Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostoja Mijailović dobio pitanje da li ostanak Željka Obradovića donosi licencu Evrolige: Evo šta je rekao

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možda i da...

  • 3
Želimir Željko Obradović, Ostoja Mijailović Foto: Marko Jovanović

Najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović ostaće u Partizanu i iduće dve sezone, pošto je produžio ugovor sa ovom ekipom, zbog čega je bila i zakazana vanredna konferencija za medije na kojoj su pričali i trener, ali i predsednik Ostoja Mijailović.

Njih dvojica su odgovarali na brojna pitanja, a jedno je bilo upućeno i Ostoji Mijailoviću, koje se ticalo toga - da li ostanak Željka znači lakše dobijanje licence u Evroligi.

S obzirom na to kakav ugled ima i koliko je cenjen, ovo bi bio i nekako logičan sled okolnosti, što je na neki način potvrdio i sam Ostoja Mijailović.

- Željkov ostanak u klubu i to što je Željko u klubu znači za sponzore, za samu Evroligu, imati najtrofejnijeg trenera u klubu to mu daje jednu drugu dimenziju. Ne mogu da merim kako to utiče na druge klubove, kod nas je taj efekat dosta veliki, o tome sam govorio, za neko stalno članstvo u Evroligi je kontinuitet, znači budžet, uprava, brojevi na utakmica,a stručni štab da ima uslove i boravak jednog imena kao Željko Obradović je veliki faktor u tom uticaju, moraju da se poklope.

- Vlasnici Evrolige odlučuju o tome, a to su 11 šerholdera, ali drugi put je Partizan najgledaniji, verujem da i njima to znači za prihode, sponzore, ne verujem da će biti nekih problema, sem nekih internih pravila i politike. Borimo se, radimo za to, da se vratimo na problem je vređanje sa tribina. To je jedina stvar koja je zanemerena, plaćamo i za veliki broj navijača, ali ovo drugo je bespotrebno i mora da se reši i to je jedna prepreka da budemo idealan klub, idealna organizacija, da budemo u celom svetu prepoznati kao jedinstveni, sa malim, sitnim stvarima, Željkov ostanak ima uticaj na Evroligu.

(Telegraf.rs)

Video: Ostoja o Zvezdi: Loši odnosi traju još od ranije, sa budućim predsednikom imam korektne odnose

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA