≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpijakos "zgazio" Barselonu sa +34 i odveo seriju u peti meč: Mekisik predvodio Grke, Srbi odlični

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanac je briljirao, dobre partije Petruševa i Milutinova

  • 0
Šakil Mekisik - KK Olimpijakos Foto: Urbanandsport/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaši Olimpijakosa "opstali" su u seriji sa Barselonom pošto su u četvrtom meču serije porazili Barselonu 92:58 i tako izjendačili na 2-2 u četvrtfinalu Evrolige.

Duel je faktički rešen neverovatnom drugom deonicom, tokom koje je domaćin u Pireju napravio plus od osamnaest poena i neutralisao minus dva sa kraja prve četvrtine.

Drugo poluvreme nije bilo toliko efikasno, a mora se pohvaliti i "disertacija" domaćina u defanzivi, pošto je u gost iz Španije ubacio samo 21 poen. To je domaćinu donelo i izuzetno visoku pobedu, koju je malo ko očekivao.

Šakil Meksik je ubacio čak 21 poen i očigledno je bio inspirisan najavom svoje supruge Beril o specijalnom iznenađenju. Uz to je uhvatio i šest lopti, a čak četiri igrača imalo je raspon od dvanaest do deset poena.

Tu su buili Mustafa Fal, Ajzea Kenan, Najdžel Vilijams-Gos i Filip Petrušev, koji je dodao pet skokova. Nikola Milutinov je dao 8 poena i uhvatio čak 11 lopti. Na drugoj strani samo je Džabari Parker bio dvocifren sa deset poena. Nikola Kalinić je dao dva poena uz šest skokova i dve asistencije.

U sredu u "Blaugrani" igra se odlučujući meč serije i tada će biti poznat putnik na Fajnal for.

(Telegraf.rs)

Video: Teodosić odgovorio na pitanje da li će igrati u Zvezdi naredne sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA