≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hit priča o hrabrosti Obradovića i tituli Reala za istoriju: Evo kako je Željko pokorio Evropu sa Kraljevićima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obradović je siguran u sebe

  • 3
Željko Obradović FK Partizan Real Madrid Foto-kolaž: Mileta Mirčetić, MN Press

Košarkaši Partizana upisali su veliki trijumf ovog utorka u Madridu, pa će tako imati priliku da eventualnom pobedom u drugom meču na gostovanju završe dobar deo posla pred treći meč u Beogradu.

Ovaj duel u Madridu, bez obzira na krajnji ishod, predstavlja pravu renesansu kluba koji se protekllih godina mučio i prolazio kroz mnoga takmičenja i izazove do povratka u Evroligu. jedan og najzaslužnijih za punu Arenu, novi uspeh crno-belih i igru koja oduševljava Evropu jeste devetostruki prvak Evrope Željko Obradović. Trofejni stručnjak prvu titulu osvojio je sa Partizanom, a potom, nizao je uspehe sa Huventudom, Realom, Benetonom, Panatinaikosom, Fenerom...

Ono što Obradovića izdvaja od ostalih jeste odlučnost, kao i hrabrost da stane iza svoje odluke. Tako, jednu posebno je zanimljiva priča o tome kako je srpski stručnjak preuzeo real Madrid 1994. godine. Naime, u Madridu nisu bili poptuno sigurni u izbor, tadatridesetčetvorogodišnjeg stručnjaka. Zato, je postojala klauzula da u prvoj godini mora biti prvak Evrope.

U jednom od razgovora, Željko je objasnio da nije imao ni najmanje dileme oko preuzimanja košarkaškog velikana.

- Tačno je. Bio sam u Beogradu kada je stigla ta ponuda. Moj prijatelj, menadžer me je zvao i rekao da postoji ta ponuda, ali je uslov bio da budem prvak Evrope. Ja sam rekao: „Dogovoreno.” Kada me je pitao zašto pristajem, odgovorio sam mu da je svejedno. I da potpišem na pet godina, ako ne budemo najbolji u Evropi, oni će me oterati. Motivacija mi je bila da budem u klubu kao što je Real, a da pritom imam 34 godine. Proveo sam tamo tri fantastične godine, bio prvak Evrope, uzeli smo, tada se zvao Saporta kup, pandan ovom Evrokupu. Bio sam zadovoljan - objasnio je Obradović.

Da podsetimo, drugi meč Reala i Partizana u plej-of seriji igra se od 20.45.

(Telegraf.rs)

Video: Lesor začikavao junaka Pantera posle treninga pred drugi meč s Realom: Prozivao ga na engleskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    27. april 2023 | 12:00

    Idemo Željko Kralju, deseta jubilarna je na pomolu. Bravo za naseg najtrofejnijeg košarkaškog trenera u istoriji ovog sporta! Bez obzira kakav retultat večeras bude mi i dalje sve konce držimo u svojim rukama i čeka ih pravi pakao pred 20.000 naših navijača u naredna dva meča, tu su padali i mnogo jači od njih.

  • Petar Dz.

    27. april 2023 | 21:11

    Skidam kapu Obradovicu, najbolji trener u Evropi. Ali pisati o tome da je neko hrabar što je prihvatio posao za 1M eura ili koliko vec.. hrabrost je nesto drugo 🤣

  • Šurda

    27. april 2023 | 20:05

    Oćeš li da ti država dovede Karija i Jokića da budeš najbolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA