Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik CSKA o povratku Rusa u Evroligu: "U domenu naučne fantastike, to je čista fantazija..."

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije optimista što se tiče povratka ruskih timova u najelitnije evropsko takmičenje

  • 3
Andrej Vatutin predsednik CSKA iz Moskve Foto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Predsednik košarkaškog kluba CSKA Andrej Vatutin izjavio je da je učešće ruskih timova u Evroligi trenutno u domenu "naučne fantastike".

Klubovi iz Rusije, među kojima su CSKA, Zenit i Uniks, izbačeni su iz elitnog košarkaškog takmičenja zbog rata u Ukrajini tokom sezone 2021/2022.

- U ovom trenutku, učešće ruskih timova u Evroligi je u domenu naučne fantastike. To je čista fantazija. Tek po završetku rata se mogu steći uslovi da se razgovara na tu temu. Sve moje kolege u Evroligi su tužne zbog toga što ruski klubovi ne igraju Evroligu. Mi ćemo nastaviti da održavamo kontakt sa Evroligom kao deoničari te organizacije. U stalnoj smo komunikaciji, veoma nam je važno da se vratimo čim se za to seknu uslovi - istakao je Vatutin za TV Meč.

Od izlaska ruskih timova Evroliga je doživela veliki broj promena, a po prvi put u istoriji videli smo dva srpska tima u isto vreme u takmičenju. Prošle godine smo po prvi put gledali Večiti derbi Zvezde i Partizana u najelitnijem evropskom takmičenju.

(Telegraf.rs)

Video: Odgovor Nikole Jovića na pitanje da li bi došao u Zvezdu: Pomenuo je i Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA