Vreme čitanja: oko 1 min.

Strpao Valensiji 35 poena za 21 minut, pa ga kupili: Španci našli zamenu za pleja kog je Partizan naciljao

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odličan posao skauting službe španskog predstavnika...

  • 0
Žan Montero Foto: Martin Silva Cosentino/NurPhoto/ / Shutterstock Editorial / Profimedia

Valensija je blizu potpisivanja ugovora sa 20-godišnjim plejmejkerom Žanom Monterom, prema informacijama portala "BasketNews". Ovaj mladi dominikanski bek očekuje se da se pridruži timu Valensije nakon izvanredne sezone sa Andorom, gde je ostavio izuzetan utisak.

Montero je posebno istakao svoj talenat postigavši 35 poena za samo 21 minut protiv Valensije u poslednjoj utakmici ACB regularne sezone, koja je završena pobedom Andore rezultatom 99-71. Sa još sedam utakmica gde je premašio granicu od 20 poena, Montero je završio sezonu kao drugi najbolji strelac takmičenja, sa prosekom od 15,7 poena po utakmici, odmah iza Markusa Hauarda.

Montero je pokazao i sposobnosti u drugim aspektima igre, beležeći prosečno 3,6 skokova i 5,1 asistenciju po utakmici, sa ocenom efikasnosti od 20. Montero je takođe imao zapažen nastup na FIBA Svetskom prvenstvu 2023, gde je prosečno beležio 9,8 poena, 3,4 skoka i 4,8 asistencija za reprezentaciju Dominikanske Republike.

Očekuje se da bi dolazak Montera u Valensiju mogao dodatno ojačati tim i uneti svežinu u njihovu igru u narednoj sezoni ACB lige, a s obzirom da se spominje odlazak Krisa Džonsa, ovaj igrač može biti odlična zamena na poziciji organizatora.

(Telegraf.rs/BasketNews)

Video: Kevin Panter posle pobede Partizana protiv Valensije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA