≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istorijska noć u Madridu iz ugla Telegrafa: Panter “rasterao” Špance, Grobari čašćavali redom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vodi Partizan sa 1:0 u seriji, posle brejka u Madridu

  • 4
KK Partizan, Kevin Panter

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Da bismo počeli ovu crno-belu priču, moramo da se vratimo na ponedeljak na trening i reči Alena Smailagića na pitanje kako bi voleo da Partizan pobedi na prvom meču u Madridu.

Odgovorio je da bi voleo da to bude trojka u poslednjoj sekundi. I bi trojka u poslednjoj sekundi. I to kakva. Kapitenska, sa ispisom Kevina Pantera.

Pogodio je Panter bezbroj ovakvih šuteva u dresu Partizana, ali do sada nijedan nije imao ovakvu težinu. Ne sme se zaboraviti ni trojka uz faul na dva minuta do kraja.

Jer ona ne samo da je donela Partizanu vođstvo u ovoj četvrtfinalnoj seriji protiv rivala od kojeg svi redom zaziru zbog dubine rostera. Ovo je bila ujedno i prva pobeda ikada Partizana u Madridu u Evroligi.

Gotovo da je teško opisati atmosferu ludila koje je u tom momentu zavladalo u “Wizink Centru”. Navijači Partizana koji su bili potpuno raštrkani po celoj dvorani upali su u potpunu ekstazu.

KK Partizan - KK Real Madrid

Foto: Mileta Mirčetić

Krenula je žestoka pesma crno-belih po hali, koji su se potom slili i u donji deo hale. Sa šalovima i osmesima na licu, šokirani Španci su ih samo propuštali.

I utišali su crno-beli navijači oko 10.000 navijača Real Madrida, koji su se uzdali da će Gabrijel Dek biti taj junak sa pobedničkim košem na 21 sekundu do kraja.

Ruku na srce, očekivali smo krcatu dvoranu u Madridu, uzimajući u obzir da je u pitanju Top 8 faza Evrolige. Međutim, navijači Reala se nisu pojavili na svom “radnom mestu” i propustili su istinski spektakl.

Video: Ludnica ispred hale u Madridu: Navijači skandirali Panteru

Pilo se i pre samog meča na Trgu Felipe II, a Grobari su svoje slavlje nastavili sve do kasno u noć u obližnjim lokalima. Navijači Partizana bili su vidno dobrog raspoloženja.

Pesma za pesmom se čula širom Salamanke i centra grada, a Grobari priželjkuju identičan epilog u četvrtak. Tada bi u Beogradu imali dve meč lopte da završe posao i dosanjaju veliki san, prvi put posle 13 godina

A to je plasman na Fajnal for…

(Telegraf.rs)

Video: Kevin Panter posle rušenja Reala dobio flašu u glavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цоа

    26. april 2023 | 09:37

    Шта би гарагани, рекосте 3:0 за Реал

  • Veteran

    26. april 2023 | 09:52

    Srbi su čudo kad pobede ni reč o sudijama,imali su jednu grešku u korist Partizana,a celu utakmicu su navlačili u korist Reala!Treba malo dignuti "frku" na sudije i kada pobediš,zbog budućih mečeva!🤐

  • Joffrey

    26. april 2023 | 11:33

    Ponove li ovi momci igru od sinoc,a ne znam koliko je to moguće,onda će Real biti nemi posmatrač svog novog poraza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA