Vreme čitanja: oko 3 min.

Kukoč detaljnom analizom objasnio kako je Partizan izgubio od Olimpijakosa

S. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Legendarni košarkaš prisustvovao je utakmici i nije bio preterano oduševljen onim što je video

  • 10
Toni Kukoč Foto: Printscreen/Sport Klub

Košarkaši Partizana doživeli su težak poraz sinoć od ekipe Olimpijakosa pred svojim navijačima, a svemu tome svedok je bio Toni Kukoč, legendarni hrvatski košarkaš. Nakon meča je komentarisao razloge poraza crno-belih kroz detaljnu analizu.

Prema njegovom mišljenju, glavni problem nije samo Panter, već nedostatak pomoći Kevinu, koji neretko ceo teret pobede ili poraza uzima samo na sebe. Ovog puta je to crno-bele koštalo skupo i zbog velikog iskustva protivnika koji zna kako da igra ovakve utakmice.

- Momentum je vrlo bitna stvar u dosta sportova, a pogotovo u košarci. Partizan je imao sve u jednom trenutku, 13 razlike i u tom periodu kada su mogli prelomiti utakmicu u svoju korist - nije se ništa desilo. Promašeni šutevi, previše izgubljenih lopti i jednostavno Grci su pogodili par srećnih šuteva, trojki o tablu, odigrali par kontri nakon Partizanovih pogrešnih dodavanja. Bilo je par prelakih poena iz pika do zicera, što se u bilo kojoj utakmici ne sme desiti, naročito kada je pik između dva beka. To je automatsko preuzimanje sa trojicom ostalih koji moraju videti šta se dešava. Ako čuvaš igrača bez lopte moraš znati gde je lopta, to se ne sme u ovakvoj utakmici propustiti. Na kraju su imali malo više sreće i iskustva. Mislim da Partizan previše očekuje od jednog igrača, a drugi nisu preuzeli individualni inicijativu, što je potrebno u ovakvoj utakmici. Jedan ili dva igrača da preuzmu malo više mislim i da bi Panteru bilo lakše. Na kraju se videlo i da je on izmoren. Vrlo je teško kada Grci koji igraju presing na 3/4 terena Partizan se uglavnom brani samo pod svojim košem. Na drugoj strani, Grci su vrlo agresivni na bekovima i vidi se da ima problema sa prenošenjem lopte. To ovi završni napadi nakon 10-12 sekundi opet počinju sa centra. Nema nekih dodavanja, znam da to nisu lagana dodavanja, ali se ponekad i ta dodavanja trebaju dodati na utrčavanja na bekdor. Jednostavno, kretnja bez puno driblinga i nisam video da je Partizan igrao bez puno driblinga - detaljno je objasnio Kukoč.

Potom je dodao kako je samopouzdanje značajno uticalo na igru Olimpijakosa u presudnim momentima.

- Opet se vraćam na iskustvo, to je sve stvar iskustva i poznavanja igre. Izgledalo je u nekom trenutku da Partizan ima sve. Jedino što su Grci tada radili, igrali su agresivnu odbranu, ali izgledalo je da nemaju rešenja ni oni u napadu i jednostavno par grešaka Partizana, par olako prodanih lopti, kontri grka, dalo im je samopouzdanje, vratilo ih je u utakmicu i kada se utakmica lomi u zadnjih par minuta vrlo je teško znati ko će dobiti. Onaj koji u tom trenutku ima momentum taj dobija utakmicu - dodao je Kukoč.

Na kraju se osvrnuo na navijače i fantastično navijanje viđeno u Štark areni, a svestan je i kako utiče na trenera i igrače kada tim navijačima ne mogu da uzvrate pobedom.

- Normalno, ovo je teško i Žocu i igračima, ali je uvek lepo da su navijači na tvojoj strani i da te bodre i kada dobijaš i kada gubiš - zaključio je Kukoč.

(Telegraf.rs)

Video: Kukoč stigao u Beograd da gleda Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    29. mart 2024 | 09:02

    Zasto hrvati dolaze i komentarisu nase klubove. Zar isti nije sisao sa postolja u Grckoj,kako mi svi brzo zaboravimo,a oni pamte vekovima?!

  • 😂😂😂

    29. mart 2024 | 08:44

    Оопа. Намеће се ујко да буде тренер институције када отерају Желимира.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    29. mart 2024 | 09:51

    Отако смо их пукли 3Х за месец дана, баш лепо изгледају и играју...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA