≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Efesa posle poraza od Zvezde: "Ne možete imati rezultat pred 19.000 navijača, imate kulturu košarke"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Efesa pohvalio je Srbiju, kao i zainteresovanost za košarku

  • 6
Erdem Čan Foto: Telegraf.rs - S. P.

Košarkaši Crvene zvezde priredili su pravi spektakl navijačima u krcatoj Areni pošto su odigrali odlično i srušili ekipu Efesa 97:83 u meču 11. kola Evrolige.

Posle meča, trener crveno-belih Erdem Džan izneo je svoje utiske.

- Odbrana u trećoj i četvrtoj četvrtini je prelomila utakmicu. Prestali smo da igramo vertikalno i lopta je išla više u strnu. To je jedan od problema sa kojima smo se suočili. Moramo to da promenimo. To je napravilo razliku u meču.

Usledila su pitanja novinara, a jedno od njih se odnosilo na tim Zvezde, Nemanju Nedovića i odbranu crveno-belih.

- Pre svega, očiigledno je. Imali smo problem sa skokom. Ofanzivno nismo bili agresivni. Odnos skokova je 43-26 u korist Crvene zvezde. Ne možete imati rezultat, posebno pred ovih 19.000 navijača. Nedović je odličan igrač i pokazao je sjajan učinak.

- Sve utakmice su jako bitne, posebno one kod kuće. Mi nismo mogli da odgovorimo da odbranu Zvezde. Svi su u Evroligi blizu jedni drugima. Dobra su ekipa, a svi timovi su izjednačeni ove sezone.

Potom, Džan je upitan o ambicijama Efesa ove sezone u Evroligi, kao i timovima koji će biti u vrhu posle regularnog dela.

- Naš tim ima iste ambicije. Sve ćemo videti na krju sezone. Svaka utakmica je bitna. Ima uspona i padova. Bitno je da fizički budemo spremni onda kada to bude potrebno. Kada je reč o predviđanjima, sada je rano. Mnogi treneri su tu negde. Sve se brzo promeni u Evroligi.

Koliko mu je pomogao rad sa Željkom Obradovićem.

- Imam velike ličnosti u timu. To su odlični momci koji stvaraju odličnu hemiju. To su igrači sa svojim navikama, a došli su i novi igrači. Potrebno je vreme. Trebalo bi da popravimo neke detalje, poput skokova. To je naš problem, posebno u ofanzivnim skokovima. Imamo tehničke stvari koje bi trebalo da rešimo. Hemija je dobra.

- Kada je reč o Obradoviću, od njega sam naučio mnogo.

O pojačanjima.

- Majk je imao samo dva treninga. Fale nam četiri igrača, ali ne želim time da umanjim Zvezdin uspeh. Fale nam igrači i to nam fale na dužestaze. Raspored je vrlo gust i imamo 12 utakmica u decembru i tržimo rešenje. U jednom mesecu u Evroligi možete izgubiti korak sa ostalima.

Na samom kraju, Džan se zahvalio i svim novinarima koji su došli da porazgovaraju sa njim posle meča.

- Hvala svima koji ste došli ovde. Vidim mnogo novinara ovde, a sve to pokazuje košarkašku kulturu u vašoj zemlji. To pokazue na kom nivou je košarka kod vas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    1. decembar 2023 | 22:46

    Zasto se neka ekipa kada gostuju Zvedi ne zale na sudjenje.A kada igraju sa kk kamerunom svi kukaju da su pokradeni.

  • Đole Srba

    1. decembar 2023 | 22:56

    Fantastično, taman dovoljno za 16-to mesto...

  • Jaaa

    2. decembar 2023 | 06:26

    Kamerun😂😂😂,e to ce vam doci glave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA