≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Spektakl i meč za istoriju Evrolige! Real posle četiri produžetka sačuvao krunu posle totalne drame sa Efesom!

S. G.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovaj duel ostaće upisan u istoriji takmičenja kao jedan od najdužih

  • 6
Šejn Larkin, Efes Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Košarkaši Real MAdrida i Efesa odigrali su spektakularan meč u 19. kolu Evrolige, a domaći tim uspeo je da slavi 130:126 posle totalne drame, više od tri sata i čak četiri produžetka!

Ovaj meč svakako će ostati upisan u istoriji Evrolige kao jedan od najdužih. Real je igrao svoju igru i nije dozvolio rivalu da "prelomi" susret u svoju korist. Sa druge strane, razlog za nezadovoljstvo će imati gosti koji su vodili u svakom od produžetaka, a uz to, Šejn Larkin je u tri navrata promašivao šut za pobedu!

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džanan Musa sa 40 poena, pratio ga je Hezonja koji je ubacio 31, Kampaco je dodao 25, a Tavares 20. Sa druge strane, Larkin je postigao 32 poena, Tompson je dodao 21, a Daum je upisao 15 poena.

kada je o samom susretu reč, ništa na početku nije ukazivalo da će navijači gledati ovakav spektakl. Ali, Musa na jednoj i Larkin na drugoj strani bili su neumoljivi. Ekipe su vodile i gubile prednost, nisu se predavale do kraja, pa je tek četvrti dodatni period rešio pitanje pobednika.

Od samog starta meča viđen je zanimljiv meč. Košarkaši Reala igrali su na startu svoju igru i, vrlo brzo, kao i u većini mečeva, došli su du prednosti. Posle prve deonice, rezultat je bio 25:18, ali su gosti zaustavili njihov nalet i uzvratili istom merom.

Sa jedne strane, Musa, Tavareš i Kampaco, uz pomoć Hezonjenosili su Madriđane, dok su Larkin, Tompson i Daum prednjačili u timu Efesa. Drugo poluvreme, Efes počinje odlično, u jednom momentu dolazi i do +10, ali se Real ponovo vraća u meč i uvodi duel u neizvesnu završnicu.

Do kraja, Efes je imao blagu prednost, a u poslednji minut, košarkaši Efesa ulaze sa +3, 79:76. Ipak, neverovatni Džanan Musa se podigao i postigao trojku za izjednačenje. Potom, na 38 sekundi do kraja, Šejn Larkin ide na ulaz i dobija faul, koji pravi Kampaco.

Plej Efesa postiže oba bacanja za 81:79, a onda Buboa pravi faul i šalje Musu na liniju za slobodna bacanja. Kako je bosanskohercegovački košarkaš bio precian, poslednji napad je imao Efes, Larkin je pokušao za tri, ali nije bio precizan pa se otišlo u produžetak.

U nastavku, usledila je nova drama. Posle 90:88, Realu je dosuđena tehnička greška na dva minuta do kraja, Larkin je promašio jedno, kao i Tompson, koji je bio polovičan i Real čuva vođstvo, 90:89. Na 30 sekundi do kraja Efes je imao priliku da preokrene rezultat, ali Elajdža brajant promašuje dva šuta za tri poena. Ipak, posle četiri promašena šuta domaćih košarkaša, za totalnu dramu pobrinuo se Larkin koji na 8 sekundi do kraja pogađa oba bacanja za 91:91, a Hezonja ne koristi šut za pobedu.

Drugi produžetak bolje su počeli gosti. Prvo je Larkin pogodio trojku, a onda i Plajs i Tompson za 102:93. Ipak, ove trojke uticale nisu uticale na koanačan rezultat! Delovalo je da je sve rešeno, ali je Efes potpuno stao, a Real malo po malo topio prednost. Kako je Larkin promašio novi šut za pobedu, hezonja sa zvukom sirene pogađa za 102:102 i treći produžetak!

I u ovom, kao i tokom celog meča, viđena je drama i neizvensot. Igralo se koš za koš. Ponovo, na 36 sekundi do kraja bilo je 109:109. Potom, na 14 sekundi do kraja Larkin ide na polaganje, promašuje, ali Oturu ispravlja i donosi Efesu 111:109. Ali, Tavareš ovoga puta donosi izjednačenje i produžetak. Četvrti, istorijski u Evorligi.

Do kraja, na 35 sekundi do kraja Hezonja pogađa trojku za 126:122. Ali, meč i ovog a puta nije rešen. Naime, Hezonja je pogodio koš, a prilikom skoka je udario laktom u glavu Plajsa pa mu je dosuđen nesportski faul. Ipak, Efes nije uspeo da dođe do izjednačenja, pa je Real došao do pobede.

Evroliga, 19. kolo:

Fenerbahče – Makabi 109:74

Crvena zvezda – Partizan 88:72

Asvel – Žalgiris 93:79

Olimpijakos – Monako 75:73

Petak:

Alba – Virtus 65:83

Barselona – Baskonija 89:85

Armani – Bajern 76:62

Valensija – Panatinaikos 81:82

Real Madrid – Efes 130:126

Standings provided by Sofascore
(Telegraf.rs)

Video: Džanan Musa posle pobede nad Partizanom i plasmana na Fajnal for u Kaunasu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elpovg

    6. januar 2024 | 00:31

    Na 100-102 Kampaco pravi korake,sudije ne sviraju.

  • Crni

    6. januar 2024 | 00:08

    Sramno sudjenje na dobroj utakmici. Dokle vise se stite neznalci i ubedjene sudije koje i pored pregleda snimaka donose pogresne odluke!?!

  • Бруце Лее

    6. januar 2024 | 00:36

    И опет пљачка за "краљевски" клуб...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA