Vreme čitanja: oko 1 min.

"La Pantera dinamita": Evo šta najvažnije španske novine pišu o pobedi Partizana nad Realom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Generalno, interesantno je da su Španci posvećivali i po desetak stranica o jučerašnjem porazu Reala od Đirone

  • 11
Partizan Real novine Foto: Telegraf.rs, AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dan nakon velike i istorijske pobede Partizana u Madridu, španski mediji upalili su “crvenu lampicu” i u velikoj meri su posvetili pažnju trijumfu crno-belih nad Madriđanima.

Najveći sportski list As je tako već na naslovnicu stavio vest o porazu Reala u “Wizink Centru” konstatujući da je madridski tim izgubio prednost domaćeg terena u prvom meču.

U izveštaju stoji da je Panter “ulovio” Madriđane i da je trojkom uz zvuk sirene slavio nad Realom. Oni su ujedno i jedini postavili vest o meču Partizana na glavnu stranu, što nije bio slučaj sa Markom, El Mundom i El Paisom…

Kada je reč o španskoj Marki, oni su izveštaj sa košarkaškog meča Partizana postavili tek na 30. stranicu današnjeg izdanja sa ogromnim naslovom “Madrid u crvenom alarmu”.

Oni pored trojke Pantera ističu i povredu Valtera Tavaresa, koja je takođe uticala na tok utakmice, naročito unoseći nemir u Madriđane.

I ostali ugledni španski listovi pišu o pobedi Partizana, pa čuveni “El Pais” kaže da je “Panter minirao Real” ističući i sliku na kojoj se upravo vidi kako košarkaš crno-belih postiže odlučujuću trojku na utakmici.

I “El Mundo” se posvetio pobedi Partizana stavljajući u prvi plan Željka Obradovića, za kojeg kažu da se “lepo smestio u Madridu” u svom naslovu.

Baš kao i svi ostali listovi, i oni ističu važnost trojke Pantera, ali i povredu Tavaresa, za kojeg nije sigurno da li će se oporaviti za meč u četvrtak u “Wizink Centru”.

Generalno, interesantno je da su Španci posvećivali i po desetak stranica o jučerašnjem porazu Reala od Đirone, dok su košarkaši uglavnom dobijali “mrvice”.

Podsećamo, sledeći susret je na programu od 20.45 časova tokom sutrašnjeg dana.

(Telegraf.rs)

Video: Kevin Panter posle rušenja Reala dobio flašu u glavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    26. april 2023 | 12:53

    Ljudi nie mi jasno sta citaju i pisu ovi iz kruga 4.

  • Dule

    26. april 2023 | 16:57

    jel se sta pise o onima sto slave 12 mjesto..znal se ista.

  • Grobar

    26. april 2023 | 17:22

    Dali bi menjali trojku Nedovica u Areni za trojku Pantera i to mozda za F4 u sred Madrida .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA