≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Agonija švedskog košarkaša se nastavlja: Alba raskinula ugovor sa povređenim igračem

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je jedna od uzdanica trenera, ali je hteo da bude u domovini

  • 0
Markus Erikson Foto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaški klub Alba Berlin je sporazumno raskinuo ugovor sa švedskim igračem Markusom Eriksonom.

Erikson je povređen već neko vreme, a kako stvari stoje, trebaće još neko vreme da se igrač od te povrede oporavi.

Alba to nije želela da čeka, pa su odlučili da prekinu ugovor, koji je inače potpisan do kraja ove sezone.

Sportski direktor Albe izjavio je da je Erikson jedan od ključnih igrača bio za njihov tim, ali da je igrač želeo da bude bliže kući.

- Marcus je bio jedan od naših ključnih igrača. Ne samo da je odigrao veliku ulogu u tome zašto smo bili tako uspešni poslednjih godina, već nam je takođe pomogao da naše vrednosti i klupsku filozofiju usidrimo u timu. Zato nam je veoma teško da pustimo Markusa da ode. Veoma mi je žao Markusa zbog dužine njegove povrede. U vreme odlaska u penziju bio je u apsolutno vrhunskoj formi, ali nažalost takav je sport ponekad i takmičarski. Veoma smo zahvalni na vremenu koje smo proveli zajedno jer je Markus odličan momak i van košarkaškog terena. Markusu želimo sve najbolje za njegovu budućnost! Pomno ćemo pratiti njegov proces izlečenja i nadamo se da ćemo ga ponovo videti u Berlinu u budućnosti - izjavio je Himar Ojeda.

Oglasio se i košarkaš koji je istakao koliko mu je žao što je morao da se oprosti od svog tima.

- Danas se opraštam od kluba koji je bio moj dom. Želeo bih da vam se mnogo zahvalim na poverenju koje mi je klub ukazao pre skoro pet godina i što ste mi dozvolili da nosim ovaj dres. Za mene ALBA nije bila samo košarkaški klub, već porodica. Ovde sam iskusio da vrednosti znače i nešto van terena. Nažalost, zbog povrede nisam mogao da doprinesem onoliko koliko bih želeo. Ali ono što sam uvek osećao je podrška navijača, kluba, trenera i mojih saigrača. Sa sobom nosim nekoliko titula iz Berlina, ali pre svega ponos što sam bio deo ove porodice. Čak i ako se rastanemo, nadam se da ćemo se ponovo videti u budućnosti. Hvala ti na svemu! - izjavio je košarkaš.

(Telegraf.rs)

Video: Giedraitis srećan posle Albe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA