraj nade da se može doći do plej-ina, pa je ekipa sada sigurno rasterećenija (pozicija šesnaest i skor 10-20). To se za protivnika ne može reći.

Nizom od tri neuspeha sastav iz univerzitetskog grada je pao skroz na osmo mesto u ovom momentu, pa je trenutno šesto koje vodi direktno u plej-of daleko dve pobede. Zbog toga će u Beogradu Virtus imati imperativ slavlja.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Dve ekipe ukupno su odmerile snage u tri navrata tokom poslednje dve godine, od toga jednom u Beogradu u prvom susretu prošle evroligaške kampanje. Tada je bilo 83:74 uz, interesantno, 20 poena Ognjena Dobrića koji sada nastupa u opremi italijanskog tima.

U naredna dva duela u Bolonji Virtus je pobedio, najpre 84:72, i ove sezone 85:79 . Tornike Šengelija je sa 19 poena bio nerešiva enigma za odbranu beogradskog tima uz ukupno šest dvocifrenih igrača, dok je Šabaz Nejpir ubacio 23.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Jansi Sferopulos i dalje nema na raspolaganju nedavno operisanog Jaga Dos Santosa, kao i Nikolu Topića i Treja Tompkinsa koji i dalje treniraju individualno. Branko Lazić je takođe rovit, ali je najavljen njegov mogući povratak, a ostaje da se vidi u koliko će moći da pruži i Miloš Teodosić posle povratka protiv Panatinaikosa.

Na drugoj strani neće biti Danijela Heketa, Devontea Kejkoka, dok je upitan nastup Isaje Kordinijea.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Šta kažu kladionice?

U kladionici Mozzart blagi favorit je Virtus na čiju pobedu bez produžetaka se daje kvota 1.71, dok je trijumf Zvezde vrednovan sa 2.14.

Reč trenera:

Janis Sferopulos:

- Virtus je tim koji želi da ostane u zoni plej-ofa, bore se jako, imaju kvalitet. Sa naše strane želimo reakciju nakon poraza, želimo da budemo konzistentnijii igramo bolje u odbrani i igramo pametno u odbrani i koristimo talenat na oba kraja terena. Želimo da se borimo i igramo po planu. Reakcija je jako bitna i želim da vidimo mnogo konzistentniju igru.

- Osim rezultata, druga stvar je da svi moraju igrati i biti spremni i da budemo spremni za ABA ligu. U Evroligi što bviše pobeda, a kroz njih da se spremimo za mečeve u ABA ligi.

Luka Banki:

- U Beogradu protiv Crvene zvezde očekujemo veoma motivisanog protivnika koji želi da završi ovu sezonu Evrolige sa vrhunskim izdanjima, posebno pred svojim navijačima. Pristupićemo ovoj utakmici sa imperativom da izjednačimo njihovu fizičku snagu i agresivnost u skoku, ključnom aspektu za kontrolu tempa igre.

(Telegraf.rs)

Video: Gedraitis pred Virtus poslao poruku navijačima Zvezde: "Želim da im kažem "hvala", imamo još posla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    22. mart 2024 | 12:42

    Ako je zbog nas ne morate da se mucite.

  • Kasper

    22. mart 2024 | 14:05

    Evroliga je postala je totalno nezanimljivo takmičenje bez imalo draži. Kome ke bitna utakmica Zvezde sa Virtusom ili borba partizana za 10 mesto. Pa i da Partizan bude 10 šta dobija time. Ide u goste 9-om pa ako slučajno dobije ponovo gostuje 7 ili 8. I śta stim Bez utakmice u Beogradu. Evroliga ako nastavi ovakav sistem bez podela u neke grupe pa ulrštanja totalno će izgubiti gledanost. Pa samo Partizan i Zvezda imaju gledalaca kao pola ekipa zajedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA