≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nova meč lopta za fajnal-for Partizana

Vreme čitanja: oko 4 min.

Na koga nije masakr na Vračaru uticao, taj laže

  • 7
KK Partizan, KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana od 20.30 časova igraju u Beogradu četvrti meč serije Top 8 faze Evrolige protiv Real Madrida, a situacija i atmosfera pred još jedan pokušaj crno-belih da se nađu na fajnal-foru je sve osim obične i redovne.

U ovim danima nije lako sport izdvojiti iz tmurne realnosti i velike nesreće koja je zadesila našu zemlju. Višestruko ubistvo u osnovnoj školi od strane maloletnog lica totalno je bacilo loptu u drugi plan, pa su se i neke velike košarkaške ličnosti zapitale da li ima smisla priređivati bilo kakvu vrstu manifestacije dok su na snazi tri dana žalosti.

Kako stvari stoje, utakmica u Areni biće odigrana, ali i ona pod specifičnim okolnostima iz drugih razloga u odnosu na onu prvu u Beogradu koja takođe nije bila sasvim redovan okršaj.

HRONOLOGIJA SERIJE PARTIZANA I REALA

Prvi duel: Real - Partizan 87:89 - Ovaj meč je otvorio oči "kraljevskom" klubu i otvorio vrata beogradskom timu da razmišlja na veliko. Kevin Panter je trojkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu gostima, zabeležio 26 poena i najavio veliki spektakl i borbu za narednu fazu takmičenja.

Drugi duel: Real - Partizan 80:95 - Razbijeni Madriđani su konstantno bili na dvocifrenoj razlici, a onda se za njih dogodio tračak nade u poslednjim momentima meča. Elektricitet i gurnjake je preraslo u fizički obračun koji je imao za epilog mnoge suspenzije na obe strane i povredu Dantea Eksuma. Domaćin je znao da tone i moguće da mu je ovo bio možda i poslednja slamka spasa u ovom dvoboju.

Treći duel: Partizan - Real 80:82 - Bez Kevina Pantera i Matijasa Lesora među crno-belima i bez Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka među gostima, domaćin je bio u većem problemu. Upravo je Panter taj koji je najviše gurao i bio najagilniji u završnicama, a Partizan upravo sada nije imao završnicu, iako je imao 77:75 na nešto manje od dva minuta do kraja. Preživio je Real i ostao u igri, a sada mu ponovo pomaže neredovna situacija.

TRAGEDIJA ZA SRBIJU

Na koga nije masakr na Vračaru uticao, taj laže. Rezervisanost prema svakom vidu već planiranog slavlja ili veselja je kod svih prisutna.

To znači da ni na meču Partizana, koji se u velikoj meri oslanja na svoje navijače, čija dodatna energija potiče upravo sa tribina, neće biti redovnog stanja.

Mnogi su se pitali da li će zbog toga sve stati, pa tako i biti odložena sutrašnja utakmica plej-ofa Evrolige između Partizana i Reala.

Nažalost, zbog nedostatka termina, to je nemoguće, pa će meč početi minutom ćutanja za nastradale mališane, a u Areni neće biti puštana muzika sa razglasa i biti programa između četvrtina.

Grobari, pak, za sutra spremaju potresan oproštaj od poginulih. Kako se najavljuje na stranici "Treš Romantizma", apeluje se na sve koji to mogu i žele da pre dolaska u Arenu kupe po jedan cvet.

On će biti spušten na teren pre sutrašnje utakmice kao simbol odavanja počasti nastradaloj deci sa Vračara.

"MODRICE" OD TUČE PROLAZE, ALI SU I DALJE TU

U četvrtom duelu koji se igra u Beogradu suspenzije polako nestaju. Obračun u Madridu je već lišio momenta neke glavne aktere da pomognu svom timu, a čini se da su crno-beli u svemu nešto gore prošli.

Sada, dodaju se nove figure na tabli - Partizan će ponovo na raspolaganju imati Matijasa Lesora, dok će Real u svoje redove vratiti Gabrijela Deka.

To znači da je gost iz Španije bolje prošao, jer Kevin Panter još uvek neće moći da pomogne četi Željka Obradovića. Sa druge strane, pod zabranom ostaje samo Geršon Jabusele.

REČI OBRADOVIĆA I MATEA 

Željko Obradović:

- Ne znam šta da kažem, problem je ogroman. Kad bismo mi mogli da igramo? Rečeno je da će biti tri dana žalosti. Real ima obaveze u šampionatu, mi ovde. Sve bi moralo da se pomeri. Može da se desi da se igra i pet meč... Ne znam, koliko sam shvatio mi ćemo igrati sutra.

Plej-of serija je takva, kad igraš dan za danom...Bila je analiza, i dalje stojim iza toga da smo odigrali jednu od najlošijih utakmica u poslednjih nekokliko meseci što se tiče napada. Nismo imali taj ekstra pas, čak igrajući i tako došli smo do toga da je jedan posed odlučio. Moramo da igramo pametnije i bolje. Treba igrati pametnije i shvatiti da je meč 40 minuta i da je svaka lopta važna. To je jedini način. Što se tiče atmosfere, kakva god da bude, moraćemo da damo sve od sebe. Da nađemo sve ono što nosimo unutra. Ogromna šansa je ispred nas da se kvalifikujemo na F4. Ne znam tačno ko je od naših sve bio na fajnal-foru.

Čus Mateo:

- Još se oporavljamo od prva dva meča, nismo ni u trećem krenuli dobro. Zbili smo redove i zaigrali mnogo bolje. Nadam se da svi shvataju da moramo da odigramo mnogo bolje ukoliko želimo da pobedimo u četvrtom duelu. Neće biti lako. Nadam se dobrom startu i da ne moramo ponovo da jurimo rezultat. Nadam se da ćemo iznaći dovoljno da budemo makar malo bolji od Partizana.

Imali smo muke sa igrom jedan na jedan sa timom koji ima dubinu, koji napada dobro i koji igra sjajno na perimetru. Juče smo jasno razumeli zadatke u odbrani, branili smo se bolje kao tim i to ih je teralo da razmisle jednom više. Nadamo se istom i u narednom okršaju.

GDE GLEDATI MEČ PARTIZANA I REALA

Prenos je obezbeđen na kanalu Sportklub 1 od 20.30 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović o tragediji u osnovnoj školi i mogućem odlaganju duela sa Realom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sramoto

    4. maj 2023 | 11:32

    Odlozite utakmicu nije li Vas sramota da igrate i pevate kada cela Srbija zali?!

  • Dzoni

    4. maj 2023 | 11:17

    Ma kakav partizan sve krenulo nizbrdo za partizan od drugog meča u Španiji, a i ko da je bitno da li će proći ili ne posle onog jučerašnjeg masakra koji je učinjen u Beogradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA