Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je Evroliga kaznama zapravo pomogla Realu, a oštetila Partizan?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oba kluba kažnjena su novčano, sa po 50.000 evra. Ipak, kada je reč o kaznama za igrače, čini se da je Partizan izvukao deblji kraj

  • 32
KK Partizan, KK Real Madrid Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kao što je ranije bilo i najavljeno, Evroliga je izrekla kazne za totalni haos i veliku tuču na meču Partizana i Reala u Madridu.

Oba kluba kažnjena su novčano, sa po 50.000 evra. Ipak, kada je reč o kaznama za igrače, čini se da je Partizan izvukao deblji kraj.

Kada je reč o košarkašima crno-belih, Kevin Panter je najgore prošao i suspendovan je naredna dva meča, dok je Matijas Lesor kažnjen suspenzijom na sledećoj utakmici. Sa druge strane, Jabusele je zbog rvačkjog zahvata nad Danteom Eksumom kaznjen sa 5 mečeva suspenzije, dok je Gabrijel Dek kažnjen jednim mečom suspenzije.

KK Real Madrid, KK Partzan, Kevin panter, Džanan Musa Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sudeći po ovome, može se reći da je odluka Evrolige zapravo pomogla košarkašima Reala, s obzirom na to da Željko Obradović neće moći da računa na dva, slobodno možemo reći, glavna igrača u trećem meču. Kada na to dodamo i da je pod upitnikom nastup povređenog Dantea Eksuma i da nije poznato da li će i koliko biti van terena, jasno je da je ovo veliki peh za crno-bele.

Uz to, s obzirom da je Panter suspendovan na naredne dve utakmice, to bi moglo da znači da će, ukoliko Partizan slavi sa 3:0, Panter propustiti i prvi meč na Fajnal foru protiv Barselone, a ukoliko Real slavi u Beogradu u utorak, Panter će propustiti i četvrti meč.

KK Real Madrid, KK Partzan, Kevin panter, Džanan Musa Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sa druge strane, Real će u trećoj utakmici igrati bez Gabrijela Deka, dok će Geršon Jabusele propustiti pet mečeva. Ipak, jasno je da Jabusele nije jedan od glavnih igrača Reala, dok i Dek igra promenljivo, te se čini da je ova odluka itekako pomogla Realu.

Uz to, treba napomenuti i da je Valter Tavares povređen, ali bi mogao da se vrati na mečevima u Beogradu, s obzirom na to da nije poznato koliko će biti van terena.

(Telegraf.rs)

Video: Eksumovom ocu obezbeđenje nije dalo da prođe do svlačionice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RepSrpska

    28. april 2023 | 18:25

    Kako god okrenes Partizan je ostecen... Jer je imao dobijen mec sinoc i sve sto se desilo sinoc bilo je nepotrebno za Partizan. Patner se trebao suzdrzati kao kapiten i to je to. Real je sada u psiholoskoj prednosti jer su dobili sansu da bolje prodju u Areni... Jer sa kompletnim timom Partizana Real izgleda potpuno nemocno, u to su se uverili zadnje tri utakmice. Ovo im je sansa kao kad u fudbalu imas jednog vise igraca

  • .....👀

    28. april 2023 | 18:59

    Ja verujem u smajlijevu prognozu 🖤🤍🖤🤍🖤🤍 strasno sta se desava u dve utakmice smo pokazali da smo ne duplo bolja ekipa nego troduplo igramo ko tim timski ako neko zapne to je odma neko drugi treci da odmeni zasluzili smo F4 i dobicemo ga dal posle trece cetvrte ili 5utakmice ali cemo ih dobiti .......

  • Realno

    28. april 2023 | 18:04

    Da, ali sami smo krivi. Ovu seriju ne gubimo. Zapamtite!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA