Vreme čitanja: oko 1 min.

Litvanac osporava rekord Majka Džejmsa u EL: Da je ovako bilo, on bio bio na 5. mestu, a na listi su i Srbi

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On kaže da je su svi igrali po 34 utakmice... Situacija bi bila drugačija

  • 4
Igor Rakočević, Miloš Teodosić Foto: Marko Metlas / MN Press

Nedavno je Majk Džejms ispisao istoriju Evrolige, pošto je uspeo da pretekene Vasilia Spanulisa na prvom mestu na listi najboljih strelaca u ovom takmičenju. Veliko dostignuće je ovekovečeno i prekidom meča sa Crvenom zvezdom, a, na neki način su pokušali ovaj način i da ospore veoma brzo.

Naime, poznati statističar Evrolige koji dolazi iz Litvanije Darijus Garuolis je izneo podatke prema kojima je analizirao i koliko bi zapravo poena imali igrači poput Vasilisa Spanulisa i Huana Karlosa Navara da su i oni tokom svoje karijere igrali uvek po 34 utakmice (plus plejof), kao što je slučaj sa Džejmsom.

Prema njegovim podacima i analizama, ovaj dvojac bi u tim paramterima bio daleko iznad svih ostalih, dok bi se na listi pronašla i dva srpska igrača.

Među 15 najboljih bi se u tom slučaju našli i Miloš Teodosić, ali i Igor Rakočević koji je čak tri puta osvajao titulu za najboljeg strelca ovog takmičenja. Poređenja radi, Majk Džejms bi u ovom sistemu bio tek na šestom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NIKOS GALIS

    11. mart 2024 | 19:01

    danas bi imao prosek 40 koševa po utakmici

  • Bhy

    11. mart 2024 | 18:38

    Kakva glupa pretpostavka... Da su odigrali ovoliko, da su odigrali onoliko. To ke isto da igrac odigra kjedan mec u LS da dva gola i povredi se, posle tvrdi da bi bio najbolji strelac da je dosao do finala jer bi tim tempom dao 26. golova. Dzejm jeste sad najbolji strelac, takmicenje se menja i menjace se. Tom logikom mozemo i Bogdanovica ili bilo koha drugog proglasiti najboljim strelcom, jer uzmemo njegov prosek sta da je on igrao 15 sezona, pa puta 34. plus plejof.

  • E sad

    11. mart 2024 | 18:30

    Jeste to nakaradno jer se racunaju poeni samo od pocetka dvehiljaditih, ali ipak preterivati i procati sta bi bilo kad bi bilo. Da sam ja rodjen u Americi, da sam atleta, i da imam bolju radnu etiku mozda bih bio LBJ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA