≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vanja Marinković ipak priča za Telegraf: O Partizanu, Dušku Ivanoviću, derbijima, Mundobasketu...

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski internacionalac u odličnoj formi dočekuje duel protiv svog bivšeg kluba

  • 0

Košarkaši Partizana gostuju u Vitoriji ekipi Baskonije u meču 6. kola Evrolige, a pre ovog susreta, ekipa Telegrafa je imala prilike da porazgovara sa prvotimcem španskog tima Vanjom Marinkovićem. 

Nekadašnji as Partizana odlično se snašao u Vitoriji, a posle Mundobasketa igra sve bolje iz meča u meč. Posle treninga sa novim trenerom, pošto se u klub vratio Duško Ivanović, Telegraf je imao priliku da porazgovara sa Vanjom o predstojećem meču.

Reprezentativac Srbije i aktuelni košarkaš španskog tima iz svog ugla je za naš portal izneo viđenje duela sa svojim bivšim klubom, čime je rešen "nesporazum" posle Mundobasketa, kada je posle četrnaestočasovnog leta avionom rekao kako "ne daje izjave za Telegraf", posle čega su mnogi delili ovaj snimak na Tviteru, iako nisu ni shvatali da je u pitanju nesporazum i da nije ono što su oni želeli da predstave.

- Dobro je, ja sam davno bio u Partizanu. Sigurno je da imam više emocija kada igram protiv Partizana nego protiv nekog drugog tima. Meč kao i svaki drugi mora biti, pogotovo za nas. Nismo baš u dobroj situaciji što se tiče stanja na tabeli i nekog igračkog kadra. Tako da priprema, što bolje može, i da se odigra dobra utakmica.

Posle serije loših rezultata, u klub je stigao proslavljeni stručnjak Duško Ivanović.

- Imali smo dva treninga. Mi smo u ponedeljak imali slobodan dan, on je došao u utorak na trening. Imamo dosta igrača koji su povređeni. Uspeli smo da odradimo trening, i evo danas. Videćemo u kom ćemo sastavu izaći, ja se nadam u punom, i nadam se pobedi.

Vanja je prokomentarisao i ekipu Partizana koja je u samo nekoliko dana upisala dve pobede protiv Crvene zvezde, u Evroligi i ABA ligi.

- Iskreno jesam. Pogotovo, u ABA ligi nije bilo brejka ne znam koliko godina. A, mislim da je bilo vreme da se u Evroligi ostvari pobeda na domaćem terenu. Tada je bilo Zvezda ili Partizan, prošle godine su obe ekipe dobile na strani. Gledao sam to. Dobra ekipa. Drago mi je što Aleksa, Jare i momci koje ja znam igraju dobro i draog mi je zbog celog kluba.

Na pitanje, da li to znači što Duško Ivanović poznaje dobro ekipu crno-belih, Marinković je odgovorio:

- Sigurno da ih bolje poznaje nego mi. Ali, to ništa ne znači. On nije igrao protiv ekipe Partizana ove sezone, otišao je kolo pre toga. Verzujem da će njemu isto biti motiv više. Spremamo se za ovaj meč, kao i za svaki drugi.

Koliko je značio Mundobasket?

- Jeste, svima je značilo, pogotovo, kada igraš sa najboljima i ostvariš neki rezultat. Igraš protiv najboljih na velikoj sceni. Mislim da svaki igrač koji igra i koji je bio na tom prvenstvu može samo da izađe bolji. S obzirom da je to jače od bilo kog treninga, a, verovatno i jedna od najjačih utakmica koju možeš da imaš u celoj karijeri.

Za sam kraj razgovora, Vanja je svestan i da će za ovaj meč vladati veliko interesovanje navijača.

- Sigurno je da će biti više navijača naših posle dolaska Duška. Oni su vezani za njega i on je vezan za ovaj klub. Oni će sigurno doći, a sigurno će biti i navijača Partizana, kao i prošle godine. Ne neki veliki broj, znam da put dobvde nije baš najlakši.

(Telegraf.rs)

Video: "Mi smo tu koji jesmo": Marinković o atmosferi u reprezentaciji Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA