Vreme čitanja: oko 1 min.

Barselona zgromila Žalgiris u Španiji: Kalinić bez poena za 20 minuta na parketu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski reprezentativac nije uspeo da postigne koš, iako je odigrao polovinu utakmice

  • 0
KK Crvena Zvezda - Barselona Foto: Nikola Tomić

Ekipa Barselona je na poprilično dominantan način odbranila svoj teren u prvoj utakmici TOP 8 faze Evrolige, pošto su sa ubedljivih 91:69 bili bolji od ekipe Žalgirisa, uz odličnu partiju Sertača Šanla i Nikole Mirotića.

Žalgiris je završila regularni tok Evrolige na sedmoj poziciji, čime su se praktično "ušunjali" među sve ove ekipe, a odmah su u prvoj utakmici naleteli na moćnu Barselonu.

Blaugrana ih je dočekala, a već od prvih minuta je pokazala šta će ih dočekati u Španiji. Posle prvih 10 minuta, Barselona je imala prednost od čak 12 poena, jer su postigli čak 25 poena, a primili su samo 13. Sve se isto nastavilo i u drugoj deonici, gde je Barselona otišla na 17 poena prednosti.

Žalgiris se malo vratio u trećoj deonici, uzvratili su udarac, ali je to bilo kratkog maha, jer su već u poslednjih 10 minuta ponovo otišli u veliki minus.

Najbolji igrač na meču bio je Sertač Šanl sa 17 poena, dok je dva manje dodao Nikola Mirotić. Kod Žalgirisa je najbolji bio Brazdejkis sa 14 postignutih koševa. Jedini srpski košarkaš u ovom duelu, Nikola Kalinić, nije uspeo da upiše poene za 20 minuta na parketu.

(Telegraf.rs)

Video: Smailagić nije hteo da otkrije kako je znao da će Partizan pobediti Real: Obradović nas lako smiri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA