≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Teška noć za Grobare: Da li je Partizan zbog ovoga oborio negativni rekord Evrolige, pokazatelj šta ne valja?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli su doživeli težak poraz, ali jedan statistički detalj se izdvojio...

  • 11
Košarka Evroliga KK Partizan KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su minule noći dočekali Olimpijakos i nakon kvalitetnih 30 minuta košarke, pružili možda i najgoru četvrtinu u sezoni i na taj način sebi zagorčali život u Evroligi. Međutim, jedan detalj se izdvojio prethodne večeri, detalj koji je naljutio mnoge navijače, a i samog Željka Obradovića.

Naime, reč je o broju poena igrača sa klupe. Iako podatak o negativnom rekordu nigde nije zvanično ili nezvanično izvučen, nije teško doći do zaključka kako je ovo jedno od najgorih izdanja klupe ikada viđenih u elitnom takmičenju.

Samo ove sezone se nijednom nije desilo da klupa toliko podbaci, a šansa da se to desilo prethodnih sezona, da klupa ubaci samo tri poena je nesumnjivo mala. Dešavalo se da pet igrača vodi tim, da se uključi šesti, eventualno sedmi sa tragovima poena, ali ne i da apsolutni nosioci budu starteri.

- Ta petroka koja je počela i koja je igrala dosta je završila utakmicu. Najvažniji minuti na kraju su oni dobili. Nismo imali pomoć sa klupe i imali smo situaciju da sami sebe porazimo. Ne znam koji je to put zaredom. Odluke koje smo donosili su bile katastrofalne i dali smo im mogućnost da nas pretrče kontranapadima - izjavio je Obradović na konferenciji za medije nakon utakmice sa Olimpijakosom.

Na sve to statistika deluje neverovatno. Jedini igrač koji je postigao poene sa klupe bio je Alen Smailagić i to je uspeo iz samo jednog šuta za tri poena. Pored njega još dva igrača su uputili šuteve ka košu, Aleksa Avramović je šutnuo samo jednu trojku, dok je Džejms Naneli šutnuo jednom za dva i jednom za tri poena.

Sve ovo deluje još neverovatnije kada se u obzir uzme informacija da je klupa na terenu provela 41 minut i pet sekundi, a da su pritom Uroš Trifunović za šest i Balša Koprivica za četiri minuta i 17 sekundi uputili ukupno nula šuteva ka košu.

Mala minutaža igrača ne treba da čudi, jer dok su oni bili na terenu Partizan je imao diferencijal -23 poena, dok je sa pet startera na terenu bio na svega -2. Ovaj parametar govori o tome da je Partizan sa starterima bio lošiji za dva poena, dok je sa igračima iz rotacije bio lošiji za čak 23 poena.

Šta ovo znači za Partizan?

Kevin Panter je bez ikakve sumnje lider Partizana, zbog toga je doveden, tako je zamišljena njegova uloga i svoju platu zaslužuje po tom osnovu. Ne samo kao kapiten, nego i kao igrač od koga najviše zavisi.

Partizan bez plejmejkera u svom sastavu mora da improvizuje i do poena dolazi na nešto drugačiji način. To su prethodne godine delimično uspevali da postižu uz pomoć Eksuma, ali ove godine to Eksumovo mesto nije uspeo da zameni Pi Džej Doužer, koji igra ispod očekivanog.

Usled tih problema, kao i jako loše forme Avramovića, neupotrebljivosti Smita i Jaramaza, crno-beli su suočeni da u najvažnijem delu sezone moraju da se oslone isključivo na jednog igrača koji pritom nije prirodno razigravač, pa samim tim ne vidi veliki broj situacija na terenu gde može da asistira saigračima.

Upravo to često zna da naljuti Grobare, preveliki broj šuteva, neretko i preko ruke, a kada je situacija ovakva onda je protivniku lako da stvara pritisak na Panteru i snizi procente do neprepoznatljivosti. Sve to stvara lančanu reakciju, pa se cela ta kula na kraju obruši na Pantera.

Ipak, ne treba zaboraviti ko je Panter, da njegova pozicija niti uloga nije bila ova koju prinudno mora da ispunjava u Partizanu. To svakako jeste veliko opterećenje za njega, o čemu je sinoć posle utakmice govorio Toni Kukoč, pa samo razumevanje mora postojati.

- Mislim da Partizan previše očekuje od jednog igrača, a drugi nisu preuzeli individualni inicijativu, što je potrebno u ovakvoj utakmici. Jedan ili dva igrača da preuzmu malo više mislim i da bi Panteru bilo lakše. Na kraju se videlo i da je on izmoren - izjavio je Toni Kukoč nakon sinoćne utakmice kojoj je prisustvova.

(Telegraf.rs)

Video: Samo jedan igrač se zagreva na dva sata pred početak meča: Naneli došao pre svih u hali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    29. mart 2024 | 12:19

    Срамота! Да није било тенденциозних судијских одлука пред крај првог полувремена ОЛИ би то решио раније!!!

  • jovan

    29. mart 2024 | 12:18

    Ovo je jedna od NAJGORIH ekipa u evroligi,pravo je cudo sto su na dvanaestoj poziciji🤔igracki kadar ne moze da se poredi sa proslom sezonom asvel i alba su zalutali na poziciji gde su tu bi trebao da bude upravi ovaj zalutali tim u ovom takmicenju🤔🤔🤔🤔

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    29. mart 2024 | 12:29

    Ма није то тако лоше као што изгледа...мени су ок...нек наставе само тако👍👍👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA