Vreme čitanja: oko 2 min.

Pronašli smo trofej Evrolige koji je Željko Obradović podigao sa Realom, evo gde ga čuvaju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tu su i kopačke Predraga Mijatovića

  • 0
Real Madrid Foto: Telegraf

Sam pomen imena Real Madrid nekako budi posebna osećanja. Jedan od najvećih klubova na svetu, pak, ima toliko konekcija sa Partizanom da su se i sami navijači crno-belih koje smo sreli u poseti čuvenom Santijago Bernabeuu začudili.

Pre svega, stadion Fudbalskog kluba Real Madrid trenutno se renovira, tako da je u potpunosti okružen građevinskim mašinama i radnicima koji čitava 24 časa rade na sređivanju zdanja.

Nakon kratkog obilaska oko stadiona, odlučili smo da se zaputimo unutra. Međutim, ako planirate da to uradite “usput”, budite upozoreni da je neophodno rezervisati i platiti svoje mesto kada je obilazak u pitanju na zvaničnom sajtu Reala. Cena je 18 evra.

Pošto se i sam stadion rekonstruiše, to je i mogućnost da se vidi dosta toga zapravo - mala.

Nakon ulaska kroz veliki hol, imate mogućnost da se fotografišete sa trofejom Lige šampiona i pored “nevidljivog” igrača Reala kojeg izaberete, a oni vam ga dodaju u fotošopu.

Real Madrid Foto: Telegraf

Zatim ulazite u muzejske prostorije u kojima ćete zasigurno biti opčinjeni svim trofejima koje je Real do sada osvojio. Posebno se tu misli o Ligama šampiona…

Nalaze se tu i brojne Zlatne lopte i Zlatne kopačke Kristijana Ronalda, ali ono što zanima navijače Partizana jesu trofeji koje je osvajao košarkaški tim, a posebno jedan čovek - Željko Obradović

Upravo u Saragosi je 1995. godine Real uzeo titulu sa Žocom, a u izlogu se nalazio poseban trofej namenjen pobedniku. Taj pehar (košarkaš sa izduženom rukom) u rukama je držao i trener Partizana.

Ni fudbalska sekcija nema ništa manje konekcija sa Realom. Prvo smo na samom ulazu videli kopačke Predraga Mijatovića, a zatim i panel o legendarnom finalu Kupa evropskih šampiona 1966. godine, gde se mogu videti i golovi.

Sledi izlazak na tribine, a pogled na stadion i travnjak pokvarile su mašine i radnici koji moraju da rade na sređivanju tribine i njenom betoniranju.

Ako želite, onda na kraju obilaska možete doći i do prodavnice u kojoj se nalaze suveniri fudbalskog kluba. Za nešto što ćete pamtiti u Madridu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA