≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Partizan izgubio od Olimpijakosa: Crno-beli ispustili +13 u poslednjoj četvrtini, "visi" im TOP 10 Evrolige!

Vreme čitanja: oko 8 min.

Meč za infarkt u Areni

Košarka Evroliga KK Partizan KK Olimpijakos Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su pretrpeli veoma nezgodan i veoam bolan poraz od Olimpijakosa na svom terenu sa 74:69, čime su dodatno zakomplikovali svoju situaciju u Evroligi. Ovaj poraz umnogome boli sve u crno belom, ali i njihove navijače, pogotovo zbog toga što su imali ogromnih +13 pred poslednju deonicu!

Kakav meč... Teško je rečima i objasniti šta se dogodilo u ovom meču i kakvo je "samoubistvo" priredio sam sebi Partizan u poslednjih 10 minuta ovog meča, iako su imali sve u svojim rukama. Imali su ovaj meč, ali su imali i plejin Evrolige, sve je bilo na dohvat ruke, ali...

Desila se prava katastrofa i to u samo tih 10 minuta.

Već je pre početka meča bilo jasno šta Partizanu treba, šta im znači u ovom duelu i šta moraju da postignu, a shvatili su i oni sami to od samog starta, te su tako i pristupili ovoj utakmici. Reklo bi se da su Bruno Kaboklo i Frenk Kaminski odradili najveći deo posla, pošto su hvatali skoro sve pod košem, ali, nestali su i oni u tih poslednjih 10 minuta.

Nekako, čini se kao da je čitav Partizan stao, dok je Olimpijakos tek tad upalio motore i napravio je ogroman preokret i to na krilima Najdžela Vilijamsa Gosa, koji je pogađao neke nestvarne šuteve.

Čitavih sedam minuta Partizan nije mogao da postigne poene, Olimpijakos je otišao do čak 18:2 u četvrtoj deonici, kada je tek počeo Partizan da se budi. Ipak, bilo je prekasno, nastavili su da srljaju sa izgubljenim loptama, jedna za drugom, za nevericu navijača.

Najefikasniji na ovom meču bio je Najdžel Vilijams Gos sa 17 poena, koji je imao tri skoka i tri asistencije, dok ga je pratio Papanikolau sa 13 poena, te Vokap sa 11 i Kenan sa 10. Kod Partizana je najbolji bio Kevin Panter sa 19 poena, Frenk Kaminski je dodao 14 uz sedam skokova, dok je 13 poena dao Bruno Kaboklo uz osam skokova. Blizu dabl-dabla je bio i Pi Džej Doužer sa 12 poena i devet skokova.

Partizan - Olimpijakos 69:74 (22:17, 18:15, 19:14, 10:28)

Partizan: Smit, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Olimpijakos: Vokap, Vilijams-Gos, Rajt, Kenan, Larencakis, Mitru-Long, Fol, Papanikolau, Brazdeikis, Piters, Sikma, Mekisik

TOK MEČA:

IV Četvrtina

00:00 (69:74) - Gubi loptu Kevin Panter i kažnajva to Tomas Vokap. Larencakis je pogodio dva bacanja, ali evo i poena Doužera sa poludistance. Promašio je Vilijams Gos, ali je Larencakis uhvatio skok i ići će na liniju penala. Maši prvo bacanje, ali pogađa drugo. Kakav koš Frenka Kaminskog, nastavlja se drama!

02:18 (65:64) - Pravi faul Larencakis u napadu u ovoj situaciji! Imao je sreće Partizan sada ovde. Prolazi Panter do kraja i postiže poene! Istekao je napad, lopta ide Partizanu, kakvi momenti za crno-bele!

03:08 (63:64) - Ogroman kiks odbrane, proleteo je Papanikolau i poentirao. Nova kontra Olimpjakosa i novi poeni. Omašio je Panter, ali je i Larencakis na drugoj strani neprecizan sa ogromne distance i Vilijams Gos pravi faul. Oba puta je precizan Kevin Panter sa linije penala.

04:31 (61:60) - Maši Musufa Fal preko Kaminskog, osato je sam, ali je promašio. Morao je Aleksa Avramović na drugoj strani da šutne trojjku, ali je promašio. Veoma težak šut pogađa Vilijams Gos preko Avramovića... Pravi faul Avramović nakon nešto lošijeg napada.

05:54 (61:58) - Greši sada Naneli, bacio je loptu u aut. Odmah na drugoj strani pogađa Vilijams Gos od tablu trojku, kriza Partizana se nastavlja... Kakvo samoubistvo Partizana u ovim minutima. Vokap pogađa uz dodatno slobodno bacanje. Kakva akcija Partizana, odigrali su dobru odbranu, a onda Ponitka doalzi do poena u kontri.

08:02 (59:52) - Postiže Vokap poene iz prodora. Smanjio je Olimpijakos prednost u uvodnim minutima, Partizan sada ima muke, jer je Olimpijakos u seriji.

III Četvrtina

00:00 (59:46) - Daleka trojka Najdžela Vilijamsa Gosa. Kakva trojkaaa Pantera, pogađa Kevin preko Fala sad! Okrenuo je Fal Kabokla i poentirao je. Dosudile su sudije sada pet sekundi od strane Olimpijakosa kod izvođenja. Doužer na isteku napada nalazi Kaminskog i pogađa centar Partizana!

02:07 (54:41) - Šutira Kenan iz teške pozicije i maši, Fal ne hvata loptu, novi napad za Partizan. Prolazi Doužer, poentira lako. Kenan je ostao sam na trojci i pogodio je. Maši Kaboklo sa poludistance. Greši Kenan u napadu, Panter pogađa sa poludistance!

04:34 (50:38) - Biće dva bacanja za Vokapa. Opet Kaminski hvata loptu u napadu! Odličan je Frenk nakon promašaja, onda šutira Panter, ali Mekisik pravi faul i šalje kapitena Partizana na liniju penala i pogađa oba puta. Maši trojku Tomas Vokap sada, Olimpijakos je u krizi, što je dobro za crno-bele. Kaboklo zakucava!

05:37 (46:36) - Ogroman promašaj Pantera, Doužer hvata loptu, onda dolazi do Ponitke, ovaj maši takođe, ali lopta pada u ruke Kaminskog. Maši Panter trojku, skače Kaboklo, hvata loptu i poentira pod košem! Kaminski postiže nove poene, raste prednost Partizana iz sekunda u sekund.

07:20 (42:36) - Loš napad Partizana i ide lopta Olimpijakosu. Promašio je svoj napad i Olimpijakos, ali, Kaminski to ne koristi na drugoj strani. Lepa akcija Olimpijakosa, Tomas Vokap je postigao poene. Krade loptu Doužer, a Kaboklo postiže poene uz faul! Promašio je Bruno dodatno bacanje, ali Kenan postiže na drugoj strani.

Košarka Evroliga KK Partizan KK Olimpijakos Foto: Mileta Mirčetić

II Četvrtina

00:00 (42:32) - Pogodio je Mekisik oba bacanja i doneo je poravnanje. Maši Kevin Panter čitav koš, veoma loš izbor šuta. Pravi sada faul u napad Larencakis nad Doužerom. Kakva trojka Pi Džeja Doužera! Na isteku napada je morao da uzme šut, uzeo je, a on je ušao kao kap! Promašio je Vilijams Gos na drugoj strani šut za tri poena. Pogađa Frenk Kaminski ispod koša. Pogađa oba bacanja Mekisik. Larencakis je ukrao loptu, ali jue je i izgubio na drugoj strani. Kakva završnica četvrtine, postigao je Ponitka četiri bacanja zbog faula i nesportske. Ići će i Doužer na liniju penala.

03:06 (28:26) - Partizan opet gubi loptu, ovaj put Balša Koprivica... Odlična odbrana Partizana, rampa za Mozesa Rajta i odmah pogađa Alen Smailagić trojku na drugoj strani! Pogodio je jedno bacanje Vilijams Gos, a usledila je i nova izgubljena lopta za Partizan... Pogađa oba puta Mozes Rajt. Promašena nova trojka Olimpijakosa, Partizan nema akciju, a evo i novog faula u napadu.

05:48 (25:23) - Gubi loptu ponovo Partizan, krade je opet Najdžel Vilijams Gos i poentira. Baca loptu Aleksa Avramović u publiku. Mekisik je šutirao trojku, promašio je, Sikma je došao do skoka, ali Vilijams Gos pravi faul u napadu.

07:03 (25:21) - Mozes Rajt je ostao sam u ćošku i pogodio je za tri poena. Izgubio je loptu Partizan, ali je potom Vilijams Gos napravio grešku, dodao je Rajtu nešto jače, a ovaj ej zgazio liniju. U igri je Balša Koprivica umseto Frenka Kaminskog. Kevin Panter sjajno nalazi poziciju i postiže poene sa poludistance. Faul pravi Smailagić nad Rajtom. Maši Mozes Rajt prvo bacanje, a drugi put je precizan.

08:27 (23:17) - Pokuašao je Naneli prodorom, ali je Vilijams Gos odigrao dobru odbranu. Opet maši Olimpijakos u napadu, promašili su sa poludistance, ovoga puta Larencakis. Partizan potom lepo kreira, ostaje Naneli sam, ali maši. Sada maši i Olimpijakos, iako su ponovo imali otvorenu poziciju. Faul nad Kaminskim, ide na liniju penala. Pogodio je prvo, ali promašio drugo Frenk.

I Četvrtina

00:00 (22:17) - Kevin Panter ponovo sa poludistance i opet je precizan! Nova greška Olimpijakosa u napadu! Prošao je Kaminski do kraja i lako je zakucao, briljira Partizan u prvoj deonici. Ipak, zaspali su u odbrani i Papanikolau je poentirao. Proleteo je Vilijams Gos do koša i poentirao je.

01:26 (18:13) - Probija Ajzea Kenan po strani, probija, a onda i poentira. Ideeee trojka Frenka Kaminskog, prva na ovom meču za Partizan! Izuzetno težak šut Kenana i promašio je, nova prilika a Partizan. Pogađa Kevin Panter sa poludistance! Papanikolau podiže i Fal zakucava.

03:25 (13:9) - Novi promašaj Aleka Pitersa, promašio je sa poludistance. Želeo je Ponitka trojku, ostao je sam u korner, ali je promašio. Olimpijakos ne može ništa da pogodi, Alek Piters je ostao sam na 45 stepeni, šutirao je, ali je promašio. Faul Kenana nad Doužerom. Novi promašaj Pantera, ali, dolazi do lopte Doužer i on pogađa sa poludistance. Maši Piters, Panter se snalazi, a onda Kaboklo pravi faul u napadu.

04:48 (11:9) - Partizan je dobio loptu, imao je napad, ali je izgubljena lopta usledila. Pokušao je Olimpijakos u kontru, ali, na kraju je Piters zaustavljen faulom. Pogodio je Olimpijakos uz faul, a onda su iskorstili i svoje bacanje, poveli su koševima Aleka Pitersa. Međutim, odmah uzvraća Kevin Panter. Želeo je Olimpijakos odmah da uzvrati, ali je Vokap promašio, a stiže kazna preko Bruna Kabokla koji zakucava!

06:48 (7:6) - Ostao je sam Papanikolau i pogodio je za tri poena. Lepa akcija crno-belih sada i poentira Mateuš Ponitka. Ostao je potom Ajzea Kenan, zaboravili su ga, a on je to odmah kaznio. Kakva zbrka u napadu Partizana. Promašili su nekoliko šuteva za tri, onda i za dva, a na kraju lopta dolazi do Kabokla i ovaj postiže poene, njegove nove.

08:11 (3:0) - Krenuo je meč! Prvi napad je imala ekipa Olimpijakosa, ali nije to iskoristila. Odmah stiže kazna od strane Bruna Kabokla koji postiže trojku i time otvara ovu utakmicu! Zidao je potom Fal na drugoj strani, ostavio je za Aleka Pitersa, a ovaj je promašio trojku. Prekidaju sudije meč jer je uletelo nešto sa tribina. Panter je pokušao preko Fala, promašio je, Kaminski doalzi do skoka, ali maši šut.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Partizana u okviru 32. kola Evrolige na svom terenu dočekuju Olimpijakos na svom terenu u jednoj utakmici koja bi mogla da odluči i dalji tok sezone u njihovom slučaju, makar kada je reč o najjačem takmičenju u evropskoj košarci. Ipak, ima još dosta da se igra.

Crno-beli se ne nalaze u sjajnom položaju, ali, ono što je sigurno je i to da oni trenutno drže stvari u svojim rukama. Ukoliko Partizan slavi u sva tri kola do kraja, siguran su učesnik plejina, dok bi i jedan jedini poraz mogao dosta da zakomplikuje situaciju.

Osim Olimpijakosa, Partizan ima mečeve sa Albom i Valensijom, te, pravo je pitanje i šta će se sve izdešavati do samog kraja.

Zbog toga, Partizan gleda samo u prvu sledeću utakmicu, a to je ova u Areni, gde će biti oslabljeni i za Zeka Ledeja, koji nije u sastavu.

(Telegraf.rs)

Video: Samo jedan igrač se zagreva na dva sata pred početak meča: Naneli došao pre svih u hali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maija

    28. mart 2024 | 22:22

    Slepci obicni,na svom terenu vode trinaest razlike i odjednom kao da su probali bunike da jedu pa su stali,ekipa ocaj🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  • BOBA

    28. mart 2024 | 21:27

    Šta rade sudije,da je Zvezda imala ovako domaćinsko suđenje bila bi u top 8, Mesikis izbija loptu Ponitki a oni sviraju namernu ličnu,ni govoravo tome,i posle dve tehničke zbog prigovora i Partizan se odlepio,ds li će trener licemer da dobije bar jednu tehničku,ne verujem,jedini da udari šamar sudiji

  • CG

    28. mart 2024 | 22:22

    Po ko zna koji put, Panter i Dozier uniste utakmicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA