≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je Džanan Musa napravio faul nad Kevinom Panterom? Sudija iz Italije objasnio: "Mora češće da se svira"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj detalj je u neku ruku i odlučio pobednika, a evo šta kaže sudija o tome

  • 5
Dzanan Musa, Kevin Panter, Partizan, Real Printskrin: Dazn

Partizan je slavio u prvoj utakmici protiv Reala iz Madrida u TOP 8 fazi Evrolige sa 89:87, ali crno-beli već misle o narednom meču, koji je na programu u četvrtak, 27. aprila. Jedna "sporna" situacija sa kraja meča je ostala i upečatljiva, a ticala se Muse i Pantera.

Ostalo je 34 sekunde do kraja, Real je imao svoj napad, a loptu je u ruke uzeo Džanan Musa. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je želeo da reši utakmicu, podigrao se na šut za tri poena preko Kevina Pantera, oboren je, ali je sudija dosudio faul u napadu.

Panter je imao dva slobodna bacanja i oba je realizovao, dok se posle meča postavilo pitanje, da li je sudija doneo ispravnu odluku oko faula Džanana Muse? Prema pravilima, jeste, pošto je izbacio svoju nogu kako bi inicirao kontakt, a svoj sud je dao i italijanski sudija Silvio Korijas, koji je u podkastu "Backdoor" objasnio ovu odluku.

- Retko se u takvim situacijama začuje sudijski zvižduk, ali mislim da bi trebalo da se faul u napadu dosuđuje češće. Na taj način bismo videli manje ‘flopovanja’, pokušaja da se inscenira faul. Ta direktiva postoji u interpretacijama koje daje FIBA. Objasniću zašto su dosuđena slobodna bacanja za Partizan. U slučaju Muse, on je napadač dok god mu je lopta u rukama. Kada ga napusti, on više nije napadač i faul koji napravi nije faul u napadu. Drugačija je situacija kada je u pitanju faul odbrane. Tada šuter može da bude fauliran ‘pri šutu’ sve dok se ne prizemlji - poručio je italijanski sudija.

(Telegraf.rs)

Video: Lesor: Verovali smo Panteru i on je to znao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koča

    26. april 2023 | 20:24

    A imperator Žoc koji pre napada Reala prilazi sudijama i doslovno im kaže kako Musa ima običaj da gađa trojku i uz put nogom udari protivničkog igrača kako bi iscenirao faul i to se upravo desi! Neprocenjivo!

  • bitno

    26. april 2023 | 21:39

    A ko to pita,pa ti se pitaj dali je dva faula napravio Smajilagić ili su to bili fauolovi španaca u napadu ???????

  • Milan

    26. april 2023 | 21:35

    Mnogo bitniji je bio nedosuđen cak i nesportski faul Pantera na 3 razlike za real u napadu kada je u nastvaki dao trojku i dobio faul...to je odlučilo celu serjju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA