Vreme čitanja: oko 2 min.

Ostoja Mijailović se još jednom oglasio pred meč s Realom: "Pokažimo da smo gospoda, ovo je zemlja košarke"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Partizana je imao poruku pred Grobare pred sam početak meča u Areni

  • 3
Skupština KK Partizan Nis Foto: Nikola Tomić

Dosta malo je ostalo do treće utakmice između Partizana i Reala u TOP8 fazi Evrolige. Crno-beli će na svom parketu pokušati da se plasiraju na fajnal for u Kaunasu, te da tako "skinu krunu Kralju" iz Madrida, a sve to uz podršku velikog broja navijača s tribina.

Tribine Beogradske arene su munjevito rasprodate, očekuje se prava paklena atmosfera, dok s druge strane postoji i bojazan da će navijači napraviti neki eksces zbog kog se može utakmica i prekinuti. Na to je upravo upozorio Ostoja Mijailović, predsednik Partizana.

On je istakao za RTS da je mnogo veća euforija među navijačima, nego igračima.

- Među igračima nema efuorije kao među navijačima. Oni su veliki prefionalci i znaju koliko je velika utakmica za njih i ako prođemo na fajnal for, tu posao nije završen. Nema nam Pantera i Lesora, moraće da daju maksimum. Uz publiku koja dolazi iz cele Evrope - kaže Mijailović, koji potom kaže da je planski prešao u Arenu.

- Mi smo godinama razdili na tome. U "Pioniru" nije bilo moguće omogućiti takve utakmice. Prelazak u Arenu je omogućio mnogo novca klubu, a porodicama i deci da dođu na utakmice Partizana. Mesecima nemamo nijedan incident.

KK Partizan Foto: MN Press

Takođe, ono što je bojazan jeste baš ta tuča iz Madrida, ali Mijailović ističe da neće biti problema.

- Trener. On prvi ima komunikaciju sa igračima. Mi smo bili izazvani, nije bilo iz neke namere. Takve okolnosti ne mogu da budu iscenirane. Obradović je pričao sa svim igračima. Takve situacije nam ne trebaju. Imamo dobru organizaciju i igramo dobru košarku, zašto je kvariti? Nema potreba za tim.

Takođe, upitan je i o eventualnim kalkulacijama i porazu u prvoj utakmici, kako bi Panter mogao da igra na fajnal foru.

- Priča se o kalulacijama. Nije sportski razmišljati o porazu, idemo na pobedu. Možemo i bez njih da pobedimo. Koprivica će večeras pomoći saigračima. Verujemo u pobedu.

Dosta veliki problem su imali i zbog karata u upravi Partizana, jer je brzo rasprodato sve.

- Nije bilo manipulacije oko prodaja karata, jednostavno je mali broj karata i velika potražnja, da je bilo 50.0000 karata, prodali bi. Da smo pravili na Stadionu Partizana, bilo bi raspordato. Biće oko 5.000-8.000 navijača na Kalemegdanu po mojoj proceni. Najveća hala na Baklanu je mala za Grobare danas.

Za kraj, on je tražio fer i korektno navijanje.

- Pozivamo na fer i korektno navijanje. Treba da budemo gopspoda, mi smo zemlja košarke.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači se već okupljaju: Atmosfera ispred Arene 3 sata pre početka utakmice Partizana i Reala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA