≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Real zatražio od Partizana pojačane mere bezbednosti u Beogradu, ovo su zahtevi iz Madrida

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaši Reala bi trebalo da slete u Beograd u ponedeljak uveče

  • 55
KK Partizan, KK Real Madrid Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Košarkaški klub Real zatražio je pojačane mere bezbednosti od Partizana uoči dolaska u Beograd na treći meč četvrtfinala plej-ofa Evrolige, prenosi litvanski sajt Basket njuz.

Litvanski sajt se poziva na pisanje izraelskog "Vala sporta" koji tvrdi da su predstavnici Reala posle incidenata na drugom meču serije u Madridu postavili određene uslove i zatražili posebne mere bezbednosti kako bi izbegli eventualne neprijatnosti u glavnom gradu Srbije.

Košarkaši Reala bi trebalo da slete u Beograd u ponedeljak uveče posle poslednjeg treninga koji odrade u Madridu. Utakmica će biti odigrana u utorak od 20.30 sati u "Štark areni" pred više od 20.000 navijača.

"Real je tražio da autobus sa aerodromskog parkinga odveze celokupnu delegaciju madridskog kluba do hotela da bi se izbegao bilo kakav kontakt sa medijima i navijačima. Real zahteva i pojačanu policijsku pratnju u Beogradu, odnosno od aerodroma do hotela i od hotela do Arene i nazad, kako za treninge tako i za sam meč. Madriđani traže i pojačano obezbeđenje oko hotela tokom boravka u Beogradu, kao i oko klupa sa igračima i stručnim štabom za vreme utakmice", navodi novinar "Vala sporta" Arale Vajsberg.

Košarkaši Partizana vode 2:0 u četvrtfinalnoj seriji koja se igra na tri pobede. Partizan je u prvom meču u Madridu slavio 89:87. Drugi duel je završen trijumfom "crno-belih" 95:80, nakon što je utakmica minut i 40 sekundi pre kraja prekinuta posle opšte tuče.

Disciplinski sudija Evrolige je potom saopštio da su Real i Partizan kažnjeni sa po 50.000 evra zbog opšte tuče i prekida druge utakmice. Suspenzija od pet utakmica izrečena je košarkašu Reala Geršonu Jabuseleu, dok je kapiten Partizana suspendovan na dva meča. Po jedan meč suspenzije dobili su Matijas Lesor iz Partizana i igrač Reala Gabrijel Dek.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandokan

    30. april 2023 | 23:12

    Da ne zele i da na pocetku meca imaju prednost od 15:0? I muzicku zelju pride.

  • Mile

    30. april 2023 | 22:59

    Sta sad prpa bato Ajmo grobari da oduvamo ovu kopilad u areni !

  • Glas razuma

    30. april 2023 | 23:11

    Ima da dobiju ono sto smo mi dobili od njih i nemaju pravo nista da zahtevaju pa jos nek njihovi navijaci skandiraju Jabuseleu . Protiv sam nasilja ali sami izazivaju svoju sudbinu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA