Vreme čitanja: oko 1 min.

Barselona bolja od Žalgirisa, Petrušev blistao u porazu Olimpijakosa od Baskonije

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Asvel je na svom terenu deklasiran od Albe..

  • 0
Kodi Miler Mekintajer i Duško Ivanović, Baskonija Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

U okviru 21. kola Evrolige važne pobede ostvarili su Barselona, Baskonija i Alba.

Katalonci su na svom terenu ubedljivo savladali Žalgiris sa 91:73. Izabranici Rožera Grimaua su nakon prve deonice imali +14, ali su se Litvanci konsolidovali i uspeli da na odmor odu sa sedam poena minusa - 44:37.

Ipak, u nastavku je Barselona "dodala gas" i upisala još jednu važnu pobedu. Španski sastav su do pobede predvodili Brizuela sa 24, odnosno Parker sa 18 poena, dok je kod Žalgirisa bolji od ostalih bio Samner sa 15 poena.

Važnu pobedu ostvarila je i Baskonija. Izabranici Duška Ivanovića su na domaćem terenu savladali Olimpijakos sa 80:69. Posle prilično ujednačenog poluvremena, Španci su goste slomili u trećem kvartalu koji su dobili sa 26:17.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Hauard sa 21 poenom, dok je u redovima Olimpijakosa dobru partiju pružio i Filip Petrušev. Srpski centar je ubacio 14 poena, a tome je dodao i četiri skoka i jednu asistenciju.

Ubedljiv trijumf ostvarila je i ekipa Albe koja je kao gost deklasirala Asvel sa 88:63, i verovatno "uručila" otkaz strategu francuskog tima Đanmarku Poceku.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Trening košarkaša Partizana uoči utakmice protiv Makabija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA