≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evroliga izdala saopštenje povodom tuče na meču Partizan - Real Madrid

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova organizacija je rekla da će se u naredna 24 sata znati sve

  • 91
Tuča Košarka Real Madrid Partizan Foto: Profimedia/AFP/BURAK AKBULUT

Tek što je počela TOP 8 faza Evrolige, već je viđen i jedan ogroman haos. I to u Madridu na utakmici Partizana i Reala, gde je došlo do opšte tuče na utakmici, koja je potom i prekinuta, a gde je čak 21 igrač dobio isključujuću ličnu grešku.

Sve se odigralo na 100 sekundi do kraja, kada je Partizan imao prednost od 95:80, a kada je Serhio Ljulj načinio nesportski faul nad Kevinom Panterom, kapitenom Partizana. Košarkaša srpskog kluba je to iznerviralo, pa je došlo do naguravanja, koje je kasnije eskaliralo u mnogo veću tuču.

Najdeblji kraj je izvukao Dante Eksum, za koga je rečeno da ima ozbiljniju povredu stopala, ali da će dodatna snimanja reći dosta toga. Povodom čitave situacije se oglasila i Evroliga, koja je izdala zvanično saopštenje, u kom ističe da će se u naredna 24 sata znati više.

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Druga utakmica plej-of serije između Real Madrida i Partizana Mozzart Bet Beograd prekinuta je na 1 minut i 40 sekundi do kraja, u četvrtak, kada je došlo do svađe na terenu i većina obe klupe se ispraznila. Kada su ekipe izbačene, odnosno, kada je kazna primenjena za one igrače koji su učestvovali u tuči i one koji su automatski izbačeni zbog napuštanja prostora za klupu, nijedna ekipa nije imala potreban minimum od dva igrača koji je potreban da se završi utakmicu, tako da se utakmica smatra zvanično završenom rezultatom u to vreme prekinuto je 80-95 u korist Partizana, koji tako sada vodi u seriji 2-0.

- Evroliga  je prosledila prijavljene činjenice nezavisnom disciplinskom sudiji Evrolige, koji će u naredna 24 časa doneti odluku o incidentima na terenu u skladu sa utvrđenim postupkom. Evroliga najoštrije osuđuje događaje koji su se desili na kraju utakmice. Ovakvi događaji ne predstavljaju vrednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu i koje oličava košarkaški sport.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E sad

    28. april 2023 | 01:42

    Ne bi me iznenadilo da izbace oba kluba iz takmicenja ili da na kukumacenje Reala i bojazan od sledeceg meca jer idu na noge Partizanu u prepunu arenu zatraze igranje pred praznim tribinama i iskoriste kurvanjski takav trenutak jer je prosto bilo jasno da samo su iscekivali , kako to samo španci umiju godinama, da izazovu neku eksces situaciju i pokusaju tako spreciti Partizan u deraĉini!..i gle uspeo je gos'n Serhio.. ili da to i sama EL donese kao odluku na uštrb lafo kazni kao.. Sve je moguce. Jedno je istina.. Ljulja treba disciplinovati maticni klub sopstvenim iskljucenjem za sva vremena a onu bit..gu Jabuselea za sva vremena izbaciti iz sporta ali.. prethodno da dodje medju grobare kao kazna-nagradu da prvo odigra mec a onda.. Nedolazak u BG ili takva kazna od strane EL bi zapravo bila nagrada za njega. Vamos! Cekamo vas srdacno u utorak, dace bog.. Spremite glavu za sledecih nezaboravnih 40 minuta, ove sezone.. A gledacemo se jos, sad je izvesno, od veceras, godinama na svakom mecu, kada to zrebom se dogodi, sa posebnim apetitom! E pa.. dobro nam dosli, auh!

  • Zvezda-Srbija

    28. april 2023 | 01:53

    Panter,Lesor i Jabusele da se kazne, završavaju seriju...Pa nije vam Jabusele Petrušev,ovako treba sa vama..Lesor se zaleće na publiku u Pioniru, sapliće Kampaca u Kupu.. Zaleće se na Vildozu...Udara podmuklo Petruševa koji drži spustene ruke..I nikakve kazne posle gledanja snimka,flopink i šaketanje..On nastavlja da igra derbi lagano.E ovako treba izgleda sa vama,ne da se ide u policiju nego uzvratiti Batine kameruncima i prekinuti meč...Jel ovako treba? Lesor izbegava ove jače pa došao do Muse i sa ledja ga obara...Panter se pesniči sa Musom koji ne uzvraća...Stradao je najmirniji Exum,ali sami ste krivi...Vi ste izazvali ovo minut ipo do kraja i bacili ljagu na pobedu.Samo da tapkate loptu kod 20 razlike..Ljulj je napravio jak faul,takvi faulovi se desavaju i u toku meca,svirana mu je tehnicka kao sto se vidi sudija na snimku..Ocekujemo saopštenje sa Malog Kalemegdana sta da ocekujete ako divljaci,gospoda i avangarda isto uradi od nervoze...Od nervoze zbog 10 godina posta..Pitanje je treba li da se slavi nasilnik Jabusele kao što ste slavili Lesora? Jel karma opet uradila svoje? Čestitam na zasluženoj pobedi i prolazu..

  • duži vremenski period

    28. april 2023 | 02:04

    partizan (kk nutela) (agonija) više vole da se pobiju sa protivnicima i boksuju protivniče igrače nego da košarku igraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA