≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Bajerna otkrio ključ pobede nad Zvezdom: "Tražio sam tajm-aut i rekao..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Bavaraca je analizirao susret sa crveno-belima

  • 0
Pablo Laso Printscreen: Youtube/FC Bayern Basketball

Košarkaši Crvene zvezde poraženi od Bajerna iz Minhena 74:66 u 27. kolu Evroligei tako umanjili šanse za plasman među Top 10 na kraju regularnog dela sezone.

Posle meča, trener Bajerna pablo Laso je izneo svoje utiske.

- Čestitam igračima. Znali smo da će biti teška nedelja. Vraćali smo se iz prozora, iz takmičenja, posle Kupa. Tim je spreman da se takmiči, naša prva tri minuta su bila očajna, a onda smo se takmičili sa velikim timom. Bio je težak dan, ali smo pobedili i nastavljamo da razmišljamo da se plasiramo u plej of. Znali smo da će biti teško - istakao je Pablo Laso i dodao:

- Mislim da smo uspeli da zaustavimo njihov intenzitet. Imali su 11 brzih poena. Onda sam tražio tajm-aut. Šta sam imao da kažem igračima. Na takvim tajm-autima nemaš mnogo toga da kažeš. Nema tu mnogo toga da se priča o košarci. Uđite u duel, igrajte jače, napravite faul. Ako igrate ovako, bićete nadigrani.

- Trebalo nam je malo da to razumemo, ali onda smo odigrali dobro do kraja meča i takmičili se sa velikim timom. Imali smo dobra skakače. Na kraju, uvek kažem, prvo je ono što nije košarka. Prvo je da budete spremni da igrate, a onda dolazi košarka. Tako možete da budete spremni da dobijate ovakve mečeve.

Potom, Laso je govorio o pojedincima na meču.

- Ibaka je odradio dobar posao. Moram da kažem za moje igrače, a to nisu samo poeni, kratali smo se dobro, branili, imali ekstra pas, skakali. Serž nas je pokrenuo u tim situacijama, kao i Lučić koji nije imao svoje veče sa poenima, ali je odgirao dobro. Na kraju, moraš da čestitaš celom timu, na onom kako su odgovorili na loš start meča. Ovo je velika timska pobeda.

Na kraju, Laso je dobio pitanje o narednim mečevima.

- Ne znam. Dobro pitanje, ali ja ne znam. Voleo bih da vam odgovori, ali ne znam. Možda ako pobedimo Efes, Žalgiris i Valensiju, a izgubimo sve ostale. Ne znam. Poenta je da razmišljam o svim mečevima, samo o sledećem. Ako ne mislimo o prvom sledećem, akko ćemo o svim ostalima. Svi timo vi se bore za pozicije i moramo da znamo da moramo da budemo spremni. Da li to znači da ćemo pobediti, ne znam. Kada gledate kalendar Evrolige, obično na plaži, razmišljate o pobedama. Sada nije tako. Sada razmišljam o sledećem meču, a to je Bon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA