≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Savić potvrdio: "Oko 500 pripadnika obezbeđenja angažovano za Real, dobili smo 50.000 zahteva za karte"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Savić spušta tenziju pred treći meč

  • 16
Zoran Savić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana od 20.30 igraju protiv Real Madrida treći meč plej of serije Evrolige i eventualnom pobedom obezbedili bi plasman na Fajnal 4 u Kaunasu. Pred ovaj duel, pojavile su se priče o brojnim kalkulacijma, a sve dileme razrešio je sportski direktor kluba Zoran Savić.

Nekada proslavljeni košarkaš, sada funkiconer crno-belih, uključio se u program španskog radija "Marka" i istakao da nikakvih "proračuna" nema.

- Kad to čujem, čini mi se da su ljudi poludeli. Veruju da je Real tim iz Alkobendasa (predgrađa Madrida, op. au), koji možete tek tako da pobedite. Pazite, Serhio Ljulj i Rudi Fernandes imaju više mečeva od svih košarkaša u mom timu. Ne možete da zakažete termin kad želite da pobedite - istakao je Savić i dodao:

- Početkom sezone nismo mogli ni da sanjamo da će nas jedna pobeda deliti do plasmana na Fajnal four. Napravili smo mešavinu mladih, talentovanih igrača i veterana kojima smo veoma zadovoljni. Vredi sagledati i gde smo bili pre dve godine, a gde smo sad - dodaje Savić.

Savić, koji je Špancima u sezoni 1995/96 osvojio titulu i Kup kralja, iz svog ugla objašnjava kako su delovla prva dva meča.

- Koliko je sve bilo čudno posle druge utakmice u Madridu svedoči podatak da smo 24 sata posle tog susreta dobili 50.000 zahteva za ulaznice - rekao je sportski direktnor Partizana.

- Užasno je završiti utakmicu na taj način. Sve je delovalo mirno, a onda se samo desilo. U incidentu su učestvovala dvojica momaka koji su najmirniji u našoj ekipi, Panter i Egzum nikad ne podižu glas. Čini mi se da je trebalo uvesti druge vrste kazni. Sankcionisali su klubove, a ne igrače. Posledice trpe i Real i Partizan kao organizacije, iako su najmanje krivi za sve što se desilo - kaže Savić.

Domaćin se postarao da se svi u Realu osećaju sigurnim.

- Garantovana je bezbednost za igrača i članove stručnog štaba Reala. Sve je isto kao kad smo igrali protiv Crvene zvezde u Evroligi, a to znači da je 500 pripadnika obezbeđenja angažovani samo kako bi brinulo o gostima - zaključio je Zoran Savić, sportski direktor Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cameroon Drukersi

    2. maj 2023 | 14:22

    Perjanica nasa, prvi druker Srbije.

  • Pop Cira

    2. maj 2023 | 14:17

    Kao igrac odlican, kao covek tu i tamo, kao drukara da ga svako pozeli.

  • Perke

    2. maj 2023 | 14:12

    Evo ga glavni druker popularnoh tima Kamerun Drukersi... ne verujem ti nista, Savicu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA